Abi yarışı baştan sona ben de takip ettim,
Açıkçası sana %50 katılıyorum

Evet, Rea Toprak'a göre iyi ve daha hızlı
Fakat bu yarış için kazanması imkansız idi diyemiyorum,
Son tur, son 3 viraja kadar bence kendisinin de kazanma ihtimali vardı,
Rea bile Toprak inanılmazdı dedi,
Toprak'da kendisinin dediği gibi en iyi yarışını çıkarttı.
Bir de şampanya patlamıyor olmasına tutuluyorum, içmeyebilirsin, saygı duyarız da,
Git keyfini çıkar işte, ya da buna kola felan doldursunlar, onu sallasın millete,
Her şeyin bir kuralı var dimi ama?
Biraz teknik konuşalım uzun zamandır forumda yarış yorumlamadık.

Bautista'nın düşmesi Toprak için büyük bir fırsat yarattı ve o da bu fırsatı çok iyi kullandı.
Uzun süre önde deli gibi süren bir Toprak ve hemen arkasında diğer guruba fark atmanın da rahatlığıyla gayet kontrollü süren ve muhtemelen bunu lastiklerini yarışın sonuna kadar korumak için yapan bir Rea izledik.
Rea çok daha önce geçebilirdi. Bir çok virajda Toprak açık verdi ve bunu daha önce de yazmıştım Toprak'ın gard sorunu var.
Fakat Rea risk almadı. En temiz geçişi bekledi çünkü Toprak'ın ona daha sayısız fırsat vereceğini görüyordu.
Aradaki gözle görülür farkı iyi anlamanız için bir enstantaneyi hatırlatayım.
Rea öne geçtikten sonra Toprak bir virajda şahane bir atak yaptı ve Rea'yı geçti.
Henüz viraj içindeydiler ve Rea Toprak geçerken birden motoru içe alıp Toprak'ı viraj dışına savurdu.
Yanlış anlaşılmasın o bişey yapmadı sadece yolu kapattı ve Toprak gereğinden fazla hızlı olduğu için dışa yönlendi.
Daha sonra Rea bastı gitti.
Toprak bir daha atak denemedi çünkü en azından ikincilik garantiyken risk alıp son turda bir kez daha düşmek kimse istemez.
Kısaca hızlı olmak tek başına bir anlam ifade etmiyor.
Bir çok yarışta 2. veya 3. hatta daha gerilerdeki yarışçıların en iyi tur zamanlarını yaptıkarını ama önlerindeki pilotu bir türlü geçemediklerini görmüşsünüzdür.
Bu işi zevkli yapan da bu.
Şampanya mevzusuna gelince.
Bu yarışlar şov dünyasının bir parçası ve şampanya şovu da yarışın parçası.
Bu şova katılmıyor diye ne Toprak'ı ne de Kenan'ı eleştirmedik ve eleştirmeyiz ama bu davranış mevzuyu kavrayamadıklarının bir göstergesi.
Sorun sempati.
Bizim çocuklar ne yazık ki sempatik değiller.
Kenan hiç olmazsa arada gülerdi.
Toprak onu da yapmıyor.
Kasıntı gibi duruyor ki öyle olmadığını zannediyorum.
Muhtemelen efendi ve ciddi bir görünüm vermeye çalışıyor ama bu onu itici yapıyor.
Bir de Rea'ya bak.
Adam süper sportta yarışlar kaybederken bile herkesin sevgilisiydi.
Çünkü hem görünüm olarak sempatik hem de davranış bakımından.
Rossi mesela.
İşin şov kısmını çok iyi idrak etmiş ve herkesin gönlünde taht kurmuş vaziyette.
Senelerdir yarış kazanamıyor ama herkes onu izlemeye gidiyor, en çok ve pahalı sponsorlar onda.
Bizimkiler komik bir tiyatro oyununda kendilerine güldürmemek için ciddi durmaya çalışan acemi oyunculara benziyorlar.
Eğreti duruyor.
Son ümidim Can ve Deniz Öncü.
Bunlar sevincini gösteren,şova katılan pilotlar.
Başarırlarsa bizim de sevilen pilotlarımız olacak bir gün....