ah arkadaşlar ah çok cahilsiniz yani kusura bakmayın, hiç gazete okumuyorsunuz veya haber takip etmiyorsunuz dimi??? Türkiye'de ithalatın seyrini koruması ama ihracatın hız kaybetmesinden dolayı oluşan açık sonucunda, türkiye nin kendini hancerlememesi için yapılan bir önlemdir bu. Bu işin suclusu devlet değildir, ucuz motosikleti ulkemize sokup butcesi kısıtlı insanlara bolca satmaları sonucu köşe olan ithalatcı motosiklet firmalarının hatasıdır bu. boşuna geri kaldık falan diye laf sokmayın, geri kaliyorsak bir nedeni vardır bununda. ülkenin kalkınması için ihracat sarttır, ve ellerinde imkan varken tesis kurmayıp üretimi türiyede yapmayan, ithalatı secip ulkeyi söğüşleyen ucuz marka ithalatcılarına kızın siz... bu kanun geri donmez, ister kendinizi kesin ister ithalatcılar ayaklansın. Bende yeni bir motor alacaktım, alacagım motorun fiyatı 5000 tl farketti... sizlerin ki gibi 300 500 tl gibi kucuk meblalarda bir oynama olmadı yani anlayacagınız.. bende motor alamiyorum ama devletede camur atmiyorum herkez işini yapsaydı bu hale gelmezdik... yeni motor alanlara vergiden yırtanlara hayırlı olsun.. yeni bir kriz olmaması için gereken buydu beklenilmeyen oldu belki ama bence cok da iyi oldu...