bendede 150hs var jikleler aynı seninkiyle onun ateşlemeyle felan alakası yok o direk statöre bağlı oradan elektirik alıyo ve işin ilginç yanı devamlı elektirik alıyor yani ısınınca elektiriğini kesen bi sistem yok. bendeki son 12000 km dir bozuk ve yenisinide almadım yaz kış hep kullanıyorum bi eksikliğini hissetimiyorum

elektirik fişinide çektim boşa elektirik çekmesin
Ben söküp paçalamadım çünkü elimde başka yok e karbüratördeki deiliği doldurmak içinde orada takılı kalması lazm.
Ama sanıım çalışma sıstemi söle, motor çalışınca aldığı elektirikle ucundaki iğneyi geri çekiyo ve zengin karışımı sağlıyo ama ısınınca nasıl devreden çıkıyo onu bilmiyorum dediğim gibi direk statöre bağlı yani elektiriği hiç kesilmiyor fakat eğer içinde bi ısı sensörü varda karbüratör ısınınca iğneyi bırakıyorsa orasını bilmem, tek bildiğim benim jiklenın arka pilastık kısmı ateş gibi ısınıyo başka bir işe yaramıyor iğne yi fela hareket ettirdiği yok onun için bozuk diyorum. Ama dedğim gibi olmaması benim için bir sorun değil yaz kış gayet rahat kullanıyorum tabzonda ilk çalıştırınca 5 saniye çok hafif gazla rolantide çalıştırıyorum sonra ver gazı gitsin

Bu arada benim toptan almayı düşündüğüm bir parça var oda emme manifoltu, orjinali 10000 km dayandı ondan sonra piyasada rialli marka olanlarından tam 4 tane daha aldım 1500 kmde bir yarılıp duruyo şimdi yine gitti ve otm motordan mondial marka olanından sipariş verdim galiba bu riallinin parçaları çok dandirik