Artçı kask takmamışsa

Motosikleti
NC750X '22
Kasksız artçı olmaz, o otobüsle veya taksiyle giderken, arkalarından takip ederek ben bir nevi artçı olurum :mrgreen: Ama, her ortamın şartları kendine özgüdür, ille de motora binecek iki kişi ama tek kask varsa, centilmenlik olmamalı bence, kaskı sürücü takmalı, centilmenlik ve sorumluluk var diye kaskı artçıya verdiğinizde, sizin gözünüze toz veya sinek kaçar da gözünüzü açık tutamazsanız ne olur, onun sorumluluğunu da düşünmek lazım.

Ceza, kişiye değil plakaya kesildiği için, kime kesildiği önemini yitirir diye biliyorum. İsterse arkadaşınız öder cezayı olur biter... Bu kaza olmadığı durumda tabi. He kazada ceza kime kesilir o belli, hem kask takmayana hem de vicdan azabı çekcek olan kaskını takana... Bence iki kişi de mutlaka kaskını takıp binmelidir. Bende tek kişilik koruma ekipmanı ve kask olduğu için kesinlikle artçı almıyorum, ilk başlarda bir kaç kere aldım fakat artık asla... Düşünsenize kaza yaptığınızı, kasksız, arkadaşınız çok ısrar etse bile almayın.

Yok ben kendi kaskımı arkadaşıma veririm diye de düşünmeyin bence bu sefer size bir şey olsa kaskı verdiğiniz kişi, benim yüzümden diye düşünecektir....

Son düzenleme:
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
kaskcezaet7.jpg

Kim takmıyorsa ona kesiliyor demek ki.

Kanun öyle söylüyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende kasksız 1 metre bile gidemeyenlerdenim..

yengemi her sabah işe bırakıyorum dolayısıyla 2nci bi kaskımız yok kaskıda bana taktırıyo kendi takmak istemiyoo..
yengeme gıcık oluyorum acaba giderken ön tekeri kaldırıp ondan kurtulsammı..:queen::queen::queen::queen::queen:

bende kasksız 1 metre bile gidemeyenlerdenim..

yengemi her sabah işe bırakıyorum dolayısıyla 2nci bi kaskımız yok kaskıda bana taktırıyo kendi takmak istemiyoo..
yengeme gıcık oluyorum acaba giderken ön tekeri kaldırıp ondan kurtulsammı..:queen::queen::queen::queen::queen:

:queen::queen::queen: güzel fikir:queen::queen::queen::queen:

Ben de bir soru sorayım o zaman:

Ruhsatlarınıza dikkat ederseniz, motosikletlerde istihkak hakkı, koltuk sayısı (sürücü dahil) 1 kişi olarak görünüyor. (2 kişi yazan var mı bilmiyorum bu arada)

Bu durumda, yasal olarak isteyen polis 2 kişi yolculuk eden motosikletliye ceza yazmak isterse ne hak iddia edilebilirki?

Bu konuda da yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor sanırım, ne dersiniz?

ben centilmenlik yapmamkendım takarım dusersek ne olcak

peki Allah göstermesin bi kaza yaptın arkandaki vatandaş hakkın rahmetine kavştu o zman ne yapacan?nasıl hesap vericen vicdanına,rahmetlinin yakınlarına,mahkemeye?yok abi ya kask ya da hiç bindirmiceyecekssin:wiinkk:
@dreamdark o istiap haddi sürücü hariç diye biliyorum ben.bi yerde öyle okumuştum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorlarda herkesin ruhsatında ıstıap hakkı 1 yazar.hiçbir polısın kesiceğini sanmam fakat herıfı kıllandırırsanız kızdırırsanız yapıcagını yapar.gecen haftasonu izmite gıtıgımde korfez cıkısında anında benı cevırdıler ( gercı butun motorları cevırıyorlarmıs) evraklarımı verdım 10-15 dk takıldık sohbet muhabbet kız arkımda var tabı sonra yolumuza koyulduk.

artcıda kask takmazsa tabıkı yasal bır cezası var 55 ytl gibi

Son düzenleme:
@armaganaltinoz
Dostum ruhsata baktım şimdi tekrar, parantez içinde "sürücü dahil" yazmışlar maalesef.

@GeCe__
Aynen, benim demek istediğim de bu işte, adamı kıllandırdın mı, iddia edebileceğin hiçbir hakkın yok yasal olarak. Demekki aslında bu konuda da yasal bir düzenleme yapılması hiç de fena olmaz gibi geliyor bana.

peki Allah göstermesin bi kaza yaptın arkandaki vatandaş hakkın rahmetine kavştu o zman ne yapacan?nasıl hesap vericen vicdanına,rahmetlinin yakınlarına,mahkemeye?yok abi ya kask ya da hiç bindirmiceyecekssin:wiinkk:
@dreamdark o istiap haddi sürücü hariç diye biliyorum ben.bi yerde öyle okumuştum
haklısında abı ben vermem kaskımı kendıne kask alsın :queen:

Motosikleti
NC750X '22
Ben de bir soru sorayım o zaman:

Ruhsatlarınıza dikkat ederseniz, motosikletlerde istihkak hakkı, koltuk sayısı (sürücü dahil) 1 kişi olarak görünüyor. (2 kişi yazan var mı bilmiyorum bu arada)

Bu durumda, yasal olarak isteyen polis 2 kişi yolculuk eden motosikletliye ceza yazmak isterse ne hak iddia edilebilirki?

Bu konuda da yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor sanırım, ne dersiniz?

Mantık yürütüyorum; araç kamyon olsa, ruhsatta yolcu değil yük nakli yazacak, dolayısıyla istiap haddi de, mesela 1500 kg. şeklinde yazacak, eh, 1500kg., sürücü dahil olmayacağına göre, 1 kişi de sürücü dahil değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar