- Sabır başı -
Beyler boşuna laf ediyorsunuz bakanımıza, bal gibi geçinilir.
Eğer orta halli 2+1 bir evde oturacaksanız İstanbul'un denize uzak semtlerinde 400tl ödersiniz. Kaldı mı 400tl? Elektrik,su ve telefon da 150 tl tutsun. Kaldı mı 250tl? Dikkat ederseniz doğalgazı saymadım çünkü kombimizi yak... Bi dakika kombi mi dedim? Kombi yok beyler özür dilerim sobamızı yakmıyoruz. Kalın eşofman+kalın battaniye işimizi görür. Kalan 250tlnin de 150tlsi mutfak masrafı, yalnız fazla heyecanlanmayın öyle et falan yok, yolda koşan tavuk bulursanız direk parçalayın götürün eve affetmeyin. Kalan 100tlnin 50sinide oğlana verin, malum genç çocuk sevgilisi olacak gezecek tozacak, haftada bir çay içirse yeter zaten di mi? Kalan50yi de hanıma verirsiniz özel ihtiyaçlar vs için. Bu arada unutmadan işe yürüyerek gidiyoruz parasızlıktan değil canım sırf sağlık için. İşyerinden arkadaşlar hadi bugün dışarıdan yiyelim diyince de, paketten sefer tasını çıkartıp "yok beyler ben fast food yemiyorum sağlıksız" diyoruz. Derken tüh çocuğun okul masrafları çıktı, koşun beyler bankaya kredi kartı denen bişe var nakit avans var taksit var. Sonraki ay çocuğa 25tl verirsiniz olur biter.
- Sabır sonu -
Kardeşim siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? Ulan tuğladan gecekondu yapsan, eve peynir ekmek almasan gene geçinemezsin nereye geçiniyorsun. Günde 2 ekmek alsan zaten 60tl ediyor ayda. Bu arkadaş neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum. Akpyi savunan eden arkadaşlarla oturup tartışırım eyvallah da, şu lafın nesini savunuyorsunuz çok merak ediyorum. Daha çok şey yazardım da bu ülkede Melih Gökçek diye bir başkanımız var, twitterda evden aldırmadığı, dava açmadığı insan kalmadı. Şimdi özenir falan bide bunla uğraşmayalım...