asya bos dawa mondıale baq
klavye de problem var galiba
Selam arkadaşlar.Genelde dikkat ettiğim bi husus var.cruiser alacak olan arkadaşlar ilk motor olarak 125 T yi seçiyorlar.Profil isimlerinin yanında Asya 125 T nin yanında regal raptor,Zealsun zs 150/19,ramzey qm 250-superlight 150 gibi 2. motorları çok görüyorum.Demek ki genel cruiser kullanıcılarının kişisel zevkleri de uyumlu.
Bu bana ilginç geldi paylaşmak istedim.
Gelelim mevzuya.Benim Avşa Adasında duran bi 125 T var.Geçen sene kaza yaptım ve bi hayli parçasının değişmesi gerekti.Ancak Asya motor yüksek fiyat politikası yüzünden beni çıldırtmaya başladı.Artık nazillideki fabrikada grenajlar üretilmeye başlanmış.Türk malı daha ucuz olacağı yerde kazıklmamayı borç biliyorlar.
Bizim motorların motoruna kadar tüm parçaları 2006/2007 modellerde değişti.Arka far jantlar ön disk extra hava soğutma panelleri bulunan motor,döşemeler gibi.
Neyse bunlar iyi gelişmeler dedik ama daha sağlam olan ve mondialde de ilk gününden beri bulunan jantlar bnm gibi 2005 model 125 t si bulunan arkadaşlara uygun değil.Disk te değişmek zorunda.Eski jantlar hep hatalıydı mecbur değiştirecez ama esas sorun fiyatlarda.
Şimdi karşılaştıralım.Monial 125 Zn ile Asya 125 t yedek parça fiyatları.Kazalı motoruma aldıklarımdan başlayalım.
ASYA MONDIAL
Ön jant 69 YTL 55 YTL
Disk 47 YTL 25 YTL
Arka amortisör 54 YTL 19YTl(inanamadım)
Arka Çamurluk 10 YTL 2 YTL
Ön çamurluk(komple)61 YTL 34 YTL
Arka Far Takımı 59 YTL 45 YTL
Sele altı komple grenaj(sağ-sol) 94 ytl 74 ytl
Siz olsanız ne yapardınız.Bütün motorun dış kasası yaklaşık 200 Ytl ye yenilenebiliyor.Asyada bu fiyat300 leri geçiyor.
Bana yardımcı olan Sancar&Atılgan'a Motosiklet LTD ŞTİ Avcılar şubesine yürekten teşekkürler.