şikayet gerektirecek bir durum yok.
kişi başı milli gelir 11.000 usd ye yükseltildi.
yani yıllık ortalama 38,500 tl para kazanıyorsunuz.
siz bu kadar para kazanmıyorsanız kişi başına düşen milli gelir düşerken tam yerinizde değildiniz demek ki.
size düşmesi gereken kişi başına düşen milli gelirin nereye düştüğü öğreniniz.
bir de kişi başına düşen milli gelir bana fazla fazla düşmüş,
ve fakat gelen fazlanın size ait olduğunu sanmıyorum.
dip not: yozgatın yükselişine engel olamayacaksınız.
Ad hominem'in yükselişine de engel olamayacağımız gibi.
Aylık kazandığım maaş ülkemizdeki gelir dağılımına göre çok küçük bi dilim=bu kadar şikayet eden ben ülke ortalamasına göre çok kazanan gibi gözüken dilimdeyim demek. Ülkede asgari ücret diye tabir edilen rakamın 5 katı para kazanıyorum ve bu konuda ağlamaya devam edeceğim. çünkü yaşadığım şehir ve çevre şartlarında ben de asgari yaşayabiliyorum. hayatımı kurtaracak ekipman almak istediğimde bile döviz karşısında eğilip bükülüyor o iyiymiş gibi gözüken rakamlar.
gel çok basit bi hesaplama yapalım. 5 yıl okumuş bir şahıs mühendislik gibi şık bi meslekte 2.000 liraya işe başlayabiliyor. ulaşım veya heves için ben de bir motosiklet alayım diyor ve bi sym joymax almaya karar veriyor. 0 pahalı gelir az km. diye düşünse bile 12.000 lira ödemek zorunda. bunun için 36 ay bi kredi çekerim olur biter diyor ve bu parayı verince işlerin bittiğini zannediyor (geri ödemesi de 16.000)
evet motosiklet mi aldın güzel kardeşim. bravo. gel sigorta yapalım. ama seni değil karşıdakini korumak için. yenisin hem de en az 1.250 gömeceksin yıllık. 4-5 yıldızlı kask alayım dersen ki yaşamak senin de hakkın ama onlar da euro üzerinden. gitti mi en az 2000 lira. ne güzel günlerdi di mi motorun üstünde yol yapıp 15 liraya depo doldurduğun günler. ama şimdi 55 lira. yapacak bişi yok. aman abi çok hırsız var otoparka bırakmazsan unut motoru. etti mi sana yılda bi 2.000 lira. yollar köprüler medeniyet be. ama hgs'ni doldurmayı da unutma. her ne kadar bunlar MİLLET için yapılan dev hizmetler olsa da. temmuz'da 2. vergi dönemi geldi 1.si de mi vardı?
Sonuç: Sahibinden temiz kullanılmış hasarsız motosiklet. 12.250. pazarlık payı vardır. ölücüler aramasın lütfen.
Bence de aramasın sadece 1 hevesin satsa bile artı maliyeti 8.000 lira oldu. 4 aylık maaş.