arkadaşım senin tarzın ikilemde motosiklet tercihinde bende kaldım. ama ben ybr den görüntüsü hoş ve uzun yol gidecek motosikletlere baktım ya çin malı chopper ın sıfırlarını alıcaktım yada ikinci el bir cbr 125 ve tercihimi cbr den yana kullandım nedenine gelince.
okulum kırşehirde ankarada çalışıyorum ve iş nedeniyle sürekli konya istanbula gidip geliyorum. şimdi hava soğutmalı bir motor almamın bana eksisine olur dedim. bu bir gerçektirki su soğutmalı bir motor hava soğutmalıdan daha randımanlıdır. ne anlamda randımanlıdır. örneğin kırşehirden yada kayseriden çıktım. altımdaki ne olursa olsun yakıt, yemek ve ihtiyaç harici hatta çoğu kez yakıt harici daha yolda durmayı sevmem. hadi kayseriden çıktım kırşehir kırıkkale bitti ve elmadağa sardım o rampada o sıcaklıktaki hava soğutmalı bir motor ne kadar randımanlı olabilir? ha mondialin beni cezbeden tek yeri parça fiyatlarıydı çoğu motosikletten ucuz ancak yakıt ve sağlamlık konusuda benim için önemliydi. Şimdi düşündüm kendi kendime 250 cc lik bir mondialin yakıt farkını ve bakım masrafını hesap ettim aynı şekilde cbr yide. artı çin malı kulklanıcılarıyla konuşmamdan sonra açıkçası gözümde kalmadı. nedenine gelince adamların ortak sözleri 400 km de bir civataları sıkıyoruz çok yakıyor arızası çok dediğin yola bu motorlar zor gider ve hatta yolda giderken fren balatasının düştüğünü dahi duydum ve düşündüm canım cüzdanımdan dahamı önemli? artı yakıttan edeceğim tasarruf ve işten anladığım için bakıma vereceğim masraf baya düşük olacak bu sebeple cbr aldım. sana tavsiyeme gelince;
cbr nin parçaları gerçekten çok pahalı dışarıda çok zor bulunuyor. bir bujisine servisi 38 ytl gibi bir fiyat çekti dışarıdsa bulana kadar canım çıktı dışarıda 12 ytl. hava filtresi hiç bir motosikletinki uymadı servisi yine çok fahiş bir fiyat çekti bende modifikasyonla uğraştığımdan hava filtresi kutusunda küçük bir değişiklikle açık tip filtre taktım ki bu filtre 30 ytl değerinde ve o motosiktet bakımını yaptığım sürece o filtreyle hurdaya ayrılır.
ha bu tarz bir imkanın yoksa ve servise mahkum kalacaksan en ideali ybr çünki parçası ankara piyasası için konuşursam rahat bulunuyor. artı sen madem çanta falan takıcaksın cbr de gerçekten çok tipsiz durur.çünki cbr yapısı gereği racing tarzı. artı ikinci el alacağın bir motosikletin senden önce nasıl kullanıldığını bilmeyeceksin. tarzın racing olacak ve çok uzun kmn ler yapıcaksan cbr ancak dediğin şekilde bir kullanım için ybr yeterli olur diye düşünüyorum.