Askerde bana asteğmenlik çıkmıştı.Yanlış hatırlamıyorsam,Tuzla'da baştan çekilişle bölümleri seçtik.Bana hudut karakol komutanlığı çıkmıştı.Eğitim sonunda da görev yerlerini yine kendimiz kurada seçmiştik.
Karakolda göreve başladıktan sonra karakol astsubay ve uzmançavuşu ile beraber askerlerin nerede görev yapacağına karar veriyorduk.Genelde sivilde ne iş yaptıkları,yetenek-ilgi alanlarını ve kendi fikirlerini de sorarak görev veriyorduk.Ben özellikle baştan askerelere sorardım bu işi yapmak istiyor musunuz,gönüllü müsünüz diye.Çünkü istemeyerek,küfür ede ede yapılan işten hayır gelmiyordu.Ama bir iş için kimse istemezse,gönüllü olmazsa mecburen biz kendimiz seçiyorduk.Atıyorum sivilde aşçılık yapanı aşçı yada fırıncı yapıyorduk,sivilde bakkal,kasiyer olanı kantine veriyorduk,sivilde şoförlük yapanı yada iyi araç kullananı şoför yapıyorduk,hayvanları seveni yada mesleği veterinerlik olanı devriye köpeklerinin bakıma veriyorduk.
Bir de bizim ülkede askere gitmeden millete akıl verirler; "Evladım askerde aptal numarası yap ki sana hiç bir iş vermesinler."Biz bu aptal numarası,elinden hiç bir iş gelmiyormuş gibi numara yapan arkadaşlara tuvalet temizliği veriyorduk.Hudut gibi kritik yerde hiç kimseyi boş bırakmazlar herkese bir görev yada sorumluluk verirler.