asya 125 as t motorum 5 litre benzinle 120 km gidiyor bu sizce çokmu

arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi 125 lik bir motor için 5 lit. ile 120 km az değilmi normalde daha çok km yapmam gerekmiyormu bazı arkadaşlar diyorki ben 10 liralık benzinle 180 km yol yapıyorum diyor bu da benim canımı sıkıyor o zaman benim motor araba gibi benzin yakıyor sizce normal olanı nedir benim motorun yaktığı benzin mi? yoksa abartan arkadaşların yaktığı benzin mi ? ilgilerinize şimdiden teşekkür ederim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kullanıma bağlı, scootersa zaten 100km de 3-4 arası yakar.

benimki de aynı motor marka farklı 5 liralık benzin ile (1.47lt tarih itibari ile) 50-60 km civarı gidiyorum bu durum hep aynı nedense araba gibi benimki de bakımları tam

ben mondıal 151 rs ile full depo 15 ytl lik benzinle 150 km gidiyorum en hızlı olarak devamlı yüksek hızlardayım yakıtındanda memnunum benim için bir sorun teşkil etmiyor sende takma kafana bence

arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi 125 lik bir motor için 5 lit. ile 120 km az değilmi normalde daha çok km yapmam gerekmiyormu bazı arkadaşlar diyorki ben 10 liralık benzinle 180 km yol yapıyorum diyor bu da benim canımı sıkıyor o zaman benim motor araba gibi benzin yakıyor sizce normal olanı nedir benim motorun yaktığı benzin mi? yoksa abartan arkadaşların yaktığı benzin mi ? ilgilerinize şimdiden teşekkür ederim

bu rakama ben arkamla gülerim , depoda 2 lt benzin olur üzerine 10 ytl daha atarsın ozaman gider 180 km , çok aşırı değil eğer sert kullanmıyorsan ama , tanıdıgın iyi bir usta varsa bir karbüratör ve subab ayarı seni rahatlatır

km sayacı doğru göstermeye bilir takma kafana karbüratör ve subap ayarı yaptır bas gaza

bence çok fazla... 650cc de 5 lt ile 100 km yol gidiyorum... karbüratör ve bujilerden işe başlamalısın...

arkadaşlar ben karbüratörden şüpeleniyorum sübap ayarlarım sağlam peki karbüratörde ne gibi oynama yapabilirm bilen varmı

dostum bendede mondial 125zn var.seninkinin kardeşi sayılır.benim depo 4.2Lt.benimde aynı sorunum vardı.tam dolu depo ile 80-90km gidiyordum.hava filtresini temizlettim, bujiyi değiştirdim motoru komple bakıma soktum.şuan tam dolu depodan sonra km sayıyorum( bu bakımdan sonraki 3ncü benzin alışım ve herseferinde bitmeden almıyorum)25km yol gittim ama depom hala tam dolu görünüyor.dediğim gibi hava filtresi,buji,ve doğru motor yağı.ben castrolün 4zamanlı scooterlar için ürettiği yağı kullanıyorum ve çok memnunum.

5 lt biraz fazla ama aşırı da fazla değil. bu arada o 10tl ile ile 180km giden arkadaş ya çook palavracı yada basit bir hesabi yapamayacak kadar basmıyo kafası :) diğer arkdaşların dediği gibi arkamla gülerim onu diyen arkadaşa :)
Haa imkansız ama eğer öyleyse o motoru bana satsın piyasa fayatının 4 katını öderim :)

bence normal değil.. peryotik bakım zamanı gelmiş olabilir :cat:

Çok içen dragstar sert kullanımda bile 5,5 - 6 yakıyor hem de 650 cc bence bir sorun var...

arkadaşlar mondial 125zn nin deposu 4.2Lt ama 170-190km arasunda giden var bilginiz olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
10 lirayla 180 km mi :)
Kimmiş o arkadaş

ex yarısını su koyuyo arkadas herhalde :queen:

benım motorum 6ltreye 100-110 gıdıo o nası olcakki :queen: ve sanayıden cıkmam ben hıc bı zaman tum sanayı tanıdıktır makara falan motor hep yapılır ama benım egsostun ıcı boş oyuzden olabılıo bıde ınsan gıbı bınmek lazım ben bınmıyorum sahsen:queen: duz yola cıkmadan aragazı kesmem bı sorun oldu bende :queen:

Son düzenleme:
Benim motor 10 ytlye doluyor depo onun ile uzun yolda 120 km ye yakın yol gidiyorum eğer çok stop edip çalıstırınca 90-100 km anca yapıyor.Jigleye bakıtır.:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar