Aşmışlardan Sürüş Tavsiyeleri

"Aşmışlar" dediğimiz ustalara Dede Diyorum ben, bu söylemi alıştıralım, herkes KM de ve sürüş tecrübesinde aşmış abilerimize dede desin

Denizli İl Temsilcisi
"Aşmışlar" dediğimiz ustalara Dede Diyorum ben, bu söylemi alıştıralım, herkes KM de ve sürüş tecrübesinde aşmış abilerimize dede desin

abi km de aşmış dioz yha hani ne sürücüler gördüm ben yha abi bu işin sırrı küçük ccden başlayıp adım adım yükselmek ve ilk kapalı alanda güvenli sürüş eğitimi almak gerisi palavra yok ben şukadar k yaptım yok ben daha tecrübeliyim alıcaksın eğitimini sürüş eğitimini ondan sonra diyebilirsen diceksin yoksa km ve tecrübe boş tecrübede neden boş yha ben viraja girmeyi ğrenmek için 30 defa düşceksem ben buna tecrübe demem daha önceki tecrübelerimden sürüşeğitimi almam gerektiğini çıkarırım rene abi kızma bu yazdıklarımın seninle bi alakası yok forumda km olayı çok geçiyorda

Yukaridaki yazılardan birtanesi gerçekten çok etkili ve çok hoşuma gitti Trafikte paronayak olunmali kesinlikle ,, Bende bir tavsiye vermek istiyorumm :) Motorsikletlere genelde sokak köpekleri çok iş olur ,, Motorsikletle seyir halindeyken köpeğin yaklaştiğini görürseniz ani bir fren yapınn biraz bekleyin hepsi uzaklaşacaktır ,aksi halde güçleri yettiği kadar sizi kovalamaya devam edip ısırabilirler % 40 ısırırlar :cat:

24. Emin sürüşün tek yolu paronaya halinde olmaktır. Köşe arkalarında park etmiş arabalar olduğunu, hiç kimsenin sizi görmediğini, otobüslerin herhangi bir yer ve zamanda uyarmadan aniden duracağını, ağaçların altının ıslak olduğunu, yayaların intihar edeceğini farzedin. Ve en önemlisi bundan zevk alın. Martin Fitz- gibson, Bike yazarı.

en bombası bu..tam türkiyeyi anlatıyo:)

Bu faydalı bilgileri paylaşan arkadaş forumdan neden uzaklaştırıldı acaba?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aşmış olarak bir tavsiyede benden :mrgreen:

220 km hız ile giderken kask takın, yoksa kızlar sizi beğenmez :rendeer:

c96cbd73.jpg

Çok verimli paylaşım, teşekkürler. Fakat renksiz yazıyı daha tercih ederdim.:bounce:

Çok önemli tavsiyeler, özellikle acemi arkadaşlar başta olmak üzere satır satır hepimiz okuyalım:cat::cat:
Ben de birşeyler eklemek istedim.

Geceye kalmamaya çalışın, riski arttırır.

Tecrübem ile sabittir, arka freni asla küçümsemeyin!!! Yazılanlar Ön Frenin kullanılmasını ve alışkanlık haline getirilmesini hedeflemek için abartılıdır kanımca. Arka fren gerektiği gibi kullanılır ise hayat kurtarabilir. Yanlış kullanıldığında ise ya kilitlenip kayar ve yerde buluruz kendimizi, ya da gerektiği gibi kullanmazsak fren mesafemizi arttırırız. Ön tekerleği kilitleyip düşmediğim ama çok korktuğum anlar vardır ama arka tekerleği kilitleyip daha fazla korktuğum zamanlar olmuştur. Arka Fren küçümsenmemelidir:cat:

Kaskınızın vizörüne dikkat! Şehiriçinde çok kullanan arkadaşlar genelde benim gibi açık tutarlar ama, yol uzayıp gitmeye ve gazlamaya başladığınızda, özellikle hız arttığında bu açık kask vizörü bir anda dannn diye kapanıverir!! İrkildiğiniz o an kaza yapabilirsiniz. Sebebi sadece birden yüzünüze kapanarak gözlerinizi kapatmaya sebep olan refleks değildir. Vizör aniden kapandığında oluşan sessizlik bir an için Dumur Yaşamanıza, aklınızın bir anlık çalışmamanıza neden oluyor:silent: (Ben bir seferinde yüksek süratte Sollama Yaparken yaşamıştım, kimseye tavsiye etmem.)

Artçınızın Uyuyabileceğini (Uzun yolda bilhassa) unutmayın. Büyük tehlikedir!!

4-5 Saat hiç durmadan sürmeyiniz, ya da sürdüyseniz durma anınıza dikkat ediniz! Ayağınızı yere geç-erken koyuyorsunuz ve düşülüyor:mrgreen:

Motoru uzun yolda kullanırken Uyuyabileceğinizi Asla Unutmayınız:silent: Asla:cat:

Düz Yolda İleriye Bakın, Virajda Virajın Çıkışına:cat: Baktığımız yere gideriz:)

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer:

bilgiler ıcın cok saolun butun hepsı a'dan z'ye herkesın ısıne yarar
6.5 SAAT MOTOR SURMUSTUM SONRA INEMEDIM DUSTUM MOTORLA BERABER BU KONU GERCEKTEN COK CIDDI MOTORUN ALTINDA AYIGINIZ KALABILIR VE HATTA KIRILA BILIR :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:22 ----------

abi km de aşmış dioz yha hani ne sürücüler gördüm ben yha abi bu işin sırrı küçük ccden başlayıp adım adım yükselmek ve ilk kapalı alanda güvenli sürüş eğitimi almak gerisi palavra yok ben şukadar k yaptım yok ben daha tecrübeliyim alıcaksın eğitimini sürüş eğitimini ondan sonra diyebilirsen diceksin yoksa km ve tecrübe boş tecrübede neden boş yha ben viraja girmeyi ğrenmek için 30 defa düşceksem ben buna tecrübe demem daha önceki tecrübelerimden sürüşeğitimi almam gerektiğini çıkarırım rene abi kızma bu yazdıklarımın seninle bi alakası yok forumda km olayı çok geçiyorda

KARDES SENDE BIR YERDE HAKLISINDA bır yandan da ınsanın kendısıne guven gerek ben cocuklugumdan berı motor surerım senede 20.000 km 'nın ustune cıkarım sımdı gıdım r6 veya r1 alırım bu kapa sıtedeyım ama bılıyorum kı ben motoru hızlı suruyorum ben buyuk motor alamıyorum buyuzden cunku kendımı oldururum dıye korkuyorum benım ıcın sorun yok ama arkada kalanlar uzulecek ya gecen forumda okudum adamın bırı ben dıor 4000 km yaptım ogrendım ......

bu günlerde artan motosiklet kazalarına istinaden okunması faydalı olacaktır,eftalya'ya tekrardan teşekkürler.

12-13 yaşımdan buyana motor kullanıyorum, vitesli motor hayatımda 1 saniye bile sürmemiştim, kendi vitesli motorumu aldım 7 ayda 24000km oldu!.. hala herşeyi bildiğimi söyleyemem.

. Motorla savaşmayın kazanamazsınız. Tim Langley, okuyucu.

sanırım en iyi satırlardan biri, çok şey anlatıyor

teşekkürler

Mıcırlı yolda hangi freni kullanmalıyız? Ben arkayı kullanıyorum, çünkü ön fren kayma yapıyor ve hakimiyeti kaybediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar