Artık japon commuter efsanesi bitti mi?

Motosikleti
apec apx7
arkadaşlar sorunluzluğundan ve uzun ömürlülüğünden dem vurmuşsunuz ama acaba kaçınız bir motoru 100.000 km den fazla kullandı? yani o devirler geride kaldı sanki. hergün yeni birşey geliştiriliyor motora adapte ediliyor haliyle insanlar da istiyor.

arkadaşlar sorunluzluğundan ve uzun ömürlülüğünden dem vurmuşsunuz ama acaba kaçınız bir motoru 100.000 km den fazla kullandı? yani o devirler geride kaldı sanki. hergün yeni birşey geliştiriliyor motora adapte ediliyor haliyle insanlar da istiyor.
Doğru diyorsun aslında ama çinlinin de derdi bitmiyor kardeş onunda hiç ayarı yok. Şu ortamda commuter olarak en doğru tercih yine hintliler gibi.

cbfler motosiklet sürmek için sürülen aletler değil bi ulaşım aracı aynı performansı veren ve otomatik vites olunca insanların scooterı tercih etmesi normal tek derdi a noktasından b noktasına gitmek olan adam niye vitesle uğraşasın
mesela ben uğraşıyorum çünkü scooter bel ağrısı yapıyor ve bozuk yola hiç gelemiyor o yüzden vitesli motor candır

Ben suan kullanıyorum lifan emisol 150 18 bin oldu eski nesil karbüratorlü maşallah simdikiler taş çikartır 😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece izle 😁

Son düzenleme:
Ben suan kullanıyorum lifan emisol 150 18 bin oldu eski nesil karbüratorlü maşallah simdikiler taş çikartır 😁

Sadece izle 😁
Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin hocam evet lifan emisolde değeri bilinmeyen çok güzel motorlardandı artık lifanda getirmiyor malesef ben özellikle tay 100 cubu çok severdim

Orjinal parçlaradi mevcut ne istersen var hatta honda cb 125 e birebir uyuyor

Motosikleti
apec apx7
Doğru diyorsun aslında ama çinlinin de derdi bitmiyor kardeş onunda hiç ayarı yok. Şu ortamda commuter olarak en doğru tercih yine hintliler gibi.
mutlaka haklısınızdır ben şunun şurasında 2 ay önce ehliyet kursuna yazılan 1 ay önce ehliyetini ve motorunu alan birisiyim am 2003 den beri trafikteyim en azından trafik ile ilgili birkaç bilgim var. çinlinin arızasına gelirsek, mt teknik atölye bölümene şöyle bir göz attım gırla japon da var. birde neyle kimi karşılaştırdığınız önemli. ben 120.000 bütçem var tavsiye dediğimde bana 270.000 tl lik scooter önerdiler. haliyle arada o kadar da fiyat farkı olsun. benim için önemli olan acemiliği atmak motorun üstünde durmayı öğrenmek. arızalandı mı? atıp başkasını alırım. bu da benim bakış açım.

mutlaka haklısınızdır ben şunun şurasında 2 ay önce ehliyet kursuna yazılan 1 ay önce ehliyetini ve motorunu alan birisiyim am 2003 den beri trafikteyim en azından trafik ile ilgili birkaç bilgim var. çinlinin arızasına gelirsek, mt teknik atölye bölümene şöyle bir göz attım gırla japon da var. birde neyle kimi karşılaştırdığınız önemli. ben 120.000 bütçem var tavsiye dediğimde bana 270.000 tl lik scooter önerdiler. haliyle arada o kadar da fiyat farkı olsun. benim için önemli olan acemiliği atmak motorun üstünde durmayı öğrenmek. arızalandı mı? atıp başkasını alırım. bu da benim bakış açım.
Burada genel manada commuter motorları konuşuyoruz.
Cümle alem biliyor çinlilerin japon ve hintlilerden kalitesiz olduğunu.
Alacaksan al kimse sana çinli alma demiyor, bende çinli kullanıyorum.
Acemilik atmak için bence de kırıp dökünce üzülmeyeceğin bir şeyler alması mantıklı ama burada bundan bahsetmiyoruz.

Analog gösterge neredeyse kalmadı.Şimdi hepsi dijital.Motosikletee analog gösterge yakışıyor...

Motosikleti
D400
eskiden saglamlıga bakarlardı simdi cfmoto gibi görünüşü güzel çöpler piyasada.

yine de cb125f var hala, pek begenmesem de.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Japon commuterleri bitiren bence aynı fiyata daha güçlü ve teknolojik hint motorlarının bol ve çeşitli olarak piyasaya sürülmesidir. (zamanında YBR/YS 125 fiyatına NS200 alınıyordu mesela) Çin markalarından uzak duran kitleye orta yolda bir alternatif sunulmuş oldu. Aynı zamanda çoğu hint markası motorları taksitle sattılar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu Japon commuter diye bir şey hiç olmadi ki? Bunlar Endonezya Malezya Hindistan Çin gibi ülkelerde yapılan sözde Japon motosikletleriydi...

Modern CB125F nerede yapılıyor biliyor musunuz mesela? Çinde Sundiro Honda diye bir fabrikada...

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Commuter in olayı zaten basitlik ve sağlamlık hocam cb125f te bildiğim kadarıyla ciddi miktarda az yakıyor. Ben tercih ederim şahsen ama dediğiniz gibi gençler tercih etmiyor, kuryelerde scooter kullanıyor kullanacak kitlesi pek kalmadı. Birde ekonomik şartlar var commutere binecek insanlar 150 bin veremez çoğunluk ondan çin modellere yöneliyor.
Hintli nakedlar zaten commuter-naked karışımı birşey. İkinci elde cb125f'in yarı hatta çeyrek fiyatına çok daha fazlasını alabiliyor insanlar. O fiyata hele scooterdan bahsetmiyorum bile.

Ben commuter olarak 2. el 50'lik cub fiyatına Hero Thriller 150 aldım işte. CBF 150 ile aynı fabrikadan çıkmış naked taklidi yapan bir motor. Commuter piyasası naked motorlara kaydı anlayacağın. Basit nakedlar da var teknolojik olanlar da.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
kurye motoru artık nc 750 dir profesyonel kuryelık ten bahsedıyorum yemekcıler ıcın ıse pcx 125

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
Yahu Japon commuter diye bir şey hiç olmadi ki? Bunlar Endonezya Malezya Hindistan Çin gibi ülkelerde yapılan sözde Japon motosikletleriydi...

Modern CB125F nerede yapılıyor biliyor musunuz mesela? Çinde Sundiro Honda diye bir fabrikada...
güncel cb 125 f hindistanda üretiliyor. ama bir önceki çin de üretilen kasa kadar sağlam değil bence

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
90'larda gördüğümüz Honda Cg 125 Titanların da bir kısmı Türkiye'de, bir kısmı da sanırım Brezilya'da üretiliyordu.

Benim o yıllarda kullandığım Kinetic Honda Dx skuter de Hindistan'da Kinetic markasının işbirliğiyle üretiliyordu. Yine ülkemizde "Hero Honda" markalı motorlar, Kanuni'nin üretim desteğiyle "Kanuni Mz" markalı yerli üretim motorlar vardı.

Suzuki Gn 250 süren evrak kuryesi gördüğümü çok iyi hatırlıyorum.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
90'larda gördüğümüz Honda Cg 125 Titanların da bir kısmı Türkiye'de, bir kısmı da sanırım Brezilya'da üretiliyordu.

Benim o yıllarda kullandığım Kinetic Honda Dx skuter de Hindistan'da Kinetic markasının işbirliğiyle üretiliyordu. Yine ülkemizde "Hero Honda" markalı motorlar, Kanuni'nin üretim desteğiyle "Kanuni Mz" markalı yerli üretim motorlar vardı.

Suzuki Gn 250 süren evrak kuryesi gördüğümü çok iyi hatırlıyorum.
CBF 150 motorunu eski kasa CRF 150 den aldı ve Hint pazarı gibi pazarlar için geliştirilip Hindistanda ve Çinde üretildi, YBR 125 Brezilya pazarı için geliştirilip Çinde üretildi, çok tutunca her yere yayıldı. CG serisi 3. dünya ülkeleri için CB nin geliştirilmiş bir versiyonu olarak ortaya çıktı ve Tommy abimin dediği gibi Türkiye ve Brezilyada üretildi. Cb125F ise zenginlerin terlik niyetine kullanacağı veya çocuğu motor kullanmayı alsın diye alacağı bir motor. Avrupalının Commuteri olabilir ancak bizim değil.

Kısaca ülkemizde evsaneleşmiş olan giriş seviyesi Japon modellerinin hedefi belli. Japon kalite kontrolü vardır elbet ancak bu motorların "Motora ihtiyacı olan mütevazı gelirli aileler için" üretildiği aşikar. Commuter budur arkadaşlar, dar gelirli insanın birinci taşıtı olabilecek kadar basit, kullanışlı ve taşıma kapasitesi yüksek motosiklet. Çok yakarsa ve/veya uzun kilometre yapamazsa tutunamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar