6000 km bakımından sonra benım motor bı anda cook ama cook benzın yemeye basladı... 1 depo ile 190 a yakın gıden motor bı anda 140 km de benzın bıtırmeye basladı 2 hafta sonunda dayanamayıp kurcuklamaya karar verdım bı baktım kı hava filitresine motordan takılı olması gereken bı hortum bosta oleee sallanıyo ...

canım cok sıkıldı yerıne takmayı basardım ama genede eskısı gıbı randıman alamadım ...
bayaa bi artmış yakıt tuketimin :silent:
motordan gelen o hortum bi yerde vakum u saglıyo ama ne oldugunu hatırlyamıyorum bi turlu.. ben yan karteli sokmüştüm, contasını degistirrken bi yeri delmeyi unutmuşum contada o hortumdan bayaa bi yag cıkmıştı hava filtresine motordan. pek yakıtla alakalı oldugunu sanmıyorum. karbratorden cıkan emme manifoldunu kontrol etsene ? belki orda bi problem vardır ? YAKIT hortumuna da bak hortumları kalitesiz karakızın, bi sakatlık olabilr :silent: benzin filtresinn oralarda filan :silent:
baska bı sorunda motorun cok garip calısması ne kadar ısınmıs olsada ısıkta durdummu stop ediyo anlamadım bazende calıstırmaya calısırken garip bi metal sesi sankı bıseyler bıyerlere vuruyo cozemedım 2 sefer yagını degiştirdim ama genede duzelmedı bıde garıp bo egzoz patlaması yapıyo ... anlayan bı kac arkadas ' gaz ayarında bı sorun var gıbı motor cekmıyo boguluyo dedıler ' onun ıcın ayar yaptırmaya goturdum oda faida etmedi gib bıraz duzeldı ama hala aynı sesler gelıyo sankı demır demıre dırek temas edıyo gıbı calısıyo garıp bı ses
ama o marsa bastıgımdakı sesı unutmuyorum sankı bısey kırılıyomus gıbı bı caldırtı oluyo

aha indi motor asagı dıyorum bı bakıyorum yerınde
egzost dan gelen patlama sesi karışımda fazla yakıt oldugunun gostergesi diye biliyorum. avans ayarıyla ilgilidir diye tahmin ediyorum karışımda yakıt fazlaysa hava azdır cok yakıtı yakmak zordur az havayla, çiğ kalıp egzost manifolduna gidiyodur ordan da dışarı cıkarken egzost da patlama yapıyodur.
o gelen metal sesi marş motorundan geliyo olabilir. Marş motoru motor calısırken dişlisi motordan bagımsızdır. Eger o takılı kalıyosa o şekilde bi ses yapıyodur. İbrahim Abi ' nin başına gelmişti, tıkır tıkır ses yapıyodu. Gaz verince biraz kesiyodu rolantide yapıyodu sesi. Eger düzenli bi tıkırtıysa seninki gaz verince sesi artıyosa ciddi bi sorun olabilir. Bi baktır derim. Öteyandan belkide yag filtrenden bi parça kopmuştur kartelde boşlukta takılıyodur kendi başına gore yagın içinde, dişlilerle temas ediyo olabilr. Bu da sakıncalı bi durum...
AVANS AYARI
-benim eski resimlerden-
Avans ayarı resimde okla gösterilen vidadan yapılıyo.
Saat yönünün tersine hava yı açmakta.
Pionerking sende sıcakken motorun stop et, saat yonunun tersine 1 tur dondur ve dene ,olmadı bi yarım tur daha cevir dene inanıyorumki rolantide stop etmez egzostda patlama yapmaz hale gelcektir motorun.
Bi gün zamanın oldugunda kurcala, havayı ac dene farklılıgını hisset, cok kıs farklılıgını hisset, orta noktayı bul daha iyi olur ben oyle yapmıştım ayarlarken. 2.5 tur gibi bişey hatırlyıorum ama bna az geliyodu havayı daha fazla tutyodum ben.
birde sorum olacaktı artık üretimi yok ise topiğin ilk sayfalarında bahsedilen başka markalar ile aynı olması mesela zongshen sz200 ramzey 200 gibi bunalrın parçarı özellikle motor parçalarını oluyormu ?
zongshen in galiba evet ama ramzeyin motor aksamından pek uygun parça oldugu soylenemez. piston - segman ve krank kısmını bilmiyorum ama dişli kutusu ve vites sistemi biraz daha farklı bizimkilerin. vites oranları, ön arka dişli ebatları dahi farklı.
asya200 e ramzeyin ön far tasını takıyolar cok guzel duruyo. olurda kırarsanız onu deneyin gidipte orjnaline para vermeyin : )