artçı nasıl eğitilir ???

kız arkadaşım motorla gezmeye bayılıyor fakat artçılığı bildiğini söyleyemem.virajlarda çok tehlikeli oluyor.2 hafta önce uçuyorduk nerdeyse :pale: ona "sen kıpırdama ben hafiften yatarsam korkma" desemde malesef olmuyo !!! bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı?

honda motosiklet eğitim merkezi artçılı yolculuk için eğitim eriyo ama mersinde motosiklet eğitim merkezi varsa gidebilirsin.

tecrübe tecrübe tecrübe.. zamanla alışır bence abi.. hem ne biliyosun belkiden sen kötü sürüyon yengede kasılıyo.. :queen:

pc çık aradan.
honda nın eğitimi çok çok iyi fikir ama fiyatı malumun :pale:

abi bence en ii çözüm bi tane 1000lik supersport makine ile bir anda 300++ hızları gör yenge arkadayken.. bak ondan sonra senin motora bindiğinde bir sorun çıkıyomu.. :queen:

(bu sondu çıktım abi aradan.. ) :cherry:

mutlaka aranızda artçısında sorun yaşayan olmuştur.nasıl olduda öğrettiniz???

Hocam iki yol var 1. Henüz acemi oldugu sana uyum saglayamayacagı için sana sımsıkı sarılacak ve yaptıgını yapmaya mecbur kalacak (tabi senden güçlüyse terside olabilir ozaman allah kerim)
2. arkanda patetes çuvalı gibi hep dik duracak sen o agırlıga göre ayarlıyacaksın kendini.
Falan filan hocam içinde varsa zamanla ögrenir yoksa neyapsan hikaye degiştirmek lagzım.

-artçı nasıl eğitilir
-kamçıyla :queen:

anlaşılan hiç motor kullanmamış. sen ona biraz motor kullanmayı ögret virajlarda problem ortadan kalkar bence

ODUNCU' Alıntı:
Hocam iki yol var 1. Henüz acemi oldugu sana uyum saglayamayacagı için sana sımsıkı sarılacak ve yaptıgını yapmaya mecbur kalacak (tabi senden güçlüyse terside olabilir ozaman allah kerim)
2. arkanda patetes çuvalı gibi hep dik duracak sen o agırlıga göre ayarlıyacaksın kendini.
Falan filan hocam içinde varsa zamanla ögrenir yoksa neyapsan hikaye degiştirmek lagzım.

bir çok kez dik durmasını ve sıkıca sarılmasını söyledim.onu taşıya bilirim ( virajlarda yani) ama olmuyo yahu. panikliyo :pale:

evet yapılacakları yazıyorum ...
1- döverek anlatırsın 1 tokat bak senin yüzünden geberiyoduk düzgün duramıyon
2- güzelce izah ederek eğer böyle yaparsan sa :) kötü şeyler olabilir
3- alışana kadar allaha emanet gideceksin ve üstünden paniği atacak yenge
4- yada sen hiç bindirme yangeyi

Merak etme hocam zamanla oda sende alışırsınız. O sakinleşir daha uyumlu olur. Sen öyle bi hale gelirsinki virajda arkanda dans etse etkilenmezsin, zaman ve yol.

ODUNCU' Alıntı:
Merak etme hocam zamanla oda sende alışırsınız. O sakinleşir daha uyumlu olur. Sen öyle bi hale gelirsinki virajda arkanda dans etse etkilenmezsin, zaman ve yol.
umarım dostum saol.
ayrıca sevgilisini dövmek isteyenler devam... benim niyetim yok

Zamanla alışır.Virajlara şimdilik daha dikkatli gir alışana kadar.daha önce motora binmemiş insanlar genelde kasılırlar ve virajda yatınca düşeceklerini sanırlar.Zaman la öyle olmadığını anlar.
Allah yardımcın olsun..

Önce kendini sana bırakması lazım.ama bu konuda sana güven duyması şart!!!sen kendine yeterince güven veriyormusun?:wiinkk:

Super Moderator
gelin istanbula bizlerden bilgi alsın:p
öncelikle relax olucak en önemli şey bu zaten bi artçılar dayanışma derneği kurucam ben ona katılsın ordan anlatırız 1-2 gün kadar açarız topiği sen takip et bizi ist. MT nin önde gelen artçısıyım:cat: :queen:

tabi bak, alper kadrolu artçımızdır bizim:)
en iyisi ona yolla sen, 2 günde çakı gibi artçı yapar geri yollar walla:)

richy' Alıntı:
anlaşılan hiç motor kullanmamış. sen ona biraz motor kullanmayı ögret virajlarda problem ortadan kalkar bence

artçılığın motor kullanmayı bilmemekle alakası yok bence bende artçı olark biniorum ve motor kullanmayı bilmiorum benkaan kız arkadaşında zamanla alışır artçılığa :cat:

Artic in fonksiyonu cok onemlidir .Yanlis bir hareketi bile ikinizi dusurmeye sebeptir.Bu onemli gorevin kiz arkadasinin yaptigini anlat her seyden evel.

Sabit durmali ani hareketler yapmamali.
Sana sariliyor ise fazla paniklemesin , istem disi senin canini acitabilir ve bu tum dikkatini dagitir.Sana yaslacagina motorun tutunma demirlerini tutsun.

Trafigi cok takip etmeye calismasin cunku hukum onda degil ve seni uyariyim der iken dikkatini dagitabilir.
Virajda seninle beraber yatmasin sadece oldugu gibi dursun yoksa gercekten o virajda yatar ve oyle kalirsiniz.
En onemlisi ona sakina kizma ve bagirma sakin ol .Tum teknik aciklamalarini yap.Birak alissin motora.Ve hiz yapma onunla iken yavas git kagni gibi git ama hiz yapma.Cunku bu isi bozuyor .

benkaan' Alıntı:
ayrıca sevgilisini dövmek isteyenler devam... benim niyetim yok
baba ne yaptın yaww ben sadece şaka maksadıyla yazdım herşeyi ciddiye alma lütfen tabiiki bayanlara el kaldırılmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar