Artçı problemi

Motosikleti
Cb125f
Ben henüz acemi bir sürücüyüm, cb125f kullanıyorum torklu veya güçlü bir makina değil. Acemi olduğum içinde arkama asla artçı almıyorum. Fakat geçen hafta düz, boş yolda arkama denemek için bir artçı aldım. 1.76 boyundayım ve 70 kiloyum. Arkamdaki benden daha kısa fakat aynı kilolardaydı ve sürmekte çok zorlandım. Tek başıma sürerken yuvarlak çizme sağa sola yatma veya diğer konularda herhangi bir sıkıntı çekmeme rağmen arkama artçı aldığım gibi düz bile gidemiyordum. Bunun için izlemem gerkeen bellii başlı videolar veya öğrenmem gereken teknikler var mıdır? Teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben henüz acemi bir sürücüyüm, cb125f kullanıyorum torklu veya güçlü bir makina değil. Acemi olduğum içinde arkama asla artçı almıyorum. Fakat geçen hafta düz, boş yolda arkama denemek için bir artçı aldım. 1.76 boyundayım ve 70 kiloyum. Arkamdaki benden daha kısa fakat aynı kilolardaydı ve sürmekte çok zorlandım. Tek başıma sürerken yuvarlak çizme sağa sola yatma veya diğer konularda herhangi bir sıkıntı çekmeme rağmen arkama artçı aldığım gibi düz bile gidemiyordum. Bunun için izlemem gerkeen bellii başlı videolar veya öğrenmem gereken teknikler var mıdır? Teşekkürler.
Önce kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın, tek başınayken motoru dar dönüşler, yavaş manevralar, dik yokuşta hem dar manevralı hem kalkışlı manevralar vb. bu konularda kendinizden emin olun sonra da hafif artçılardan başlayın. 55 kilo artçı taşıdım bir sıkıntı çekmedim ama 70 kilo artçı binerse koskoca vstrom ile bile emin değilim, henüz denemedim ki motosiklet ehliyetimin tarihi 2017 yılı, ilk defa 50 kiloluk artçı ile yol yapalı iki ay bile olmadı. Şüpheniz varsa artçı almayın ilk başlarda motora tek başına tam hakim olmaya çalışın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar