dostum adamlar kafa kopardıgı kanıtlanmış bariyerleri bile deli gibi savundular kaldırmadılar hiç bir önlem almadılar okadar yüzsüz ve pişkinler okadar umursamazlar.bide gelip motora özel yol mu yapacaklar?yollardaki kasisleri kaldırsınlar çukurları doldursunlar bize yeter
Kesinlikle katılıyorum. Arkadaşlar lütfen Türkiye'den bahsediyoruz

. Söylenecek o kadar çok şey varkı aklımdakileri dökmek, uzun süre parmak ağrılarına sebeb olabilir. Motosiklet konusunda çok geri bir ülkeyiz maalesef. Bunu savunanda çok, savunmayanda çok. Fakat artık son yıllarda öyle bir artış var ki bunu zaten çıplak gözle görebiliyoruz. Motor piyasasının en çok hareketlenmesindeki neden elbetteki çin malının Türkiye pazarına girmesiyle, sunduğu fiyat avantajı ve en önemlisi ulaşımı en ekonomik şekilde sağlayabilmesi.
Devletimizin en başta yapması gereken bir kere motorlu taşıtlar kanunu baştan düzenlemesi; Avrupa ülkelerindeki gibi motosikletin öncelikli olması ve kural ihlali yapan her sürücü için mümkün olan en ağır cezayı uygulaması. Elbetteki söylemeden olmaz. Yolları düzeltmeyi bırakın, bari uyarıcı levhaların, tabelaların daha sık ağırlık verilmesi. Yani yolda giderken birden kara delik gibi çukurun sizi içine almasının düşüncesi bile çok acı. Bizler canımızı sokakta bulmadık, kelle koltukta gezmek istemiyoruz. Artık birşeylere dur demeli ve bunu ciddi katılımlarla, protestolarla dile getirmek (zarar vermeden). Devleti bu hususta yenilikçiliğe sürüklemek, hakkımızı aramak zorundayız. Yoksa hala buradan yazışmalarımız daha ne kadar sürer bilmiyorum.
Öte yandan otomobil sürücüleri. Görmezden gelemeyiz arkadaşlar, motosikletlere bu davranışların sergilenmesindeki en büyük neden motorculardır. Boşuna itiraz etmeyelim. Hepimiz görüyoruz kural ihlali yapan motorcular çok. Sinyal vermeden sağa sola bakmadan ani şerit değiştiren, yayaların yoğun olduğu kesimlerde motoru bağırttırarak etrafı rahatsız eden. Gereksiz yerde ve zamanda hız rekorları kırmaya çalışan kişilerin davranışları yüzünden bu noktalara geldi. Yani büyük neden bu sıraladıklarımda yatıyor. Elbetteki bunlarıda göz ardı edemeyiz.
Yani genel bir düşünce ile baktığınızda her iki tarafta haklı. Bazı geri düşünürlerin dışında motora karşı gereksiz bir kin veya öfke duyulacağını sanmıyorum. Elbetteki durum ne olursa olsun, hiç bir sürücü diğer sürücünün hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok.
Son olarak diyeceğim herkesin aklını başına alması, olayları olduktan sonra değil. Olmadan önce kestirebilmesi. Ne olunursa olunsun insanın canına kasti davranışlarda bulunulmaması ve en önemlisi motosiklet kullanıcıları öncelikli hale getirilip, desteklenmesi.
Daha elbetteki bir çok konu var. Anlatmakla bitmez fakat bazı şeylerin artık değişmesi lazım. Taş devrinden kalma kuralların değişmesi ve burnunun dikine giden sürücülerin trafikten men edilmesi. Men edilmesiyle kalmayıp en ağır şekilde ceza görmesi taraftarıyım. Ve tekrar belirtmek isterim kullanıcıların sessiz kalmaması ve sorunlarını duyurması gerekli diye düşünüyorum.
Saygılarımla.