Asfalt Hakkında

Herkese merhaba öncelikle pek viraj tecrübem olduğu söylenemez teorik olarak neler yapılmasını gerektiğini biliyorum bir de uygulamalı olarak deneyelim dedim bol virajlı yola girdim. Merak ettiğim / bilmediğim konu ise şu bu aşağıdaki resimde çizdiğim yerlerin yapısı neyden kaynaklanıyor, asfalt mı aşınmış / yola dökülen yağ veya mazotdan mı kaynaklı üstünden geçerken fren esnasında, viraj dönerken bana kayıp düşecekmişim gibi geliyor ki 2 kez üst üste denk geldi virajı dönemedim karşı şeride girdim zor topladım Allah'tan karşı şeritten gelen araç yoktu. Lastikler MRF diye bir marka.

Özellikle soğuk asfalt denilen dayanıksız yollarda bu durum daha çok görülür.
Yazın öğlen sıcağında asfalt eriyor. Eriyen asfaltın üzerinden ağır bir araç geçtiğinde içindeki taşlar dibe gömülüp yüzeye zift çıkıyor. Soğuduğu zaman geriye pürüzsüz kaygan bir yüzey kalıyor.

Özellikle soğuk asfalt denilen dayanıksız yollarda bu durum daha çok görülür.
Yazın öğlen sıcağında asfalt eriyor. Eriyen asfaltın üzerinden ağır bir araç geçtiğinde içindeki taşlar dibe gömülüp yüzeye zift çıkıyor. Soğuduğu zaman geriye pürüzsüz kaygan bir yüzey kalıyor.

Anladım sağolun, çok kamyon geçiyor bu yollardan zaten.

Sağa olan virajda Sol çizgiye ,sola olan virajda sağa çizgiye yakın olmak viraj içerisinde acil bir durumda kurtarma imkanı sağlayacaktır. Fakat Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi soğuk asfalt bir deforme olmadıgı sürece çok güzel tutuş saglar ancak ağır araçların geçmesi üzerine lastiklerinin deydiği alan deforme oluyor. Bu tür asfaltlarda genellikle daha deformenın az oldugu alanlardan dönmek en sağlıklısı açıkcası.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Viraja hatalı giriyorsunuz. Fotoların tamamında konumunuz yanlış. Forumdan teori kitaplarını bulup , indirip okumanızı tavsiye ederim.

Viraja hatalı giriyorsunuz. Fotoların tamamında konumunuz yanlış. Forumdan teori kitaplarını bulup , indirip okumanızı tavsiye ederim.

Adam haklı.O viraja sıfır Rossi gibi girilmez.Geniş al rahat manevra yerin olsun öyle yolun kenarındaki çalı çırpıdan kaçacak yerin olsun.O deforme yeri boşver mıcıra denk gelirsen altından kayar gider motor.

Asfaltta tutuşu anlamak için ayak sürtme metodunu öneririm. Ayak tabanındaki sürtünme ve zorlanmayı çeşitli zeminlerde deneyip hafızaya kaydedin. Kayar mıyım diye merak ettiğinizde ayakkabı vasıtasıyla bi asfaltın tadına bakarsınız.
Bir süre sonra sadece bakarak da nerenin kaydığını, nerenin tuttuğunu anlamak zor olmaz

Evet doğru viraja dıştan girmem gerekiyor ben karşı şeritten araç üstüme çıkar korkusuyla içten giriyordum sürat düşük olunca çok sorun olmadı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"Otoyol kalitesinde 30. olduk rakipler Ruanda ve Namibya!"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar