Asya 150T 19A ölçtüğüm yakıt tüketim bedeli

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet arkadaşlar yazdıklarıma inanamayacaksınız, çünkü ben hala şoktayım anlamadım gitti ne ayak, Benim 2007 model 2200 km de garantisi devam eden asya 150T 19A model bir scooterim var . Yakıtını ölçmek için depo silme dolduruldu, şehiriçi kullanımda toplam 52 km yol yaptıktan sonra aynı benzinliğe tekrar girdim ve aynı seviyede depo dolduruldu benzin için ödediğim miktar ( gözlerinizi tutun yerinden fırlamasın ) 10 TL. kısaca 10 liralık benzinle 52 km yol gidebilmişim, buda kilometreye 52 kuruş ederki 8 silindirli chevrolt bile bu kadar yakmaz. Herhangi bir yerinde kaçak yok, birinin benzin çekme şansı yok hem kilitli hem kapalı garajda. vallahi ben hiçbişi anlamadım, sizce yakıtı neden bu derecede yüksek olur, ne yapmam gerekir, neler yapılabilir. ( hava filitresi, yağ, buji 100 km olmadı daha yeni değişti )

Bu ölçümde bir yanlışlık olmalı. Benzin yedeğe geçer geçmez önüne gelen ilk benzinlikten belli bir miktar benzin al ve km göstergeni sıfırla. Tekrar yedeğe geçtiğinde kaç km yol aldığına bak. Daha sağlıklı ölçüm olur bence.

Bu ölçümde bir yanlışlık olmalı. Benzin yedeğe geçer geçmez önüne gelen ilk benzinlikten belli bir miktar benzin al ve km göstergeni sıfırla. Tekrar yedeğe geçtiğinde kaç km yol aldığına bak. Daha sağlıklı ölçüm olur bence.

bu makinede yedek depo yok kardeşim

Hesap hatan var arkadaşım;10lira/52km=19krş eder.Tabi buda fazla aslında.Eskiden bende Kanuni storm150 vardı,bilirsin senin motorla aynıdır.6.39lt'lik benzinle 200km'yi tam olarak yapabiliyordum.Km'de sarfiyat bedeli 10krş civarı olması gerekiyor.Karbüratöründe bir ayar problemi olabilir.Tozlu ortamda motoru kullanıyorsan hava filtren tıkanmış olabilir.Yine aynı sebeole yağ filtrende kirlenmiş olabilir.Servise gitmende fayda var.

Hesap hatan var arkadaşım;10lira/52km=19krş eder.Tabi buda fazla aslında.Eskiden bende Kanuni storm150 vardı,bilirsin senin motorla aynıdır.6.39lt'lik benzinle 200km'yi tam olarak yapabiliyordum.Km'de sarfiyat bedeli 10krş civarı olması gerekiyor.Karbüratöründe bir ayar problemi olabilir.Tozlu ortamda motoru kullanıyorsan hava filtren tıkanmış olabilir.Yine aynı sebeole yağ filtrende kirlenmiş olabilir.Servise gitmende fayda var.

evet ben yanlış hesaplamışım 1 km ye 19 krş yakmış dediğin gibi çok fazla, servisten çıkalı daha 100 km olmadı, buji - yağ - hava filitresi ve otomatik jikle teli serviste değişti. Servise gitmeyide hiç sevmiyorum, sözde 2 yıl garantili motor, hiç bir yerinin garantiden değiştiğini hatırlamıyorum, adamların tövbe haşa dini imanı para abi yaa, tamirciyede gidemiyorum garantisi olduğu için ileriki zamanda motoruna bişi olursa garanti dışı kalırmış öyle diyolar. bende mecburen gidip göz göre göre kazıklanıyorum.

Evet arkadaşlar yazdıklarıma inanamayacaksınız, çünkü ben hala şoktayım anlamadım gitti ne ayak, Benim 2007 model 2200 km de garantisi devam eden asya 150T 19A model bir scooterim var . Yakıtını ölçmek için depo silme dolduruldu, şehiriçi kullanımda toplam 52 km yol yaptıktan sonra aynı benzinliğe tekrar girdim ve aynı seviyede depo dolduruldu benzin için ödediğim miktar ( gözlerinizi tutun yerinden fırlamasın ) 10 TL. kısaca 10 liralık benzinle 52 km yol gidebilmişim, buda kilometreye 52 kuruş ederki 8 silindirli chevrolt bile bu kadar yakmaz. Herhangi bir yerinde kaçak yok, birinin benzin çekme şansı yok hem kilitli hem kapalı garajda. vallahi ben hiçbişi anlamadım, sizce yakıtı neden bu derecede yüksek olur, ne yapmam gerekir, neler yapılabilir. ( hava filitresi, yağ, buji 100 km olmadı daha yeni değişti )

haha eyerkı senın bu olcumun dogru olsaıdı keske bızımkılerde oyle

yaksa arkadasım :queen::cherry::queen:

Biraz araştır ve iyi bir usta bul.Dediğin gibi garantiyide devam ettirmen için servise gidip rutin bakımlarını yaptırmalısın ama illada diğer problemler için gitmene gerek yok.Öncelikle servise bir danış,neden fazla yakabileceği konusunda mantıklı bir açıklama yaparlarsa alacakları parayı öğrenip orada halledebilirsin.Fakat dışarıda seninki gibi scooter'lerden anlayan daha iyi ustalar olduğunu biliyorum.Ankara'da olduğun için tavsiyede bulunamayacağım ama gördüğün kuryelere bir sor.Onların mutlaka tavsiye edeceği bir usta vardır.Ha unutmadan ben Kanuni'de garantiden jant bile değiştirdimki ederi 170lira'ydı.O sebeple garanti önemli.

ben asya 150t-1 12litre full depo ile gazı açarsam 295-300 arası gidiyor açmazsam 320-330 buluyor

hemde o koca kasayla hemi allah allah var benim motorda bişiler ama anlamadım en iyisi yarın servise tekrar gideyim.

kıyas olması acısından yazıyorum..benım mondıal 150zc su an 4000 km de ve henuz bakıma gırmedı..yanı yag hava fıltresı bujı henuz degısmedı..depoyu sılme doldurup sabah iş yerıme gıttım.aksam yıne iş donusu aynı benzınlıkten silme doldurdum depoyu ve 61 km gosterıyordu motor.1.7 lıtre yanı tam 5 tl lık benzin aldı...5tl ye 61 km gıtmısım..yani km de 8 krş yakmısım.. :)

belki V8 dir :queen:
harbi fazla yakıyormuş ha bizim kartal 20 lira gazla dünya turu attırıyodu.!

sen iyi bir ustaya git onu karbiratorunde sorun ola bılır

kardeş motorun garantisi var, başka ustaya gidersem ve karbüratörde bir sorun çıkarsa garantiye almazlar, ya arkadaş asya motorun tüm servislerine uyuzlarımı toplamışlar tek tek seçmişler herhalde, işini yapan düzgün bir usta yok, bugün korna taktırdım bitane daha, orjinal kornanın kablolarını kesip ek yaptı ve bantlamadan kapatıyodu, napıyon sen bantlasana kestiğin kabloları açık bıraktın şase yaptırıp motorumu yakacan dedim, yok abi gerek yok kapalı yerde bişi olmaz desede ben bantlamasını istedim o şekilde bantladı ve burası asya motorun yetkli servisi, gerisini siz hesap edin, motorun başında durmasak kim bilir ne yapacaklar, nasıl yapacaklar, sende motorum servisten yeni çıktı diye rahat rahat bineceksin

Asya görünümlü şahin..:mrgreen::mrgreen:

kıyas olması acısından yazıyorum..benım mondıal 150zc su an 4000 km de ve henuz bakıma gırmedı..yanı yag hava fıltresı bujı henuz degısmedı..depoyu sılme doldurup sabah iş yerıme gıttım.aksam yıne iş donusu aynı benzınlıkten silme doldurdum depoyu ve 61 km gosterıyordu motor.1.7 lıtre yanı tam 5 tl lık benzin aldı...5tl ye 61 km gıtmısım..yani km de 8 krş yakmısım.. :)

kardeş senin motorun garantisi varmı, veya servis haricinde gittiğin bir usta önerebilirmisin,

Asya görünümlü şahin..:mrgreen::mrgreen:

falla aynen öyle ha mübarek sanki 500cc

Son düzenleme:
yaaa ne servisi ne garantisi yaaa , hikaye bunlar bu güne kadar 3 parçam garanti kapsamına alındı . :D:D:D:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar