Değiştir gitsin arka dişliyi abi, 10-15 lira bişey zaten garantiye girmez. Ama ben senin yerinde olsam dişlinin çıkıntı yapmış yerlerini eğeler yenisiyle değiştirmeden kullanmaya devam ederdim çünkü sorun çıkartacak bişey değil.
genel olarak işçilik nasıl bariz kalite düşüklüğü varmı acaba bu asyalarda.
Jikle sadece motoru ısıtmak içindir zaten.merhaba arkadaşlar benzin denemesi yapıyordum ve bunu tamamladım. jikle en alt konumda 15 litre 260 km motoru hor kullanan birisi değilim ve motor rodaj döneminde ve şunu fark ettim ilk aldığım zamanda jikle orta kısımda 190 km gitmiştim ve hala depoda yarım depodan fazla benzin vardı küçük kaza atlatmıştım ondan sonra jikleyi en alt kısma aldım (karbüratörde sorun yok ) fakat 260 km gitti şimdide orta konumda deneme yapıyorum, birde şu var bizim motorda jikle en alta zengin karışım orta normal, en üst se düşük karışım olarak çalışıyor. en üst konumda saten motorum çalışsada gaz vermeyince çalışmıyor ya ortada yada en altta çalıştırmak zorundasın. denemem bitince tekrar burdan bilgilendirme yapıcam.
Jikle sadece motoru ısıtmak içindir zaten.
Hocam mzlerden daha fazla yakmış senin motor.17 km de 1 litre yakmış.en kötü ihtimal 30 km gitmesi gerekirdi.en alt konumda tuttum ister sıcak olsun ister soğuk ama motor ful depoyla 260 km gitti. karbüratörümde hiç bir sorun yok, ne istop etme nede rolanti bozukluğu. en üst konumda motor çalışsada hemen istop ediyor. bana deki orta konumda olsun jiklen isindıktan sonra alt kademeye al eyvallah ama en alt kademede motor su gibi benzin içiyor yani bu bizim karbüratör diğerlerine göre tersi yani şöyle motoru ısıtmak için en alt konuma al motor ısınsın ve ısındıktan sonra orta kademeye al veya en üst kademeye, en üst kademede çalışmıyor mecburen orta kısımda kalıcak mecburen. orta kısımda denememi yapım sonuç ortaya çıkar sizin dediğiniz doğru veya benim dediğim doğru. motor yeni olduğu için belkide karbüratör ayarı gerkli veya sibop ayarı gerekli tabiki bu servis bakımlarında yapılması gereken bir olay.
Bunun motoru herhalde mr 150 ile aynıdır kasası aynı olduğuna göre.O zaman 3.5 litre yakar onlar gibiyse ama bu motor daha da anormal yakmış.Motor yeni olsa bile bu kadar çok yakmamalı. Motorda bir ayarsızlık olduğu belli muhtemelen de ondan bu kadar çok yakıyor. atıyorum 13 litre deposu varsa bununla 400km çok rahat gidebilmeli.

en alt konumda tuttum ister sıcak olsun ister soğuk ama motor ful depoyla 260 km gitti. karbüratörümde hiç bir sorun yok, ne istop etme nede rolanti bozukluğu. en üst konumda motor çalışsada hemen istop ediyor. bana deki orta konumda olsun jiklen isindıktan sonra alt kademeye al eyvallah ama en alt kademede motor su gibi benzin içiyor yani bu bizim karbüratör diğerlerine göre tersi yani şöyle motoru ısıtmak için en alt konuma al motor ısınsın ve ısındıktan sonra orta kademeye al veya en üst kademeye, en üst kademede çalışmıyor mecburen orta kısımda kalıcak mecburen. orta kısımda denememi yapım sonuç ortaya çıkar sizin dediğiniz doğru veya benim dediğim doğru. motor yeni olduğu için belkide karbüratör ayarı gerkli veya sibop ayarı gerekli tabiki bu servis bakımlarında yapılması gereken bir olay.