Henüz uygulamaya konulmadı, Uygulama başladığı zaman foto, video çekilmeye başlayın.
bugün kaldırıma park etmiş minübüsün fotosunu çekip 155 ihbar sayfasına gönderdim. gelen cevap;
"2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6 ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır."
kardeşim ben de aynısını yaşadım emniyet şeridini ihlal eden aracı çekip göndermeme rağmen bu cevabı aldım çok saçma değil mi zaten video çektim somut bir kanıt bu saçma sapan işler yapıyorlar ya ama biz yapsak dired kitlerler 500tl yi ne günlere kaldık.