ylmzzz' Alıntı:
ekonomi düzeldiği için mi petrol fiyatları artıyor, vergiler artıyo.
cep telefonlarının her gün yenisi çıkıyor. eski teknoloji ürünlerde ucuza satılıyor.
2005 model R6 ve 2006 model R6 gibi.
petrol fiyatları ile ilgili bir yazı:
Petrol fiyatları uzun zamandan beri dünya ekonomilerini etkileyecek en önemli risklerden biri olarak görülüyor. IMF Başkanı Rodrigo Rato global risklerden bahsettiği hemen hemen her konuşmasında en önemli risk olarak petrol fiyatlarındaki yükselişi gösteriyor. Petrol fiyatlarını son 10 yıllık gelişimine baktığımızda bu öngörülerinin dikkate alınması gerektiği çok açık.
Petrol üreticisi ülkeleri etkileyen en ufak bir olay hemen petrol fiyatlarına yansıyor. Amerika`nın en önemli petrol üreticisi olan Irak`a girdiği tarih, Katrina ve Wilma kasırgalarının Amerika`yı vurduğu zaman dilimleri grafikten petrol fiyatlarının tepe yaptığı noktalar olarak net olarak izlenebiliyor.1999`da barel fiyatı 10 doların altını gören petrolün bu yıl 70 dolara kadar çıktığını gözlemliyoruz. (Bir barel yaklaşık olarak 42 galon veya yaklaşık 159 lıtreye karşılık gelmektedir.) Ancak son günlerde oldukça iyimserlik hakim. Herkes petrol fiyatlarının olması gerektiği yere 40 dolara kadar düşeceğini bekliyor. Kışın çok ılıman geçiyor olması bu öngörüyü destekler nitelikte ve beklentiler gerçekleşebilir de. Ancak uzun vadeli trende baktığımızda resim çok daha farklı şeyler söylüyor.
..
Biz petrol üreticisi miyiz? hayır.
Petrolun barel fiyatları arttığı için mi benzine, mazota zam geliyor? evet
Ben otomotiv üzerine esnafım. Eski zamandan bahsediyorum, 15 günde bir zam gelirdi. Amcam eczacı yeni gelen zammları ilaçlara yapıştırmadan yenisi gelirdi.
Şimdiye gelelim: 2 yıl önce isim vermiyorum 25 lira olan antibiyotik bir ilaç şuan 15 lira.. Eskiye göre düşünürsek Ekonomimiz düzelmedi mi? Ben çok iyi oldu süperiz, aslanız demiyorum. Ama lütfen bu kadar gaddar olmayın. Bazı şeyleri görmezlikden gelmeyin.
Bu ülkenin ekonomisinde düzelme var.
Ancak daha fazlasına ihtiyacı var.
lütfen bu konu ile ilgili yorum yapmayalım.
Konuyu kapatalım. Konumuz motosiklet.