ama sunuda unutma hatirlatayim
kalite kasklarin ozelligi nedir ??
hafif olmasi,camlarinin cizilmemesi,boyasinin cizilmemesi,havalandirmalarinin iyi olmasi,icindeki kumaslarin koku yapmamasi,pislik tutmamasi,gerektiginde cikarilip temizlenmesi.buna 1-2 sey daha ekleyebiliriz.
simdi cin mali kasklarin guvenilirligini tartisiyoz,yukarda yazdiklarimin hangisi guvenlikle ilgili ? hicbir dimi ?
simdi gelelim dis yuzeyine.cin mallarinin dis yuzeyinin daha adi oldugunu,kalite kasklarinda dogal olarak daha kalin oldugunu farzedelim.zaten kask 1 defalik kullanilir.kaza gecirdin ve o kaski attin.yani kirilip kirilmamasi onemli degil.zaten bizim icin icindeki absorbe edici sungerler onemli ve ayrica ilk anda alinan darbeyi hafifletmesi.2 kaskta ilk alinan darbeyi hafifletirmi, evet ...darbeleri absorbe edermi ? evet. o zaman fazla bi fark kaldimi guvenlik ve koruma konusunda ?
ama birader haberlere yansiyan olumlu kazalar.kasksiz kullanmakta motorcu olumlerini hizlandirir.daha cok haber ve sonucunda annelerimiz babalarimiz sevdiklerimiz daha endiselenir hale gelecek bizim icin
hemen isi siyasete sarma isi,arkadas onu demek istememistir
şimdi o dediğin absovitmi ne ben anlamaz ondan..
al bakalım eline çin işi bi safahmeti destekli bi şekilde duvara vur yanıtını kendin bulursun...
bende arioh var şimdi 250 euraya aldım ve iki yıldır takıyorum tamam o üste yazdıklarından var ama bir keresinde hızımı hatırlamıyorum ufak bir kamyonetin kasasına bodoslama daldım motor ön taraf arka lastikle iç içe kaynaşmışlardı
bir tecrübemi daha anlatayım gerçi bunu daha öncede bir topicte yazmıştım o zamanlar cc bazında büyük denilen motor kullanıyordum R6 vardı teker yapmıştım hızım 180 190 civarıydı kızlara hava olsun die aldım başımı gidiyodum ne bilim ilerde dörtyol varmış vede gittiğim yön tersmiş çarptığım aracı bilmiyorum görmedim zaten görmekte istemedim kafamda nolan bir kask vardı hatırlamıyorum hangi versiyon olduğunu ve fiyatını ama özel bir yarışta hediye etmişlerdi ve o kask ortadan ikiye ayrılmıştı camı sağlamdı camını çıkarınca gördük otadan ikiye ayrılmasını
:bounce:
bence düşünmeyelim istersen
( ayrıca kazalarımı yazma amacım ben işte şöyle böyle motorcuyum ddiye değil sadece açıklamalı anlatmak istedim..)
herkeze saygılar...
Son düzenleme: