Çok önemli tavsiyeler, özellikle acemi arkadaşlar başta olmak üzere satır satır hepimiz okuyalım:cat::cat:
Ben de birşeyler eklemek istedim.
Geceye kalmamaya çalışın, riski arttırır.
Tecrübem ile sabittir, arka freni asla küçümsemeyin!!! Yazılanlar Ön Frenin kullanılmasını ve alışkanlık haline getirilmesini hedeflemek için abartılıdır kanımca. Arka fren gerektiği gibi kullanılır ise hayat kurtarabilir. Yanlış kullanıldığında ise ya kilitlenip kayar ve yerde buluruz kendimizi, ya da gerektiği gibi kullanmazsak fren mesafemizi arttırırız. Ön tekerleği kilitleyip düşmediğim ama çok korktuğum anlar vardır ama arka tekerleği kilitleyip daha fazla korktuğum zamanlar olmuştur. Arka Fren küçümsenmemelidir:cat:
Kaskınızın vizörüne dikkat! Şehiriçinde çok kullanan arkadaşlar genelde benim gibi açık tutarlar ama, yol uzayıp gitmeye ve gazlamaya başladığınızda, özellikle hız arttığında bu açık kask vizörü bir anda dannn diye kapanıverir!! İrkildiğiniz o an kaza yapabilirsiniz. Sebebi sadece birden yüzünüze kapanarak gözlerinizi kapatmaya sebep olan refleks değildir. Vizör aniden kapandığında oluşan sessizlik bir an için Dumur Yaşamanıza, aklınızın bir anlık çalışmamanıza neden oluyor:silent: (Ben bir seferinde yüksek süratte Sollama Yaparken yaşamıştım, kimseye tavsiye etmem.)
Artçınızın Uyuyabileceğini (Uzun yolda bilhassa) unutmayın. Büyük tehlikedir!!
4-5 Saat hiç durmadan sürmeyiniz, ya da sürdüyseniz durma anınıza dikkat ediniz! Ayağınızı yere geç-erken koyuyorsunuz ve düşülüyor:mrgreen:
Motoru uzun yolda kullanırken Uyuyabileceğinizi Asla Unutmayınız:silent: Asla:cat:
Düz Yolda İleriye Bakın, Virajda Virajın Çıkışına:cat: Baktığımız yere gideriz
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:rendeer: