Çalışır çalışır

O kadar teknolojisi gelişmiş motora o kadar kötü QS koydukları için hiç birinde olmaz diye düşünebiliyor insan
Auto-blipper'ların %90 kadarı vites küçültürken gazın kapalı olmasını ister. %100'ü de vites küçült dediğiniz anda gaz verir, zaten aletin mantığı bundan ibaret.
Gaz kapatılmasını şart koşmayan blipper'lar da var. Yavaş yavaş kullanılan marka model artıyor, 8S'teki böyle miydi hatırlayamadım şimdi ama kaba bir tahminle olmadığını düşünüyorum.
Öyle olup olmadığını kolayca deneyerek anlayabilirsin, gaz bir miktar açıkken vitesi küçültmeye çalış, vites pedalı sana direnç gösteriyorsa kabul etmiyordur.
Yalnız gaz açıkken autoblipper'la küçültmek her zaman en hızlı seçenek mi olur, orası tartışmalı. Eğer izin veriyorsa önce gaz açıkken sonra gazı kapatıp basarak denemeler yapıp karşılaştırarak en ideali bulunabilir.
QS / auto-blipper sistemleri en temelde yüksek performanslı anlar için tasarlanmış olsa da gelişmiş bir çok sistem bunun geniş bir devir aralığında kullanılmasını da sağlıyor. Bu biraz da şanzımanın normal geçişlerinin ne kadar pürüzsüz olduğu ve QS/AB sisteminin ne kadar optimize edildiğine bakıyor. Benim 8S'ten hatırladığım küçültmelerde hep ciddi şekilde bir yığılmaya sebep olduğuydu, küçültme sırasında verdiği gaz miktarıyla alakalı iyileştirilebilir diye düşünüyorum ama fabrikadan ayarlanabilir QS ile gelmiyordur. Belki A/B/C modlarında farklı davranıyor olabilir.