Artçı Paniklerse

Hatırlarsınız belki Şubat ayında bir topic açmıştım "Servis Aracına Arkadan Girmek" diye...140 km/h hızla bir araca arkadan çarpmıştık ve kaza anında yanımda olan ilk kişi artçımdı...Kendisi arkamdan fırlayarak kafasını öndeki araca çarpmıştı ve sağ kolu kırık,sol omzunda çıkık vardı...Bu haldeyken benim üstümden motoru kaldırmış ve ambulansı aramış...Bu kazada kaza anında ben bilincimi yitirmiştim ve eğer artçım olmasaydı + çarptığımız araç yola devam etseydi belkide orada son dakikalarım olacaktı benim...Ama birşey daha var ki dikkat çekilmesi gereken oda artçıların motora binmeyi bilmesi...Ben bu kazayı artçımdan dolayı yapmıştım...Ben sola yattığımda oda panikleyip sağa yatmıştı...O sebeb oldu o kurtardı hesabı birşey oldu benimki...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben yıllar önce Dr. Ülkümen Rodoplu'nun düzenlediği kurslarda ilk yardım eğitimi almıştım. Her gezide mutlaka bir ilk yardım çantası bulundururum ve yerini de arkadaşlarıma gösterek üstüne bir de anladıklarını onaylatırım. İzmir'de tekrar bir eğitim olursa katılmak isterim.

bravo Özer abi,:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

gercektende aynı konuya farklı bi yonde yaklasman ve aradaki detayı da kacırmaman gercekten cok daha etkili bir yaklasım olmus...

Bence grupca yaptigimiz geziler icin en az iki adet ilk yardım cantası bulundurmakta faydalı olacaktır diye dusunuyorum... sonucta kalabalık bi grubuz ve kisi bası ikişer ytl bu işi cozer diye dusunuyorum...

abicim sen benden daha iyi bilirsin, avrupa da bi cok surucu kursu b sınıfı ehliyet verirken bile ogrencilerini motosiklete bindirip motosikletin ne kadar cabuk hizlanabilecegini ve arabaya nazaran ne kadar zor durabilecegini, ya da freni kullanmadan kompresorle motosikletlerin yavaslayıp arabaları yanıltabilecegini gosteriyorlar...

ama bizde maalesef dogru duzgun ilk yardım bile işlenmeden a2 yi yapıstırıyorlar...

Bu eksikleri goren bizlerde, bilincli davranıp bu eksigi kapatabiliriz... iyi bi baslangıc yaptın, umarım bu aralar hazırlanıp, sessiz sakın bi mekanda bu konuyu detaylarıyla işleyebiliriz...:cat::rendeer:

Merhaba kardeş,
ilgine teşekkürler:rendeer:senin de bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu biliyorum....
evet haklısın Avrupa da insanı tam anlamıyla pişiriyorlar ondan sonra pişmiş ''O'' insanlara sokağı ve diğer insanları emanet etdiyorlar.
Bizim daha yapacak ve öğrenecek çoooook konumuz var.

bir sonraki toplantıda bu konuyu enine boyuna konuşur ve herkezden fikir alırız.
ama konunun şimdiden bir yön aldığını görmek beni gerçekten sevindirdi:queen:

Rigel ilgine şimdiden teşekkürler...:rendeer:

izliyorum bakalım ne olacak :)

abi artcılar motorda cok onemlı sen o tarafa yatıon o panıkden yatarız dıe obur tarafa yatıo

valla duydugum kadarıyla oyle ben yasamadım allaha sukur sen yasadın galıba

motorum olmadığı için genelde bende artcıyım. ehliyet alırken verilen ilk yardım dersleri dışında bi eğitim almadım. açıkcası kaza anında kurstaki eğitim ne kadar işe yarar bundanda emin değilim.:silent:

sanırım birde artcı nasıl olur eğitimi gerekiyo:p

Yaw bilmiyoruz idare et biraz sende... Çaktırma işte.... :pr::pr::pr:

Biraz daha açsaydın ama nasıl paniklendiğini?.... :bounce:

alper abi hani ben sana tamam daha fazla hızlanmaya gerek yok demiştim ya.. sende bişi olmaz demiştin.. işte öle bi panik oluyo o artçı paniği :)

motorum olmadığı için genelde bende artcıyım. ehliyet alırken verilen ilk yardım dersleri dışında bi eğitim almadım. açıkcası kaza anında kurstaki eğitim ne kadar işe yarar bundanda emin değilim.:silent:

sanırım birde artcı nasıl olur eğitimi gerekiyo:p

şaka bir yana hondanın sürüş eğitiminde oda var. artçılı sürüş.. hem sürücü hem artçı için.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
alper abi hani ben sana tamam daha fazla hızlanmaya gerek yok demiştim ya.. sende bişi olmaz demiştin.. işte öle bi panik oluyo o artçı paniği :)

şaka bir yana hondanın sürüş eğitiminde oda var. artçılı sürüş.. hem sürücü hem artçı için.

Motoru gösterdiğim günden bahsediğyosan o zaman hız yapmamıştım ki.... :wiinkk::wiinkk: Niye panikledin?..... :queen::queen::queen:

allahasen.. hiç tanımadığım bir yerde, hiç tanımadığım birinin arkasında gidiyorum. sağa mı yatcem sola mı bilmiyorum..
sende iyi hızlanır dedikçe hızlanıyorsun..
eh kısmetse er5 te de bineriz belki bigün arkana :) o zaman hız yaparsın :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
allahasen.. hiç tanımadığım bir yerde, hiç tanımadığım birinin arkasında gidiyorum. sağa mı yatcem sola mı bilmiyorum..

Sana kim dedi bilmediğin tanımadığın adamın arkasına bin diye.... Hem hakkatten hangi akla hizmet bindin ki?..... Ben olsam binmezdim.... :queen::queen:

diyorsun :queen::queen::queen:..........

bunun panik olmakla ne ilgisi varki? artcıysan kimin arkasında olursan ol motorla bütünleşmen gerekmez mi?:p

Gerçekten dünya kadar para veriyoruz bir ehliyet için ama bize öğretilen ne??????? Benim bildiğim tek sey düşen kişiye sorular sormak önce ismi ne iş yaptığı oturduğu muhıt gıbı... Bunuda bir abim soylemıstı bana....

İlkyardım motor kullanıcıları için gerçekten çok önemli,artçılar içinde bir o kadar önemli.gerçekten gerekli bir konuya değinmişsiniz.

Artçınız bayansa ve birazda böyle çok evhamlı bişeyse,ölmeyecekseniz bile öldürür sizi büyük ihtimalle,dileğim hiçbirimizin başına böyle bişey gelmemesidir,sadece kaza anında değil motor üzerinde yapması gerekenleri çok dikkatli bişekilde anlatmanız gerekir,kontrolün sizde olduğunu ve kendini size güvenmesi gerektiğini,nasıl bi durumla karşılaşırsanız karşılaşın otoruş pozisyonunu bozmamasını,biraz hızlı gittiğinde kaskına vurmamasını yada seni kasacak kadar sarılmamasını gibi bi sürü şey bunları çok detaylı vede ciddi bi konu olduğunu belirterek anlatmak gerekir diye düşünüyorum, ilk yardım ile ilgili bilen abilerimiz mutlaka bizi aydınlatacaktır SAYGILAR

Hatırlarsınız belki Şubat ayında bir topic açmıştım "Servis Aracına Arkadan Girmek" diye...140 km/h hızla bir araca arkadan çarpmıştık ve kaza anında yanımda olan ilk kişi artçımdı...Kendisi arkamdan fırlayarak kafasını öndeki araca çarpmıştı ve sağ kolu kırık,sol omzunda çıkık vardı...Bu haldeyken benim üstümden motoru kaldırmış ve ambulansı aramış...Bu kazada kaza anında ben bilincimi yitirmiştim ve eğer artçım olmasaydı + çarptığımız araç yola devam etseydi belkide orada son dakikalarım olacaktı benim...Ama birşey daha var ki dikkat çekilmesi gereken oda artçıların motora binmeyi bilmesi...Ben bu kazayı artçımdan dolayı yapmıştım...Ben sola yattığımda oda panikleyip sağa yatmıştı...O sebeb oldu o kurtardı hesabı birşey oldu benimki...

öncelikle büyük geçmişolsun çünkü herzaman böyle ucuz atlatılamaz bu süratteki kazalar:rendeer:
yine evet çünkü önemklş bir husus'da elbette artçının korkuları!
bence bu konuda ivedilikle işlenmeli toplantılarda zira aynı sorunu hemen hepimiz yaşıyoruz zaman zaman.
benim eşim/artçım tecrübeli ve güvenilir deyip geçmeyelim çünkü itiraf etmesede ben bile bazen artçımdan şüpheleniyorum! çünkü, viraj alırken motosikletin sürati ile izlemesi gerekitiği rota aniden sapıyor! yani rotamı yitiriyorum! o anda motosikleti tekrar olması gereken rotaya toplamak bazen güç olabiliyor ve sorduğumda, ben seninle birlikte giriyorum viraja yanıtıveriyor!!

dikkatli olmalıyız arkadaşlar:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar