Hememn Soruma geçiyorum .
1 arkadaş ile askerde aynı yere düştük ,Aynı koğuşa düşmek için ne yapmamaız gerekiyor bazıları sırada aranıza 1 2 kişi alın diyor bilgisi olan varsa yardım edebilirmi.
Aynı yere derken ? Tabur bölük hepsi aynı mı ?
Eğer bölük seviyesine kadar aynı yerdeyseniz ve birlikte teslim olduysanız kayıt numarası verilir veya bir numaraya göre sıralama gider daha sonra o sıraya göre devam edersiniz.
Birlikte takılın birbirinizi kollayın asla ama asla sinirine yenip düşüp başkasıyla kavga etmeyin, bir olay olunca bildikleriniz anlatın ve başka olaylara alet olmayın öyle askerlik dışarıda kavga etmeye ahkam kesmeye benzemez savunma tutanak vs derken kimse kimseyi affetmez benim buraya da çok kabadayı tipler geliyor ama asker ocağı kuyruğunu kıvırıp S S kuralını yapmak zorunda yani seve seve verilen işi yapacak herkes, sorunlarınızı kendi başınıza çözmeye kalkışmayın her zaman en yakınız da ki rütbeliye söyleyin vs vs diye gider. Zaten gerekli bilgileri komutanlarınız sizlere söyler. TSK nedir; Emret komutanım... Emredersiniz komutanım..
Ve hiç bir şey duyduğun gibi değildir, her zaman yaşayıp göreceksin tecrübe edeceksin bu da benden sana komutan tavsiyesi mehmetçik

Hayırlı kazasız belasız teskereler dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------
Ayrıca askerlik artık 12 ay oldu ve yıllık 24 gün iznin (dağıtım + kanunu izin) var yani yaklaşık olarak 11 ay 6 gün askerlik yapıyorsun ve askerliğin boyunca hastane vs olaylarında en fazla 30 gün rapor alabilirsin ve bu 30 gün askerliğinden sayılır.
Celp olarak ne zaman gidersen o zaman gelirsin sonuçta 12 ay olduğu için Kasımda gitsen yıllık izin kullansan Ekim gibi çıkarsın...
Şubat 1 devre, mayıs 2 devre, ağustos 3 devre, kasım 4 devre ( örnek: 1994/4, 1995/1 gibi)