Asgari Ücretle - MT-09 mu? ys125 mi? almalıyım?

hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    84
selam arkadaşlar, yeni işe başlayacağım. asgari ücret ile. önereceğiniz motosiklete göre, işe başlayacağım ülkeyi seçeceğim.

1 - Almanya (pastanede garsonluk) asgari ücret 1500 birim - mt-09 9000 birim
2 - Türkiye (pastanede garsonluk) asgari ücret 1400 birim - ys125 9950 birim (yalnız 2. işi seçersem cumartesi de çalıştırılma ihtimalim var, bazı günler geç çıkma vs.)

Son düzenleme:
İşe başlayacağın ülkeyi foruma sormak nedir? Asgari ücretle bu motorları almak zaten aşar. C şıkkı Türkiye İstanbul ve metrobüs diyorum.

Şimdi burda tecrübe de önemli. Tecrübenizi söylerseniz oradan yürürüz :queen:

Abi ne ys125'i gözünü seveyim 10 bin lira vericeksin lastikler CeSet?? İkinci el ybr125 al yamaha istiyorsan 4 bine tepe tepe bin.

abiler ablalar. tecrübem var. 10 yıldır aktif sürücüyüm.

Türkiye'yi seçersem ys125'i seçme sebebim, yakıt 5.27 birim (ys125 az yakıyor diye duydum)
Almanya'yı seçersem mt-09'u seçme sebebim, yakıt 1.37 birim (mt-09 biraz yakıyormuş ama güçlü diye duydum.

Birim ne onu da bir açıklasanız, öyle bir kur var da haberimiz mi yok. O rakamlar hesaplar ne? Garsonluk yapacak kişi bunu mu düşünür.

birim ülkede kullanılan para birimi. bunu anlamak zor mu ? Hocam bence en iyisi bu cennet vatanı, üzerinde yaşadığımız kardeşliği, misafirperverliğimizi düşünerek türkiyede kalmak. belki kulağının (kulağımızın) arkası boş kalmıştır orayı da bi doldurmak gerekir.

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bence birinci şıkta ki motoru ikinci şıktaki eylemle gerçekleştirmeye çalış.
Gör bak heyecanı gerilimi:)

abiler ablalar. tecrübem var. 10 yıldır aktif sürücüyüm.

Türkiye'yi seçersem ys125'i seçme sebebim, yakıt 5.27 birim (ys125 az yakıyor diye duydum)
Almanya'yı seçersem mt-09'u seçme sebebim, yakıt 1.37 birim (mt-09 biraz yakıyormuş ama güçlü diye duydum.

yuh biri 10,5 beygir diğeri 115 beygir , bunun kıyaslamasımı olur,,

birinde tozu dumana katarsın diğerinde tozu dumanı yutarsın:queen:sen hangisi olacağına karar ver önce

ben olsam tozu dumana katan tarafı seçerdim,,artı yaşam standardı bizden çok öte ama memleket hasreti var o başka

biraz dişini sıkıp para yaparsan tr gelip kendi işini kurarsın memleket hasretide çekmezsin,üstüne kendi işin olduğundan 115 hp ye binmeye devam edersin

Son düzenleme:
Olm motosiklete göre ülke, gelecek, yaşam şekli ve kader seçilir mi? Neler oluyor beyler biri müdahale etsin ben gerçeklik duygumu yitirdim :)

orantısız zeka gözler önüne serilmiş bu konuda.

yeni nesil nasıl bu kadar zeka fakiri oldu, aklım almıyor. ironiden anlamıyor vatandaş, illa ki her şeyi bilale anlatır gibi anlatacaksın ki anlasın.

Son düzenleme:
Motosikleti
XV250 - FZ6
Birini calarlar, otekini calmazlar.
Birim olarak nasil hesaplanabilir bu bilmiyorum, ama onu da dusunmekte fayda var.

İkisinden birini seçebilme şansı varken ne yapacağını bize soruyorsan senin zeka düzeyi öbür tarafları kaldırmaz. Sen burada, bizim aramızda kal. Commuterlarımızı sürer, dış mihraklara ve onların destekçisi muhaliflere küfreder, makarnayla karnımızı doyurur, her kış iki hafta hasta yatar, cep telefonlarının ne kadar pahalı olduğundan dem vurup, Almanya'nın üçüncü hava alanımız yüzünden bizi kıskandığından sohbet ederiz. Walla bak çok eğlenceli burada hayat, gitme zati.

nedense motosiklet almak için değilde, bir şeylere tepki göstermek için bu başlığı açmışsın gibi. Bu yüzden ben isviçrede çalışıp r1 al diyerek arttırıyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar