harykont
kardeş, tahminimce o cart curt sesleri zincirin ön dişli ile arka dişliye tam karşılıklı oturmamış,
debriyaja bastığın zaman zincirden çekim gücü kesilince dişlilere takılma yapıyor,
zincirin kopmasıda o sebeble olur.
ben çoğu bu tip işçilikleri kendim yapıyorum.
tamirciye güvenmiyorum,
yağını falan hava filtresini kendim değiştirir ve temizlerim.
karbüratör temizliğinden tutun teker bakımları fren balataları.
bunları kesinlikle güvenip ustaya bırakmam.
karbüratör ayraların doğru yapılmamış olabilir.
jikle görevini tam yapamıyor olabilir.
yalnız ciklenin kullanımı konusunda yanlış biliyorsun.
şöyle anlatayım.
hava soğukken marşa bastığınızda motor çalışmaz, jikleyi bir kademe çekin marşa basın yine çalışmazsa ikinci kademeye çekin ve motor çalışır,
motor iki üç dakika çalışınca hatta bu durumda biraz gaz vermeniz gerekebilir, ama bağırtmadan.
motor ısınınca bu sefer çiklenin tekrar geri bırakılması gerekir ki bırakmazsan bu sefer motor stop eder,
çünkü ısınmıştır ve çok benzin gelir yanma odası ısındığından gaz haline gelen benzin bu sefer oksijen yetersizliğinden yanmaz,
cikleyi kallınam dışı haline getirdiğinizde bu sefer odaya oksijen rahat girer ve motor ısındığı içinde normal çalışır.
jikleyi çektiğinizde devir artcak diye bir olay yok.
yazın mesela sıcak havalarda jikleyi çekerseniz motoru çalıştıramazsınız.
zinciri öndişli ile arka dişli nin tam altından bakın tam karşılıklı olarak birbirlerini görmeleri gerekir,
üstden değil alttan bakarak ayarlayacaksınız.
çünkü motor ileri giderken arka dişli alttan sarım yapar,
eğer tam olarak birbirlerini görmezlerse zinciri, dişliyi, yer ve hatta kopartabilir.
seste yapar,
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------
bursaspor,
kardeş motor benim hoşuma gitti,
88kiloyum ve birinci viteste gaza yüklendiğimde arka tekeri patinaj yaptırıyor,
aldığım günden bu yana henüz 300km yaptım, ve mootru zorluyorum, yani öyle klasik efendim yavaş kullanın, ilk beşyüz km yormayın falan değil,
motora yükleniyorum rampalara vurdum, 100 e rahat çıkıyor ben korktum ve yüzden yukarı çıkmadım,
ani firenler yapıp kampanaları iyice alıştırdım,
yüksek hızdan bir vites aşağı düşüp kmpresör yaptırıp pistonların silindire alışmalarını sağladım yani ben öyle diyorum,
yarın bir kaç gün sonra ilk yağ değişimini yapıcam,
motor sıcakken yağı boşaltıp içinden çıkanlara bakıcam demir talaşı varmı ne kadar nasıl gibisinden yağın durumuna bakıcam.
tekerlerde kayma yaşamadım özellikle anlamaya çalıştım kayma yok tabi iyice yatırdım ama kaymadı demiyorum,
nherkesin söylediği aman tekerler kötü çok kayıyor hemen iyisi ile değiştirin denmeyecek şeklinde.
benim sıkıntım tüm kanuni ve 150 lik chopper lerde olduğu gibi koltuğun kaldırılıp içine aparat maparat koyma gibi yapmamış olmaları,
ben memnunum motor bindiğimi hissediyorum hanım falan artçı olarak binip gezdiğimizde çok rahat olduğunu söylüyor