Artçı ile kaza

Merhaba

26 ağustos günü şehir merkezinden organize sanayi bölgesine doğru ilerliyorum.

tam çevre yoluna gireceğim 90 derecelik bir viraj var. bende full ekipman var artçımda ise sadece kask var.

arkamda artçı ile yaklaşık 40km-45km hızla viraja girdim.

bu arada gaz açıyorum yavaş yavaş. hala sebebini bilemediğim bir şekilde virajın çıkışı ile ortası bir yerde motorun arka tekeri kaydı. arka tekerlek kayıyor demeden motor devrildi ben direkt motoru bıraktım.

korkum artçıma birşey olacağındandı. artçım motorla birlikte sürüklenmeye başladı.

ben 2 metre artçım 5 metre , motor ise yaklaşık 10 metre sürüklendi.

hemen artçımın yanına koştum varmı birşey diye çok şükür birşey olmadı sadece kalça bölgesi biraz kızardı. motorla birlikte gittiği için fazla birşey olmadı.

ben motoru hemen bıraktım. bu sırada ilk darbeyi aldım ve yerde sürüklendim. kaza yerinin fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi fakat beni kurtaran şey KORUMA DEMİRİ VE EKİPMANLARIM oldu.

Hiçbir şekilde ön fren veya arka fren sıkmadım. Yerlerde mıcırda yoktu. Büyük ihtimal fazla yatırdım motoru artçım uyum sağlayamadığı için devrildik.

Çeketimin kolu delindi. Çeketin sırtında sürtme izleri var. Dizlikin yan tarafı fotoğrafta görüldüğü gibi. ve kısa şortum vardı. kalça bölgemi koruyan sağda ve solda ruhsat ve cüzdan olmasıydı.

mbiwed.jpg

nvy0cp.jpg

2wrkc8y.jpg

2mgl5sm.jpg

24nmnhv.jpg

30rup2e.jpg

hvcaz5.jpg

Bu kaza bana çok iyi zamanda geldi çünkü ilk kazamı motoru aldığım gün yaptım ışıklarda yere yapıştım ekipmanın değerini anladım. bu kaza tam ben bu işi öğrendim ooo bak viraj nasıl giriyorum modundaydım yolun başındayken oldu artık daha dikkatli olacağım. tek başıma neyse de artçı ile daha kontrollü olacağım en azından.

teşekkürler.hatamız varsa affola :)

Geçmiş olsun dostum.

Sevdiğim bir söz var: "Kaybettiğinde, aldığın dersi de kaybetme..." diye.

Sen de öyle yapmışsın.

Umarım bir daha başına gelmez.

Hayırlı sürüşler.

öncelikle çok çok geçmiş olsun. henüz 2000 km'sini tamamlamış ve şimdiden sonuncusu ciddi sayılabilecek 4 güzel kaza yapmış biri olarak seni çok iyi anlıyorum.
ilk marifetim şahlanmak idi,bir aceminin gaz-debriyaj ayarsızlığı...:queen:

ikincisi yolda yakalayan yağmurda kenara çekmeyip devam kararı almam ve abartısız 45 derecelik açı ile sağa kıvrılan bir virajda haddinden fazla yavaşlamam. sonuç , kayar gibi oldum yavaşladım stop ettim ve motorla beraber yan yatıp kaya kaya virajı gerisin geri indim :flower:

üçüncüsüne stabilize arazi yolunda otların arasından kollarını açarak ve ''duuuuur!'' diye bağırarak çıkan bir amca sebep oldu. aklımdan '' aha kesin traktör , dorse en olmadı at arabası falan var yolda , yapıştık sinek gibi'' düşünceleri geçti. sakince ön-arka fren ile en kenardan gittim sonunda ön teker kaydı ve yere.. yolda dorse varmış ama yarısını kapatıyormış, amca dorsede bıraktığı torunlarının inmiş olabileceğinden korkmuş motor sesini duyunca...::saskin::

sonuncusu ise sola 90 derecelik virajda tatlı tatlı yatmış dönerken(sağ şeridin sol iç tarafına idim) tam virajın ortasında burun buruna geldim benim şeridimi de ihlal edip üzerime gelen transit ile! hemen düzelttim motoru adam içe kaçtı . ama o da ne, viraj bitmek üzere... tekrar yatıramadım, duramadım da zamanımı dönmeye harcadığımdan...

her seferinde beni kurtaran ekipman oldu, motor da taş gibiymiş tık demedi . ayrıca yoldaşım da tam bir dost imiş, hiç yalnız bırakmadı beni. iki motosiklet sürülecekse gerçek yoldaş gerek ;)

uzun oldu farkındayım ama esas şunu söylemeliyim , kazalar için benim bir çok sebebim var ama seninki ile ortak esas suçluyu fotoğraflarda gördüm ;

amman lastikleri ilk fırsatta değiştir dostum.''nylon'' eski teknoloji ile üretilen radyal olmayan cinsten galiba. ustalar aydınlatırlar bizi bu konuda.

Son düzenleme:
herkese çok teşekkür ediyorum. azygos üşenmemiş yazmışşın sana ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. lastiğimdeki naylon yazısını görüp bu şekilde anlatman bile bir başka olmuş :)

Cok gecmis olsun. Benim acikcasi motor kazasinda en cok korktugum sey bana degil artica bisey olmasidir. Sonucta oda canini size emanet etmis oluyo ve onun basina gelenlerin sorumlulugu size ait.

Geçmiş olsun kardeşim, benim sözümdür not edin bir kenara :queen: "Herkez motor sürebilir ama herkez artçı olamaz"... o iş apayrı bir meziyettir ben kendi artçılarım için konuşayım, sen yatarsın ama o motorun üstünde yalı kazığı yutmuş gibi dimdik durur, sen sağa gidersin, ne hikmetse motor düz gider, sen sağa çekersin ama o düşmemek için sola çeker... ben tek başıma 140-150 ile girdiğim keskin bir viraja artçıyla 80'le falan giriyorum, normalde 30-40 derece yatırdığım motoru artçıyla 10 derece ya yatırıyorum ya yatırmıyoerum, hele birde lastikler naylonsa ha kaydı ha kayacak derken yaşadığın adrenalin dadından yenmiyo valla

Gönderini facebooktaki Mr Vulture grubunda da gördüm ama burdan yazayım dedim, çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, özellikle artçıda birşey olmamasına çok sevindim. İnsan böyle durumlarda vicdanen kendisinden önce arkasındakini düşünüyor.

artçımda çok suç yok aslında. belki de tecrübesizliğime geldi. tek başıma olsaydım düşmezdim. lastiklerim iyi olsa belki artçı ilede düşmezdim. temkinli olmakta fayda var :)

Geçmiş olsun. Bu aralar bende yatırmaya başladım yazını okuyunca tedirgin oldum şimdi. Limitleri zorlamadan lastikleri değiştirmek en doğrusu.

Lastik problem, Michelin 2ct yazanlarindan çak bir tane. Birde virajda diş ayakliga basiyoruz, basabildigin kadar bas her virajda kendine hatirlatki otomatiklessin.

Motosikleti
Cbf 150
Dostum lastiği değiştirmen lazım. En ufak saçma sapan nedenlerden dolayı kayar gider. olan mala olsun cana değil. Yani bende sunu anladımki bu motosiklet olayında güvenlik her zaman ön planda. 3 e 5e bakmayıp önlem almak lazım.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar