Artçım varken bayırda motoru kaldıramıyorum tüyosu nedir?

Artçım ile ben 83 kiloyuz motoru bildiğim gibi kaldırmaya çalıştığımda olmuyor fazla gaz veriyorum yine olmuyor bu işin bir inceliği var mı?

Normalde debriyaj arka fren yaparım kavrama noktası ile gazı orantılı şekilde ayarlarım ve kaldırırım motoru.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Artçım ile ben 83 kiloyuz motoru bildiğim gibi kaldırmaya çalıştığımda olmuyor fazla gaz veriyorum yine olmuyor bu işin bir inceliği var mı?

Normalde debriyaj arka fren yaparım kavrama noktası ile gazı orantılı şekilde ayarlarım ve kaldırırım motoru.
Debriyaj normal mi? Bitik bir debriyaj kokusu alıyorum?

İkiniz toplam 83 mü ikiniz de 83 mü orasını anlamadım ama artçınız 83 kiloysa artçınıza mobbing uygulayarak motosiklet almasına teşvik edebilirsiniz. Ben şahsen 55 kilo üstü biri gelince motorun altı yere sürtüyor diye motora almıyorum :D. Onun dışında debriyaj balatasını değiştirin veya kalkarken daha fazla gaz verin.

Debriyaj normal mi? Bitik bir debriyaj kokusu alıyorum?
Normal hocam yukarda vs. de kavramıyor tek başıma çok rahat kalkıp gidebiliyorum da biri varken çok zor :/
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkiniz toplam 83 mü ikiniz de 83 mü orasını anlamadım ama artçınız 83 kiloysa artçınıza mobbing uygulayarak motosiklet almasına teşvik edebilirsiniz. Ben şahsen 55 kilo üstü biri gelince motorun altı yere sürtüyor diye motora almıyorum :D. Onun dışında debriyaj balatasını değiştirin veya kalkarken daha fazla gaz verin.
200CC motor kaldırmaz mı hocam ya

Normal hocam yukarda vs. de kavramıyor tek başıma çok rahat kalkıp gidebiliyorum da biri varken çok zor :/
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

200CC motor kaldırmaz mı hocam ya
Valla ben 125CCyle 130-140KG artçı aldığım olmuştu motorun arka tekerlegi selenin altında ki çamurluğa sürtmüştü o zamandan beri hiç almıyorum.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV

Öncelikle yokuş yukarı durduğunuzda ön fren işe yaramayacaktır, hele ki 83 Kg artçı ile. Arka fren olmadan olmaz.

Kalkış yaparken de elimiz debriyajda, arka frenimiz basılı, birinci viteste, yarım debriyaj, debriyaj kavrama noktasının bir tık üstünde ısıracak şekilde, gaz desteği olduğu halde arka freni bıraktığınız anda kalkışı yapabilirsiniz.
İkinizin ağırlığını düşünürsek gazı biraz destekli vermeniz faydalı olacaktır.

Motosikleti
cbf 150
125cc vespa 250 cc yamaha 1300 hayabusa artçı oğlum yada eşim oğlum 110 kg eşim 48 bende 118kg
Vespa sıkıntı yok
Yamaha sıkıntılı çünkü otomatik değil direk kayıyor
Hayabusa sıkıntısız.
Özetle hayabusa al

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli kardeşim, artçınızı düşürüp de ah almayın. Kontrolsüz güç, güç değildir. Yanlış zaman ve yerde kaldırmak başa iş açar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar