XanaX' Alıntı:
Arkadaslar Ben Bır Asya Motor Almayı dununuyorum sızce ne yapmalıgım asya motor sızce nasıl suan yonden benım cok hosuma gııtı gorunumu cok guzel hele su classıc tarzı olan bır harıka motor guclerınden emın degılım sızce uzun yola dayanabılırlermı acaba :thumright:
Sevgili arkadaşım, aynı soruyu Mondial'in ya da bu motorların muadili başka bir motorun forum sayfasında sorsan herkes kendi motorunu övecektir. Bu nedenle forumu oku, araştır, kendin karar ver derim.
Bu motorlar hakkında söylenebilecek en önemli şey, fiyat/performans 'ının optimum seviyede olduğudur.
125T almayı düşünürsen, motoru 150T1 lerden daha düşük ama ağırlığı da daha düşük olduğu için yokuşları da katır gibi, harika çıkıyor, hiçbir problemi yok. İlk ivmelenmesi normal bir otomobilden çok daha iyi. Her yere girip çıkıyor, problemsiz.
150T1 veya
150T düşünürsen onlar da iyi, ancak hangisini alırsan al, yüksek sürat bekleme, bu tip motorlarla (küçük tekerlekli) zaten fazla sürat yapmak pek akıl karı değildir.
Genelde rodaj süresini (ilk 1000 km) fabrikanın önerdiği kurallara kullanıcının uymasıyla en sağlıklı şekilde tamamlayan Asya'lar (125T de dahil) düz yolda 100 Km sürate rahat rahat ulaşıyor. Bu motorlar şehir içi için ideal ama tabii ki uzun yol da yapabilirsin. Ben serviste Doğu Anadolu'dan 700 km yol gelmiş bir arkadaş görmüştüm. Problem yok. Dediğim gibi, yüksek süratllerde gelemzsin , zaten bu tehlikeli olur ama sonuçta gelirsin. Ancak sürat ve muhteşem bir çekiş gücü bekliyorsan 8-10 bin YTL daha fazla vererek başka bir motor alman gerekecektir. Bu fiyata bu performans ve bu keyif mükemmel. Şehir içi için mükemmel motorlar bunlar. (Hatta şu konuyu da düşün: İstanbul trafiğinde ve yollarında Ferrari de aynı gider, Anadol da)
Ayrıca Asya'nın bir avantajı da binlerce kullanıcısının forumda ve mail grubunda bilgi alış verişi yapabilmesidir. Genelde hiçbir markanın böyle sağlam bir grubu yok. Yolda Asya'cılar birbirine selam verir, detek olur, problemlerini paylaşır ve sorun olduğunda sorunlara beraberce çözüm bulurlar. Özellikle bu konuyu da dikkate almanı şiddetle tavsiye ederim.
Şimdiden hayırlı olsun. :cat: