Artçılı sürüş sıkıntısı

Merhabalar ben arkama artçı aldığımda motor sürmek benim için eziyet oluyor. Bunun sebebide şu; gidon aşırı oynuyor kontrol edemiyorum. Trafikte çok zor oluyot bu yüzden. Yani 55 kiloyum ve toplam 1-1.5k km tecrübem var fakat benim gibi olanlar kaymak gidiyor. Ne yapabilirim zamanla düzelir mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zamanla düzelir ama ben ilk 10k km de artçı almanızı önermiyorum.

benimde aynı sorunum vardı motor zaten 180 kg bide arkaya adam aldımı asena gibi oluyordum 7 ay oldu belirgin bir denge salar oldum

Mubtemelen kendin agir artcilar aliyorsun, arkada duzgun durmuyorlar. Birde o artcilar her kimse baya gozu karaymis yada hicbiseyin farkinda degil. Ben olsam acemiye artci filan olmazdim :d

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Merhabalar ben arkama artçı aldığımda motor sürmek benim için eziyet oluyor. Bunun sebebide şu; gidon aşırı oynuyor kontrol edemiyorum. Trafikte çok zor oluyot bu yüzden. Yani 55 kiloyum ve toplam 1-1.5k km tecrübem var fakat benim gibi olanlar kaymak gidiyor. Ne yapabilirim zamanla düzelir mi?

baba aynı kilodayız, aynı sorun bende de var fakat 110 kilo civarı insan olunca oluyor yani öyle kilosu 70 ve altında fazla denge bozmuyor.

bu olay motosiklet ile de alakalıdır, mesela tvs apache bu konuda biraz zayıftır. yani artçı bindiği zaman motorun tüm dengesi alt üst oluyor fakat cbf150 de durum daha farklı.

ama dediğim gibi yani arkamda 100 kilodan daha ağır olan iş verenimi taşıyorum bazen ve şantiyenin içinde bozuk yolda taşıyorum ve dengemi her ne kadar bozsa da başa çıkılmayacak şey değil.

tabi artçı var iken dizler yerde viraj yapmak falan hayal. yani artçı ile yolculukta motoru daha temkinli kullanmalısın.

Zaten artçı almamaya dikkat ediyorum fakat bazen lazım oluyor almak zorunda kalıyorum. Yani bence motorda bi sorun var çünkü baya eziyet yaşıyorum. Arka amortisörle oynamayı deniyeceğim

Motosiklet kısmında ;
Artçı alınacak motor belli bir kuvvette olması, arka amortisör, lastik havası, ön takım taklavat vs. her şeyin uygun durumda olması lazım.

Sürücü kısmında;
Sürücü yeterli tecrübede ve bence artçıdan hafif olmaması lazım. Elleri blekleri kolları sıkmadan rahatça alete hükmetmesi gerekli(bence sizin sorununuz bu gibime geliyor)

Yolcu kısmında;
Artçı denen konumda yolculuk edeceklerin de konunun biraz yakınından geçmiş olması lazım.

Tüm bunlar ve benim bilmediklerim, unuttuklarım vs. filan...

Sonuç ;
Bu iş yaş iş bence artçı olayına hiç girmemek en iyisi.. Benim için motosiklet tek kişilik bir alet. Çok çok extra bir durum dışında girmiyorum o toplara.

artçın çok geriye oturuyor , gidonun aşırı oynaması dalması vs bu sebepledir, arkadaki kişi tabiri caizse sürttürecek kadar yakın oturursa motorun gidişatı daha güzel olur ama ne biliyim arkadaki erkekse huylanabilirsin :D bu seferde konsantrasyon düşebilir, birde kısa tekerlek mesafesine sahip motorlara artçılıyken sahip çıkmak daha zordur, arka maşada uzun olursa iyidir, touring veya maxi endurolar bu sebeplerden daha uzun tekerlek arası mesafe veya daha uzun maşaya sahiptir , bakınız mt07 vs tracer..

Çok çok mecbur kalmazsam artçı almam. Hele tecrübesiz artçı iyice dengeyi bozuyor. Süremem düşeriz diyip geçiştiriyorum

Ya baba biri 10k biri 25k km demis dalga mi geciyorsunuz kafanızmi güzel

Alisirsin kardesim arkandaki cok geriye oturup fevri hareket yapmasın yeter

Kendinden daha ağır artçı almamak lazım.
Temel kural budur.
Ha daha ağır artçıyla sürülmez mi sürülür ama keyif vermez.
Benim prensibim 48 kg dan ağır artçı almamaktır. Sevmiyorum yani fazlasını 😜

Temel kural budur.
Benim prensibim 48 kg dan ağır artçı almamaktır. Sevmiyorum yani fazlasını

Hocam tam 48 kg mı ? :p 48 kilo insan olur mu yahu :queen:

Zamanla tecrübeyle olacak şeyler bunlar bence.
Bende artçıyla çok rahat ediyorum mesela çünkü motor daha bi oturaklanıyor gibi geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

Temel kural budur.
Benim prensibim 48 kg dan ağır artçı almamaktır. Sevmiyorum yani fazlasını ��

65 kiloyum 90-95 kilo artçı alıyorum bence ağırlığın artması yüksek süratlerde bana daha iyi gibi geliyor.
Tabi dururken tutması biraz zorlaşıyor ama taşıyosun bi şekilde yani bana böyle geliyor en azından bilemiyorum herkes bir değil.

Tabi şimdi gördüm senin motorda pek fark etmez sanırım artçılı artçısız zaten ağır motor :D

Tecrübesiz artçı çok sıkıntı oluyor, artık almak istemiyorum zaten tecrübesiz artçı çünkü mesela virajda koltuktan kayıyor biraz virajın bitmesini beklemiyor kalkıp ağırlıyla yerine tekrar oturmaya çalışınca benim dengemi bozuyor.

Son düzenleme:
arkana aldığın kişinin ağırlığıda önemli tecrubede önemli :)
Zamanla düzelir

Motosikleti
Ns200
Benim de 4bin km tecrübem var. Bin kmsini artçılı yapmışımdır. Ayda yılda bir eve atsana diye aldığım, alışık olmadığım artçılarda bu sıkıntıyı yaşıyorum. Ama kendi artçım olduğunda normalden hiç bir farkı olmuyor. Motorum da 150lik. Burada motor gücü ve tecrübeyle ilgili yapılan yorumlara katılmıyorum.

Temel kural budur.
Benim prensibim 48 kg dan ağır artçı almamaktır. Sevmiyorum yani fazlasını

prensip olarak bu arkadaşı dinleyin pişman olmazsınız. bir de artçınız sportif bir bünyeye sahip olsun , malum virajlarda falan sonra sıkıntı olmasın. bir de sarışın ve mavi gözlü olursa efsane olur ama bunun artık sürüşle pek alakası kalmadı sanki :rendeer:

prensip olarak bu arkadaşı dinleyin pişman olmazsınız. bir de artçınız sportif bir bünyeye sahip olsun , malum virajlarda falan sonra sıkıntı olmasın. bir de sarışın ve mavi gözlü olursa efsane olur ama bunun artık sürüşle pek alakası kalmadı sanki :rendeer:

arkadan da sürtsün mü abi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar