ASKERLİK (YARDIM)

Seneler sonra konu hortlatmak diye ben buna derim. Aralik 12 de kisa donem olarak askere gidecegim. Benimde bu konuya benzer bir sorunum var, American Red Cross'tan aldigim Cankurtaranlik belgelerim var (ilk yardim, CPR, AED ve Pathogen). Amerikada faal olarak Cankurtaranlik yaptim, 3 adet sertifikam hala gecerli. Sorularim sunlar;

1- Bu belgelerin benim iyi bir yere dusmemde faydasi olur mu? Mesela denizci, bahriyeli gibi...

2- ingilizcem cok iyi oldugu icin yazlik bir bolgeye dusme sansim nedir?

3- Bu 2 sinin cevabindan yola cikarak, astegmen olma olasiligim nedir?

4- Belgelerimi sunmam benim acimdan hayirli olur mu?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler...

1- İşin içinde cankurtaranlık olduğu için belki denizci olma şansın var ama bazı birliklerde sıhhiye olarakta görev yapabilirsin bu birazda şansına kalmış birşey..

2-İngilizce kabiliyetin konusunda askeri birliğine pek bir etkisi olabilirmi bu şüpheli çünkü eskisi kadar yabancı dil aranmıyor erlerde ama yabancı dil bilmek işe yarayabilir ama mesleğin tercümanlık yazarsan işe yarama olasılığı daha yüksek. Bazı askeri birliklerde yabancı dil bilen kişilere fazla ihtiyaç varken bazılarında ise yoktur.

3-Asteğmen konusu'na gelince 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yüksek okul mezunu olman gerek ve türkiyeden denklik almış bir okul olması gerekiyor.. Artı olarak ek bir sınava giriyorsun askere gitmeden önce ona göre yedek subay olarak askerliğini tamamlayabilirsin..

yabancı dil ve 4 yıl mezunuysan yakında yapılacak olan yedek subaylık sınavına gıreceksın genel kültür oluyor sorularda kazanırsan asteksin mezuniyetine göre sınıf okuluna gider sin sonra asteğmen olarak yaparsın yok kazanamazsan 5ay 5 gun yapar gelırsın

asteğminlik kazanılacak bir şey değil şans. mühendis, mimar, avukat vs gibi ordunun işine yarayacak bir üniversite okumuşsan şansın yükselir. zaten bir de tercih yapıyorsun sınava girdiğinde, kısa dönem er ya da yedek subay diye seçiyorsun. bir işe yarıyor mu bilmiyorum. cankurtaranlığın bir faydası olacağını sanmıyorum ama sınavda bazı adayları ayırıyorlar. öğretmenler ayrılsın, 3 yıldızlı dalgıçlar ayrılsın, skorsky helikopter kullanmayı bilenler ayrılsın(evet bu da var) gibi. cankurtaran duymadım. jandarma çıkarsa şansına ingilizce işine yarayabilir. bir sınava giriyorsun ve turizm jandarması oluyorsun. ama bunlar hep ufak ihtimaller. o kadar çok adam var ki senin gibi, şansın bol olsun.

adam gitmiş gelmiş şuanda da büyük ihtimal çocuklarına babalık yapıyodur :queen:

1- İşin içinde cankurtaranlık olduğu için belki denizci olma şansın var ama bazı birliklerde sıhhiye olarakta görev yapabilirsin bu birazda şansına kalmış birşey..

2-İngilizce kabiliyetin konusunda askeri birliğine pek bir etkisi olabilirmi bu şüpheli çünkü eskisi kadar yabancı dil aranmıyor erlerde ama yabancı dil bilmek işe yarayabilir ama mesleğin tercümanlık yazarsan işe yarama olasılığı daha yüksek. Bazı askeri birliklerde yabancı dil bilen kişilere fazla ihtiyaç varken bazılarında ise yoktur.

3-Asteğmen konusu'na gelince 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yüksek okul mezunu olman gerek ve türkiyeden denklik almış bir okul olması gerekiyor.. Artı olarak ek bir sınava giriyorsun askere gitmeden önce ona göre yedek subay olarak askerliğini tamamlayabilirsin..

Sanirim soylemeyi unuttum, Universiteyi Turkiye'de bitirdim. Yani denklik almama gerek yok. tesekkurler bilgilerin icin.

---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:34 ----------

asteğminlik kazanılacak bir şey değil şans. mühendis, mimar, avukat vs gibi ordunun işine yarayacak bir üniversite okumuşsan şansın yükselir. zaten bir de tercih yapıyorsun sınava girdiğinde, kısa dönem er ya da yedek subay diye seçiyorsun. bir işe yarıyor mu bilmiyorum. cankurtaranlığın bir faydası olacağını sanmıyorum ama sınavda bazı adayları ayırıyorlar. öğretmenler ayrılsın, 3 yıldızlı dalgıçlar ayrılsın, skorsky helikopter kullanmayı bilenler ayrılsın(evet bu da var) gibi. cankurtaran duymadım. jandarma çıkarsa şansına ingilizce işine yarayabilir. bir sınava giriyorsun ve turizm jandarması oluyorsun. ama bunlar hep ufak ihtimaller. o kadar çok adam var ki senin gibi, şansın bol olsun.

Varsa Cankurtaranlik belgesi ariyorlar, buyuzden sordum. TSK nin sitesindede yaziyor. Peki bolumleri yazmissiniz, benim bolumum ordunun isine yarayabilen bir bolum olabilir mi?

Uluslararasi Lojistik okudum. Belki bilmeyeniniz varsa aciklamak isterim, Lojistik; askeri cikisli bir terimdir. Ve 1. dunya savasindan itibaren ordularin Lojistik birimleri mevcuttur.? Buyuzden aklima takiliyor...

Asteğmenlik sınavının tamamen hikaye olduğunu söyleyebilirim,kazanma diye birşey yok.. Ben hem müdendislik hemde işletme mezunuyum,kısa dönem denizci olarak yaptım (tatil gibiydi :) )..
Askeriye bu sınavı yaparken belirlediği bölümlerden belirli sayıda asteg alır geri kalan herkes kısa dönem olarak yapar..
Belgelerin işine yarar,yedek subay sınavına gittiğinde aranızda dalgıç beden eğitimi öğretmeni vs.vs. var mı diye sorarlar ve ayrılırsın kenara ondan sonra kısmet işi kısa yada uzun olması..
kısa dönem yapmak istiyorsan sınava 3.gün öğleden sonra gitmeni öneririm.. bana bu öneriyi yaptılar kısa dönem gittim,kardeşime bu öneriyi yaptım kısa dönem gitti vs. vs.
kısa yada uzun kısmet işi ama önemli olan hayırlısı ile gidip gelmek..
şimdiden hayırlı teskereler..

Bölümüm işe yararmı diye sormuşsun,
Şöyle bir örnek vereyim,
İnşaat mühendisi var mı?
Var komutanım.
Gel o zaman şu tuğlalar taşınacak :D

Birde şu var yaşadığım,
Aranızda bilg. mühendisi var mı?
Var (bir kaç kişi)
Yüksek lisans yapan var mı?
Var.
Gel o zaman..
Ne yapılacak komutanım?
Word de yazı yazılacak :D

Son düzenleme:
Asteğmenlik sınavının tamamen hikaye olduğunu söyleyebilirim,kazanma diye birşey yok.. Ben hem müdendislik hemde işletme mezunuyum,kısa dönem denizci olarak yaptım (tatil gibiydi :) )..
Askeriye bu sınavı yaparken belirlediği bölümlerden belirli sayıda asteg alır geri kalan herkes kısa dönem olarak yapar..
Belgelerin işine yarar,yedek subay sınavına gittiğinde aranızda dalgıç beden eğitimi öğretmeni vs.vs. var mı diye sorarlar ve ayrılırsın kenara ondan sonra kısmet işi kısa yada uzun olması..
kısa dönem yapmak istiyorsan sınava 3.gün öğleden sonra gitmeni öneririm.. bana bu öneriyi yaptılar kısa dönem gittim,kardeşime bu öneriyi yaptım kısa dönem gitti vs. vs.
kısa yada uzun kısmet işi ama önemli olan hayırlısı ile gidip gelmek..
şimdiden hayırlı teskereler..

Bölümüm işe yararmı diye sormuşsun,
Şöyle bir örnek vereyim,
İnşaat mühendisi var mı?
Var komutanım.
Gel o zaman şu tuğlalar taşınacak :D

Birde şu var yaşadığım,
Aranızda bilg. mühendisi var mı?
Var (bir kaç kişi)
Yüksek lisans yapan var mı?
Var.
Gel o zaman..
Ne yapılacak komutanım?
Word de yazı yazılacak :D
Cevap icin cok tesekkurler... Belki denizci olurum bende, cankurtaranlik ve ingilizce birlesince belki yazlik bi yer cikar sansima :D Turistlerin oldugu, denizin oldugu :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar