Enayiliğin verdiği özgüvendir belki, En az 5 6 farklı sigortacıdan teklif aldım, forumda herkesin övdüğü yerlerden de ekstra teklif aldım. Bizzat ailemden biri Allianz'da departman müdürü. O da bilmiyordur belki, yanlış bakıyordur. Çıkanlar da adı bile olmayan firmaların, yarı muafiyetli kapalı otopark isteyen kaskoları. Çevremden de bir çok kişiye kasko yaptırdık. Yedi basamak hasarsızlığa gelmeden çıkmıyor dediğiniz fiyatlar spor motorlara. Beş altı senelik cbf'e bile 2 küsür fiyat çıkarttılar geçen gün muafiyetli olarak. Hepimiz biliyoruz kaskonun sadece çalınmaya yaramadığını, gerekli bir şey olduğunu. Tekrar tekrar anlatmaya gerek yok.
Tartışmanın tam konusunu anlamadım. Bendeki durum şöyle:
- Ruhsatta sahibi göründüğüm ilk motosikletim, o zaman 2 yıllık olan 2016 model CB500F
- O zaman ehliyet 3 yıllık
- İlk motosiklet kasko poliçem: Mapfre'den TSB rayiç bedelin %10'u primle tam kapsamlı muafiyetsiz poliçe çıktı (2.400₺)
- İkinci sene, yine Mapfre'den hasarsız olarak aynı şekil, TSB rayiç bedelin %10'u, tam kapsamlı, muafiyetsiz (2.900₺)
- Üçüncü sene Allianz'a geçtim, tam kapsamlı muafiyetsiz (2.300₺) (Bu ilk defa "ucuz" oldu, o sırada motosikletin rayiç bedeli 32.000₺ idi galiba, %10'un anlamlı ölçüde altında fiyat geldi...)
Kullandığınız motorun kaza sicili de mühim, sizinki de mühim, hatta adresiniz bile mühim. O sene / o dönem ilgili şirketin kasko sigortası yapmaya ne kadar istekli olduğu daha da mühim. Çok fazla parametre var.
(Rayiç bedeller uçtu, bu sene öttürmezler inş.)