Asgari Ücret 2019

Asgari ücretin miktarsal artması yerine asgari ücretten alınan vergiler kaldırılsa iyiydi. İşletmeler için maaş bütçeleri aynı kalacaktı fakat işçinin eline geçen ücret artardı. devletin bir gelir vergisi kaybı olurdu fakat bu kaybını trilyonluk uçaklar alınması ya da siirt bilmemne üniversitesi rektörüne pahalı makam aracı alınması gibi işleri yapmayarak, müsrifliği azaltarak karşılayabilirdi. hatta yandaş iş adamlarının affedilen trilyonlarca vergileri bile bu yükü karşılayabilirdi. olmadı, asgari ücret arttırıldı. asıl olması gereken alım gücünü arttırmak oysa ki.

bugün ülkemizde çalışan nüfusun %45'i asgari ücret kazanıyor. şimdi bu haliyle işletmelerin de yükü arttı dolayısıyla işsizlik ve hayat pahalılığı artacaktır. bir süre sonra kayıt dışı çalışma artacak, canım suriye'liler asgari ücretli vatandaşların yerini alacaktır. seçime kadar belki idare eder fakat sonrası.. söylemeye gerek yok, hep beraber göreceğiz.

bu vergi sistemi, bu ekonomi politikası hepimizi etkiliyor kardeşim, sadece asgari ücretli çalışanları değil. bu yanlışlar, hepimizin belini büküyor, o yüzden hepimize dokunması normal.

ilk paragrafta ki yorumunuza bende canı gönülden katılıyorum. Avrupada sistem öyle ztn. Asgari ücretliye vergi yok ya da yok denecek kadar az.
Hiç bir siyasi imkanlarını özel ayrıcalıklar yaratmak için kullanamıyor. Kanunlarla her şey sınırlandırılmış. Ha yolsuzluk yapılıyor, hırsız bir şekilde yolunu buluyor ve bunlarda bazen gözden kaçıp bazende gerekli cezalar veriliyor. Umarım en azından bizde bu sisteme biraz daha yaklaşırız.

bu işten memnun işçi anadoludaki işçi olabilir.. onun dışında istanbulda yaşıyan işçi nin memnun olucağını düşünmüyorum..

anadoluda kiralar ucuzdur en azından istanbula nazaran adam 300-400 tl kira verse 2 bin tl maaş ile istanbulda 4 bin lira maaş alan adamın hayat standartlarına denk hayat yaşar.. bu güzel .. birde heleki karısıda misal asgari ücretle çalışıyorsa ondan zengini refah içinde yaşayanı yoktur.. orda eve 4 bin lira girmesi demek istanbulda yaşayan bir insanın evine 8 bin lira girmesi gibi bir şey..

oralarda sadece kira değil ,etde sütde peynirde elektrik suda ucuzdur.. doğalgaz değilde soba kullanıyorsa zaten her ay cebinde 500 tl side kalır.. kısaca hayatın genel giderleride ucuzdur.. metrobüs metro ulaşıma her ay 200-300 tl de vermez oralarda her yer birbirine yakındır..

istanbulda yaşayan işçi için o para gene az yukardada dedim istanbulda şimdi en düşük kiralar artık 1500 tl lerden başlıyor onun altında zaten hiç bir evde yaşanmaz.. elektrik suyu doğalgazı ıvırı zıvırı derken onlarada 600-700 tl de .. maaş gitti bitti zaten.. diğer ek giderleri saymıyorum bile.. ulaşımı vasıtası osubusu.. kredi kartları ..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bajganlık sistemi nasıl genşler eğleniyormusunuz.

Son düzenleme:
Hani siyasilerin yapacağım dediğine değil yaptığına bakıyorum ya, millet için de öyle. İstediği kadar memnun değilim desin, oy dağılımına bakarsak gayet de memnunlar.

Hani siyasilerin yapacağım dediğine değil yaptığına bakıyorum ya, millet için de öyle. İstediği kadar memnun değilim desin, oy dağılımına bakarsak gayet de memnunlar.

memnun olmasalar da memnunlar.

çünkü kötü birşey olduysa/yapıldıysa dış güçler, iyi şeyler olduysa/yapıldıysa hükümet.

Memnunlar, memnun. Dış güç yapıyor olsa bile demek ki hükümetin dış güçle mücadele yöntemini beğeniyorlar, zaten şimdikiler dış güçlerin oyunun bozmak için oy aldılar. Yani sonuçta yine memnunlar.

Motosikleti
ATadvs
Zorunlu bes ve ilave giderler ile elde zamlı bir maaş kalacak mı göreceğiz?

49204601_2228210103864868_3158133016602083328_n.jpg

Motosikleti
D400
Organizede çoğu işletme asgari + maaş alan elemanların maaşını asgariye denkliyor. %26 orandan gelen farkı değil 2018 asgariden yüksek alanları 2019 asgariye eşitliyorlar.

heyhat ! Devlet iyi birşey yapma sektör zıçırtıyor.

Zaten ülkeyi orta gelir tuzağından kurtarmak için tüm orta gelirlileri düşük gelir grubuna taşıyarak çözecekler. :(

Bağkur primi (indirimli hali) 754 lira olmuş! Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten...

Kaşık ile verenin kepçe ile aldığı bir hükümetten söz ediyoruz yeni zamlar kapıda ...

F54

bu işten memnun işçi anadoludaki işçi olabilir.. onun dışında istanbulda yaşıyan işçi nin memnun olucağını düşünmüyorum..

anadoluda kiralar ucuzdur en azından istanbula nazaran adam 300-400 tl kira verse 2 bin tl maaş ile istanbulda 4 bin lira maaş alan adamın hayat standartlarına denk hayat yaşar.. bu güzel .. birde heleki karısıda misal asgari ücretle çalışıyorsa ondan zengini refah içinde yaşayanı yoktur.. orda eve 4 bin lira girmesi demek istanbulda yaşayan bir insanın evine 8 bin lira girmesi gibi bir şey..

oralarda sadece kira değil ,etde sütde peynirde elektrik suda ucuzdur.. doğalgaz değilde soba kullanıyorsa zaten her ay cebinde 500 tl side kalır.. kısaca hayatın genel giderleride ucuzdur.. metrobüs metro ulaşıma her ay 200-300 tl de vermez oralarda her yer birbirine yakındır..

istanbulda yaşayan işçi için o para gene az yukardada dedim istanbulda şimdi en düşük kiralar artık 1500 tl lerden başlıyor onun altında zaten hiç bir evde yaşanmaz.. elektrik suyu doğalgazı ıvırı zıvırı derken onlarada 600-700 tl de .. maaş gitti bitti zaten.. diğer ek giderleri saymıyorum bile.. ulaşımı vasıtası osubusu.. kredi kartları ..

sanayinin geliştiği her ilin istanbuldan hiçbir farkı yok misal sakarya kocaeli bursa diyelim
ev kiraları emin ol aynı şartlar da 100 tl ucuz yani pek fark yok
allah reis e uzun ömür versin bordo bereli ümmetin umudu uzun adam mareşal komutan paşamız dünya liderimiz
gısgan bizi ameriga

sanayinin geliştiği her ilin istanbuldan hiçbir farkı yok misal sakarya kocaeli bursa diyelim
ev kiraları emin ol aynı şartlar da 100 tl ucuz yani pek fark yok
allah reis e uzun ömür versin bordo bereli ümmetin umudu uzun adam mareşal komutan paşamız dünya liderimiz
gısgan bizi ameriga

anadolu dedim zaten kocaeli,bursa,sakarya,adapazarı bana göre istanbuldan farkı yok zaten istanbula 1 saatlik 2 saatlik yerler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar