iktidar yanlısı arkadaşlar, bu kadar açıkça saçmalık karşısında bile (daha önceki kazak giyme, bisiklet kullanma olayında da) lafı söyleyen adama iki çift laf atmak yerine suçu muhalafete atmak ta, muhalefet yapamadığı için böyle olduğunu söylemekte bi beis görmezler...laf söylemeye yemeyenlerin hiç bişey yazmaması daha kabul edilebilir ve karakterli bir davranış...asgari ücretle geçinmek zorunda kalıp yine muhalefete suç atın o zaman göreyim maçanızı...
hiç bişey değil de bu kafa üzüyo işte beni..
bi de öneri istemiş arkadaş...bu ülkede sana ders veren lise hocasına, üniversite hocasına bile üniversitede öneride bulun da gör bakalım ne oluyo...saçma sapan, bakana öneri fikrini getirmek nasıl bir hayal ürünü anlamadım..sanki antik yunan demokrasisi hakim ülkede...seçilen adama öneri de bulunulacaksa oraya çıkan adamın ne hükmü kalıyo...
benim görüşümce türkiye'nin realitesi düşen akp hükümetinin alternatifi olarak bir atatürkçü elitler partisi chp ve aynısının biraz daha sarkık bıyıklısı mhp koalisyonunu gösteriyor.
gelin yüzeysel tartışmalardan ve atışmalardan uzaklaşalım
bunun için bir soru soracam guvvatengiz biladerime
bu fikre nerden ulaştın?
efendim tahmin edeceğiniz gibi türkiye'deki manipülasyon neticesinde siyasi harita bu iki kutup üzere şekillenmiştir.
şu şartlarda türkiye'deki gerçek siyasi tablo böyledir.
işbu tablodaki tarafımı açıkça ifade edebildiğimi düşünüyorum![]()
maçama laf ettirmem.
kimin ne şartlarda kaç para kazandığının tahlilini sıcak kamu kuruluşu koltuğundan yapmak hadsizliktir.
kuvvetmira kardeş ben hesap soruyorum, elimden geldiğince meydanlarda, devlet dairelerinde orada burada. ama başkalarını aydınlatmak için(iddialı bir söz idare ediverin) de burada bildiklerimizi, gördüklerimi konuşmalıyız, yazmalıyız değil mi? mızmızlanmayıp bir şey yapma konusunda senle hemfikiriz.
ancak şu akp nin son bir kaç senedir sanki ülkeyi muhalefet yönetiyormuş, sanki krizlerden, ekonomiden muhalefet sorumluymuş gibi davranmasını aklım hayalim almıyor. sende de biraz bu hava var.
aynı siyaset teorisi muhalefetin güçlü ve sağlıklı olmasını öngörürken iktidarı bu kadar aymaz, raydan çıkmış, neo-liberal politikaların birebir uygulayıcısı olarak normal mi görüyor?
yahu bırak şu mhp-chp yi muhalefetten saymayı. kim onlara muhalif diyor? iktidardaki adamı devleti, devlet geleneğini çürütmekle suçluyor mallar. ulan adam devletin her yerine sızmış kuvvetler ayrılığı sözde bile kalmamış, adam diyorki devleti/ülkeyi bölecekler yıkacaklar. kusura bakmayın da ulan hangi iktidar elinde bu kadar güç varken kendi sonunu getirecek şeylere müsaade eder? halk aç mı kalmış? onalra ne ki?
medyayı takip etmiyorum, rüzgar öte yönde mi esmeye başladı onu merak ediyorum
nasıl yapıyorlarsa kitleler tv nin iyi gösterdiğine iyi gözle bakıyorlar nedense
o halde bu konudan çıkıp tartışmaya senin "manipülasyon" konundan devam edeceğiz![]()
iş oralara gelse abdestli kapitalizmi de konuşuruz müslüman, kürt ve dahi alevi istihkakını da.
türkiye'de özgürlükler ve zenginliklerin paylaşımı meselesi akp lanetleme seanslarıyla çözülemeyecek kadar çetrefilli.
korktuğum ikili gelmiş bir araya ben aynen tüyer arkadaş :cherry:![]()
gorkma, yamacıma gel şöyle![]()
iş oralara gelse abdestli kapitalizmi de konuşuruz müslüman, kürt ve dahi alevi istihkakını da.
türkiye'de özgürlükler ve zenginliklerin paylaşımı meselesi akp lanetleme seanslarıyla çözülemeyecek kadar çetrefilli.
Nisa 60
Bismillah
Sana ve senden öncekilere indirilene iman ettiklerini ileri sürenleri görmüyor musun ki, Tağut'un hükmüne başvurmaya kalkışıyorlar! Oysa onu inkar etmekle emrolunmuşlardı. Şeytan da onları uzak bir sapıklığa çekmek istemektedir.
beyler asgari ücret tartışmasında yine size sunulan rayda kilometreler yapmaya başladınız. konuyu asgari ücretle başlatıp milletvekil maaşına getirmeniz oradan bir parti için konuşmanız ardından şahıslar bazında niyet okuyuculuk. bu rayda ilerlerseniz bir yere varamayacaksınız. defalarca bu oldu çünki. çok geçmez bir iki sayfa sona bir tarikat hocasının mal varlığına oradan o da götürüyor bu da götürüyora bağlanacak bu da aşikar. ben de size bir başka pencere açayım. tren raylarını makaslayalım.
konuştuklarınıza bakılırsa birçoğunuz iki üç binliraları göremiyorsunuz aylık. şu durumda geçinme zorluğu çekiyor olmalısınız. çocuklarınız var ve okula her gün aynı kıyafetle gidiyor, iki çift ayakkabı ile sene bitirtiyorsunuz. işe gitmek için sabah 06.30 da yola çıkıyor akşam 21:00 gibi eve dönüyorsunuz. bu çalışmalarınız neticesindede herhangi bir mesai ücretine de tabi değilsiniz. cumartesi günleri en az yarım gün çalışıyor olmalısınız. pazar günleri yorgunluktan fırsat bulabiliryorsanız aile ile vakit geçirmek adına yaptığınız şey bir avm nin vitrinlerine baka baka gezmek.
motosikletiniz var ve vergi veremiyorsunuz. bu sebeple bağlanma korkusuyla trafiktesiniz. eviniz kira ve ödemekte sıkıntı var. cep telefonunuz var ve 3 ayda bir kontür yükleyerek kullanıyorsunuz. evde soğalgaz yok. soba kurdunuz. o da ancak akşam çocuklar okuldan gelince yanıyor olmalı.
yaz tatiliniz on gün fakat iş yeriniz en fazla bir hafta veriyor. onu da parasını almak için kullanmıyorsunuz çünkü yıllık izne çıktığınızda yevmiyeden kesiliyor.
hiç özel hastaneye gitmediniz. devlet hastanesi kapılarında gezip duruyorsunuz. en iyi sağlık ocağı. aile hekimi ile haşır neşir oldunuz .
gelelim pencere dışına. bunların hiçbiri değilsiniz. hayatınız rahat gidiyor. gezmeniz tozmanız yerinde çoluk çocuk keyifli.
beyler bakan halt etmiş demekle suçunuzu örtmeyiniz. asgari ücret az yetmiyor eee ne yapıyorsunuz düzeltmek için ? bakan bir halttan anlamıyor çözümünüz nedir. ? asgari ücreti yükseltelim o kadar ekonomist bir forumda toplanmışınız çözüm söyleyin iletelim bakana. fikrimiz budur diyelim. bak millet aç çalış bakan diyelim. fikir yok laf var. bakandan ne farkınız var ?
diğer pencere adam milyon tl lik arabalar alıyor geziyor heves ediyorsunuz sadece. milyar liralık motorlar alanlar var asgari ücret az diye türkü yakıyor. biliyoruz az az da ne yapmak lazım. şunu yapalım şu yanlış yapılıyor.
neyse biriniz çıkıp da başbakana yazar kasa fırlatmadan ekonomide bir anormallik olduğuna kimse inanmayacak. sizde böyle kör çalar sağır oynar takılıp duracaksınız.