Artçı Problemı

Arkadaşlar 1 senedir Mondial Mh Drift Kullanıyorum
İlk öğrendım motosıklet
Yalnız şöyle bir sorunum var kendi kg 60 arkama 50 kg adam binse bile direksiyonda hiç tepkı kalmıyor.
yani resmen direksıyon bomboş oluyor ve bütün yükü resmen siz tasıyormussunuz gibi oluyor.
Tek kişi iken 40 yıllık motorcu artçu ile aralara bıle gıremıyorum denge kalmıyor.
Sebebı nedır ve nasıl çözerım Şimdiden teşekkur ederım
Tavsıye uzerıne buraya soruyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O durumu biliyorum, artçı alınca motosiklet sürmek işkence haline geliyor. Fakat tamamen motosikletle alakalı, o motosiklet ile en tecrübeli sürücü bile aynı şeyleri yaşar. Ağırlık merkezi aşşağıda olan bir motosiklet ile bu sorun olacağını sanmıyorum.

O durumu biliyorum, artçı alınca motosiklet sürmek işkence haline geliyor. Fakat tamamen motosikletle alakalı, o motosiklet ile en tecrübeli sürücü bile aynı şeyleri yaşar. Ağırlık merkezi aşşağıda olan bir motosiklet ile bu sorun olacağını sanmıyorum.

Hocam Mesela Geçen Artçı ıle honda cb 125 e bındım bukadar etkılenmedım Bencede Motosıkletten kaynaklı sanırım gerçi Pek artçı ıle tecrubem yok ama normalde bukadar etkı edecegını dusunmuyorum teşekkurler

Aynı şey bende de oluyor. Bazen arkama 90-95 kilo adamları alıyorum dönüşlerde önü kalkacakmış gibi geliyor.

Arka amortisörle oynayıp artçıyı da kendinize yakın oturtursanız bir nebze daha rahat gidersiniz. Ne kadar motorun arkasına yaslanırsa o kadar öndeki hissizlik artıyor. Yalnız onun ayarını da iyi yapmak lazım en ufak bir frende ikiniz de depoya çıkmayın.

Aynı şey bende de oluyor. Bazen arkama 90-95 kilo adamları alıyorum dönüşlerde önü kalkacakmış gibi geliyor.

Arka amortisörle oynayıp artçıyı da kendinize yakın oturtursanız bir nebze daha rahat gidersiniz. Ne kadar motorun arkasına yaslanırsa o kadar öndeki hissizlik artıyor. Yalnız onun ayarını da iyi yapmak lazım en ufak bir frende ikiniz de depoya çıkmayın.

Amortısoru Sertleştırmem gerekıyor sanırım faydası olurmu sızce benım dusuncemde yumuşak amartısorde motorun arkasının yere yakşatıgı onun havada kaldığı tarafında

Biraz sertleştir amortisörleri. Bir de artçı alacağın kişinin sana sarılmasını söyle. İyice yapışsın arkana.

Bu şekilde turla biraz. Baktın daha rahat oluyor yola çıkarsın.

Arka amortisörü sertleştirmen lazım ayrıca lastik havalarını da 2 kişiye göre ayarla.
Artçı peglere basarken de ayak uçları ile bassın ve çuval gibi oturmasın dizleri ile size kilitlensin aranızda boşluk kalmasın.

Ama en önemlisi eğer bunları yaptıktan sonra da güvenli hissetmiyorsanız artçı ile dolaşmayın, riske girmeyin.

Herkesin söylediği gibi arkaları biraz sertleştir, arka lastiğin havasınıda ayarla ama bunlardan sonrada olmazsa motorun önünü 3-4 santim alçalt yani bas çünkü zaten driftin önü yüksek amartisör aralığı çok.

Artçın sabit ise o motor değişecek..
Bazı firmalar aerodinamik, sönümleme, ağırlık dağılım ve merkezleme, fren ve tork dinamiği işine bütçe ayırmadan şasiyi demircide yaptırıp üzerine teker, lastik, zincir, motor takıp piyasaya sürüyor.
Sıfır bazı motorlarda ön ve arka teker aynı çizgide bile olmuyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Kardeşim,

Artçın arkanda otururken nereden tutunuyor ???. Eğer belinden değilde motorun kuyruğundaki kulplardan tutunuyor ise aynen yazdığın sorunlar oluşur. Artçının beline sarılmadan sadece ellerini senin beline koyarak tutmasını iste. Bakalım sürüş değişecekmi .

Sevgilerimle

15 senelik kurye bile motoru artçı ile deneyip bu nasıl motor lan şeklinde yorum yapti sanirim bir sıkıntı var suspansiyonlarda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar