hitit, hayırlı olsun.
1- sürekli iki kişi biniyorsan 25-25 ama tek biniyorsan 23-23 yapabilirsin.
2- 100 km de 2,72 lt tüketiyor.(karışık kullanımda kendi ölçümlerim. bu zaman zaman 2,60 ile 3,10 aralığında değişti)
3- 60-70 aralığı dır.
benimkiler
1- 22-21civarı (2kişi) daha yuksek yaparsam çok sallıyor titreşim artıyor.
2-100 kmde 3.0Lt tüketiyor.
(tamamen ş.ici ve 2kisi--83+60kg--, benzinci fisleriyle hespladim ve trafikte tam gaz yaptıgım cok oldu)
3-en ekonomik sanırım 70km civarı motorun sesine ve rahatlığına bakmak lazım:cat:
Yani gösterge kırmızıya geldiğinde t1 lerin 180 km daha yol katedilebileceğini mi söylüyorsunuz? Eğer açıklamalarınız doğru ise uzun yolda arzu ettiğimiz bir benzinciye kadar götürür mü?
Arkadaşlar şu konularda beni aydınlatırsanız memnun olacağım.
1-Benzin alırken depoyu sonuna kadar dolduruyormusunuz? yoksa makul bir seviyeye kadar mı dolduruyorsunuz? Zira bu aletlerde benzin aşırı dolduruldunda t 19 a da olduğu gibi belli bir seviyeden sonra tahliye hortumuna benzer bir hortumdan dışarı atılma gibi bir durum söz konusu olabilir.
2-Benzinin oktan değerinin yüksek olmasının bir önemi var mıdır?
3-t1 lerde sürüş sonrası (330- 500 km gibi yol yapıldıktan sonra) kontrol edilmesi gerekli parçalar neler olabilir?
4-Bir yıllık motor sürücüsüyüm. Şükürler olsun bir kaza yaşamadım. Olabildiğince yavaş ve dikkatli kullanmaya çalışıyorum.Ancak uzun mesafelerde bagaj ihtiyacı duyuyorum. Fakat düşme anında motordan atlamayı engelleyeceğini düşünerek çanta taktırmıyorum. Bu doğru bir düşüncemidir? Yoksa bagaj konusunda başka alternatif bulunabilir mi?
çili oldugundan b.göstergesi dogru göstermiyor, bittigini gösterdiginde anlaki yarım depo var.
1-azına kadar dolduruyorum benzin. zaten pompa algılayınca duruyor taşmıyor.
2-yuksek oktan kesinlikle motorun ömrünü kısaltır.
sanırım önerilen 95oktan. kaliteli benzin arkadaşında dedigi gibi daha verimli.
3-bunu bende tam olarak bilemiyorum fakat,
frenler ve motor kontrol eidlmeli eger sıcaksa sogutulmalı 100kmdebir..
onun dışında lastikler-frenler-kayış-ses-bir kontrol edilse iyi olur...
4-bagaj engellemez benim fikrim fakat
arkaya takılan plastik bagajlar
ses yaptıgı gibi kaza halinde kırılmaya müsaittir ayrıca ruzgarda artık denge daha kolay bozulur ve virajlara yatarken bagaj dolu ise çok dikkat etmek lazım çünkü ağırlık merkezinden uzaktır ve dengeyi kesinlikle olumsuz etikler.
bunun dışında eger yan çanta takılırsa kaza anında motorla yer arasında boşluk kalmasını sağlayabilr,grenajın çizilmesini önleyebilir.
kolaygelsin.