Ben de geçenlerde yaşadığım bir tecrübeyi paylaşarak bir katkıda bulunayım istedim.
Bir pazar günü ankaradan eskişehire geldim. Ankaradan akşam saat 7 gibi çıktığımda hava 5 derece civarındaydı. ekipmanlar şu şekildeydi.
Kask: FullFace
Mont: marka verebiliyoruz mu bilmiyorum ama garantiye alıp vermeyeyim ben. Uzun-Tam kışlık-Touring montu. Paranın alabileceğinin en iyi ilk 3 mont arasına girer diye biliyorum.
Pantolon: mont ile aynı özelliklerde. yüksel belli touring pantolonu, tam kışlık.
eldiven: kışlık tam korumalı cordura eldiven,
bot: COFRA FiberGlass korumalı, -30 derece dayanım iş güvenliği botu.
İçimde ise sadece thermal uzun kollu fanila ve termal tayt vardı. bir de termal çoraplar. Boyunda ise üstten lastikli polar Buff.
Sonuç olarak, geldiğim yolun büyük bir kısmını kuru havada 110 - 120km hızlarla geldim.
Eskişehire yaklaşırken bir 40km kadar aşırı yağmura yakalandım, bu bölümde 70 - 80km hızla devam ettim.
Normal standartlarda terledim. Buff burnumun altına kadar bağlıydı, sıcak geldi çenemin altına indirdim sadece boynumu tutsun diye. Üst gövdem, boynum, bacaklarım hep sıcaktı. Kafam serindi. Ama tercihim bu yöndeydi. ayaklarım ise biraz serindi.
Yağmura yakalandıktan sonra ise, kask, ve mont hiç su almadı, 40km boyunca aynı korumayı ve sıcaklığı korudu. Ancak pantolon ağ yerindeki ufak bir problemden dolayı su aldı hafiften. Botlar motor botu olmadıklarını anlatarak bayağı bir ıslattı allahtan eve vaktinde geldim. Eldivenler ise, bir süre sonra parmak uçlarının altındaki dikişlerden çok hafif su aldı ama o su bile parmak uçlarımın donmasına ve tüm elimin uyuşmasına yetti. Ellerimi sürekli hareket ettirmeye ve kan dolaşımını arttırmaya çalışmaktan imanım gevredi. yağmur durunca kenara çekip eldivenleri çıkartıp, motorda ellerimi ısıttıktan sonra, ince polar eldiven üstüne yazlık eldivenleri çekip öyle devam ettim.
Sonuç nedir burada: düzgün ve açıkçası pahalı kıyafetler almaktan kaçınmayın. Kışın yol yapacaksanız, paraya kıyın. Ve ayrıca, pantolon ve ceket gibi ekipmanların dikiş yerlerindeki esnemelere dikkat edin. Ufacık bir esneme, mm genişliğindeki bir açılma.. of of.. anlatılmaz yaşanır...