Artvin Hakkında

Motosikleti
Honda CB125F
Kıymetli Dostlar,
Kısmetse yakın bir zamanda bu şehre taşınıyorum.
Bölgeyi ve şehri bilenler varsa buradaki gezi rotaları hakkında bilgi ve tavsiyelerini eksik etmesin :)

dere-tepe yokuş, sürekli yağışlı, motor gezmesine pek uygunsuz bi yer gibi..

Aşağıdan Çoruh nehrinden bakınca bütün şehri görüyorsun.

Nüfusu 30.000, benim oturduğum mahallenin nüfusu 35.000 :)

Dikkatinizi çekerim mahalle diyorum.

Küçük bir şehir yapacak pek bir aktivite, sosyal faaliyet yok.
Gezilecek yer çok.
Motosiklet ile Rize , Trabzon, Batum, Erzurum civarlarını bol bol gezebilirsiniz.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Wikiloc diye bir uygulama var. Oradan filtreleme yaparak bölgenizdeki rotalara göz atabilirsiniz

Sürekli yağmur yağan. Yokuşa kurulmuş bir şehir :) şehir dışına çıkmak çok kolay, karagöl, şavşat karagöl, cehennem kanyonu, kafkasör yaylası vb. ve civar ilçeler gezilebilecek yerler ama kaç defa orası soru.

Borçkada ve Şavşat'ta Karagöl var. Şavşat daha güzel ama yolu daha uzun ve pek ana yollar üzeri değil. Yine Şavşat'tan yukarı yaylalar var, sıra sıra gidiyorlar, Gürcistan hudutuna kadar. Cankurtaran geçidi var, eski Artvin yolunda kaldı, şimdi yenisi varmış, tünelden geçiyormuşsun. Yusufeline uğrarsan eski şehir merkezi sular altında kalıyor, rotalar biraz değişmiştir ama güzel dereleri var. Yusufeli'nden İspir'e devam edersen Ovit yaylasına çıkar oradan İkizdere'ye inebilirsin. Dağ, dere, tepe, yaylası bitmez. Evliya Çelebi, Artvin şehir merkezi için Seyahatname'de "Kahve ikram ettiler, koyacak düz yer bulamadım." demiş diyorlar.

Motosikleti
Honda CB125F
Borçkada ve Şavşat'ta Karagöl var. Şavşat daha güzel ama yolu daha uzun ve pek ana yollar üzeri değil. Yine Şavşat'tan yukarı yaylalar var, sıra sıra gidiyorlar, Gürcistan hudutuna kadar. Cankurtaran geçidi var, eski Artvin yolunda kaldı, şimdi yenisi varmış, tünelden geçiyormuşsun. Yusufeline uğrarsan eski şehir merkezi sular altında kalıyor, rotalar biraz değişmiştir ama güzel dereleri var. Yusufeli'nden İspir'e devam edersen Ovit yaylasına çıkar oradan İkizdere'ye inebilirsin. Dağ, dere, tepe, yaylası bitmez. Evliya Çelebi, Artvin şehir merkezi için Seyahatname'de "Kahve ikram ettiler, koyacak düz yer bulamadım." demiş diyorlar.

Yazılanları okuyunca ve birazda kendim araştırınca gezi rotası olarak bir çok yer buldum.
Ama şehrin coğrafi yapısı gerçekten ilginç.
Her yer yokuş :) Alışıcaz artık bir şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar