evet arkadaşlar yaklaşıl 1,5 haftadır bumotoru sesiz sedasız uzaktan takip ediyorum daha önce mondialin diğer cross ve supermoto modellerine bakıyordum.mondila 150 lik yeni crossunu beğenmiştimki fiyat ta cazip geliyordu baktım asyamotorda böyle bir model var resimlerde hoş duran bir motor 19 18 hp filan diyor hiç fena değil önce asya tepee ye bakmak için girmiştim baktım aralarında çok büyük alınmıyacak fark yok yanlız bu olay kubanın layına benzemesin resimlerdeki modellle bayideki modelin uyuşmaması gibi s,tede 2 si içinde su soğutmalı yazmışlar bide bu bir kaç arkadaş mondialin modelini için bişey demiş ama mondiallin srenay mıydı neydi o motorun fabrkasını satın almış olduklarını ve bu motorun tanıtım vidyoların ağır cross zıplayışlarını seyrettim bu motorarın okadar harekete gele bileceğini sanmıyorum fyatta alına bilirlik olduğu için düşünüyorum mondialden eksikleri amartisör fren sistemi ve enjeksiyon sistemi olarak gözüküyor bunlarda sanırım 1000 tl kadar eder asyadaki ilginç özelikler karbüratörlü olması ki bu torkta farketirir düşer torku enjeksiyonluya kıyasla gösterge paneli hoş şekil olarak iyi ve süpermoto ve cross modellerinin fiyatlarının aynı olması çok güzel mondialin süper moto ve cross modelleri arasında 400 500 farkediyor bide vidyolardaki motorlarda 2 kişiye pek uygun gibi gözükmüyor bence bu modelin en az 4 5 ayrı tarzda seçeneği var su soğutmalı su soğutmasısı full cross enjeksiyonlu ve enjeksiyonsuz çünki bir modelinde benzin depo kapağından giren bir hortum gördüm motor gelmeden yorum yapmak çok zorlaştırıyor bide tahminim ce mondialin motorları hem daha ağır hem daha sağlam gibi bir imaj yarattı gözümde vidyolardan sonra
Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli diyorsun yani...

Bence konuya dahil ve aktif ol, daha çok bilgi bulabiliriz belki.
Bende merakla bekliyorum şu aletin bayilere gelmesini. Yanlız bu 3 model(Kuba-STR / Asya-RX / Mondi-Kalbim seni seçti)) arasında ciddi rekabet söz konusu,,,,kendi kafamda

Asyanın su soğutmalı getirmemesi durumunda hiç bir şansı kalmıyor. Çünkü Kuba'dan tek farkı göstergeleri oluyor. Kalite olarak da 1 gömlek üstüne çıkamaz bence, çünkü kuba kullanıcıları tarafından ~1 yıl içinde kendini kanıtladı. Ve fiyatı Asyaya göre çok uygun. Ancak Asyanın su soğutmalı olması tek avantajı. Bu fark kimisi için bukadar para etmiyor, kimine göre ediyor, orası ayrı tartışılır.
Mondiale gelince gerçekten 1 adım daha önde. Mondialin sitesinde beygir gücünün yanlış yazıldığı sonucuna ulaştık biz. Yanlız bunu aletleri kullanana kadar kesin olarak iddia edemiycem. Mondial'in bu 2 motordan en büyük farkı enjeksiyon+DOHC motor kullanıyor olması. Bu su soğutmalı motor bence çok çok iyi bir alternatif. Üstüne bir de güzel tasarım, kalite, amortsör ayarı ve elektronik göst. vs, vs, eklenince fark ciddileşiyor. Eğer mondi gerçekten ~18 kw civarında güce sahipse bu 2 motor(Kuba / Asya) ile kıyaslamak çok mantıklı olmaz. Ki bu aynı zamanda ciddi bir tork farkı da yaratır. Bu modeller için daha önemli bir değer bence. (asya ve kuba nın DOHC motor kullanmadığı sonucuna ulaştım buarada)
Asyanın youtube'daki videolarını izliyorum, genel olarak yavaş olduğundan bahsediliyor yorumlarda. Şöyle ki, avrupalılar Çinli motorlara bizim kadar aşina değiller. Ve bu motorun tipini görünce beklentileri yükseliyor. Ancak ~17hp nin performansını bu tipe yetersiz buluyorlar doğal olarak. Kuba ile aynı performansı vereceğini düşünüyorum ben.
Mondial ise daha güçlü ve torklu diye düşünüyorum. Çünkü üç 250 lik modeli arasında ~50 TL gibi bir fark var. Eğer motor güçleri bukadar farklı olsaydı, yani cross model 18kw, enduro ve SM modeli ise 12kw olsa idi, fiyatlar bukadar yakın olamazdı. Ki sizin dediğiniz 400~500 TL lik bir fark da göremedim ben modeller arasında...??