- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. 1 haftadır ,motosikletimin egzoz kısmından 40-50 km. arası hızlarda titreşimden dolayı cazır cazır ses geliyor. egzoz koruma kapaklarını söküp denedim, sorunun egzoz koruma kapaklarından olmadığını gördüm. motosikleti orta çatala kaldırıp, egzosun üzerine ayağımla bastırarak gaza yüklemdim. egzosun titremesini ayağımla bastırarak önlediğimde, problemin başka bir yerde olduğunu farkettim. ama tam olarak problemin nerde olduğunu kestirmek de mümkün değil sanki tekerleğin içinden yani balata kısmından geliyor gibi ama yanılıyorumda olabilir. tekerleyi elimle sağa solo oynatıyorum boşluk yok çeviriyorum sıkışma yok. egzoz bağlantı vidalarını kontrol ettim, gevşeme yok. motosikletin koltuk ve bagaj (adını hatırlayamadım) kısmını söküp birde yukardan bakayım dedim, takozlara karşılık gelen yerkerin 4-5 mm ezildiğini gördüm. bir sene önce usta arka amortisörlerin değişmesi gerekli demişti ama ben umursamamıştım. amortisörle değişmediği için mi takozların karşısı ezildi bilemiyorum. titreşimin sebebide eskimiş olan amortisör olabilir mi? bu konuda sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
motosikletin markası Bisan pasific 125
14.000 bin km.'de
motosikletin markası Bisan pasific 125
14.000 bin km.'de