Artçı almamak için bahane platformu

Artçı Adayı: Kartal'a kadar bıraksana hacı beni

Ben: Müdür az ilerden hatunu alcam yaa. Yoksa atardım seni de lafı mı olur.

AA: Tamam madem alacağın yere kadar götür beni, ordan binerim minibüse.

B: Haa ama önce bi Kadıköy tarafına uğramam lazım.

AA: La taam taam anladık sieaamuuaa!

1. Kilodan dolayı motora sen hükmedersin bahanesi.
Kişinin yüzüne ve boyuna bakılır. (hani ben 70 kiloyum ordan yırtıyorum :flower: )
Soru:
-Hacı sen kaç kilosun ?
Cevap :
- 85-90 felan niye ki ?
Soru
- Daha önce artçı olarak hiç tecrüben varmı ?
Cevap
- Yok abi niye sordun referansta istermisin ?

- Hacı şimdi sen ben sürerken tırsıcan benden de ağırsın dönerken felan ben sağa yatırcam sen sola çekicen motoru (bu kısım fiziksel hareketlerle süslenirse tadından yenmez..) kesin kaza yaparız kaskta yok mancınık misali motordan fırlatılmaya hazırsan buyur gidelim. :pl: Şimdiye kadar bayağı bir artçıdan kurtarmıştır beni.

2. Yanında kaskın varsa gel bahanesi?
- Abi bende şuraya gidicem benide atarmısın ?
- Cebinde kask varmı ?
( Olay 1)
- Şurda arka cebimde bir tane olucaktı, İyimisin abi ne kaskı?.
- Tamam tak gidelim.

(Olay 2)
- Sende yedek kask yok mu ?
- Her daim yanımda 3-5 kask taşırım ben...

(Anlayışlı biriyse genelde başıma gelen.)
- Niye kasksız binilmiyomu buna?
- Valla 200 tl cezayı ödersen gideriz.
- O zaman ben taksiye bineyim..
- Daha ucuz olur.
Not: Yol uzunsa bu bahane tutar yoksa tutmaz, heleki adam birde bölgeyi biliyorsa ve o bölgede pek trafik polisi yoksa..

3. Ters istikamet bahanesi

- Bende şuraya gidicem abi benide götürürmüsün ?
- OO abi ora bana çok ters ya ben şurdan hemen kaçıp gidicem..

4. Cool takılma.
- Hacı yolunun üstü benide bi atsana be
- Taksi paranı vereyim istersen? (Ukala bir tavırla söylenince karşı taraf cevap veremiyor)

5. Benzin atma olayı .
Denemedim ama beleşçilere birebir olduğu söylenir
- Hacı tamam benzinciye bi girelim 10-20 benzin at gidelim..
- Taksiye veririm ben o parayı
- 0216 123 45 67
- o Ne ?
- Taksi durağının telefonu..

Şaka bir yana benim kişisel görüşüm artçı sizden ağırsa almakta tereddüt edin haklısınız, ama imkanınız varsa ve gıcık gittiğiniz biri değilse alın götürün, o yolda motorun yakacağı 2 kuruşluk benzin sizi iflas ettirmez. Her şeyden önce insana değer verin.

Full ekipman olmadan motora bindirmem diyorum ben. Kask olması yeterli değil yani, mont, pantolon, eldiven, kask , bot da olması lazım. Tabi bunlar kimsede olmadığı için ben seçiyorum artçımı bu ekipmanları ona sağladıktan sonra :bounce:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Uzun lafa gerek yok arkadaşlar..
Artçı taşıyamam, çünkü ACEMİYİM.

Erkek ise; "Artçılı kullanmayı sevmiyorum."
Kız ise; "Çanta var yavrucum ya"
Güzel bir kız ise; Ne yapar eder gerekirse o çantayı bi taraflarıma sokar "Atla ve sıkı tutun"

Mesela şu aklıma geldi; ''Selenin arka tırnakları kırık aga, japonla yapıştırdım. İki kişi kırılır, düşeriz yolda :D yenisini aldım diyene kadar bahane geçerli olmuş oluyor. Arka amortisör bozuk, tekerlek çamurluğa sürtüyor da olabilir mesela...

hsk

Artçı kaskım yok 80tl ceza ve 15puan ehliyetinden razı isen gel :)
Bir kere yedik cezayı bir daha mı asla :)

Yazıklar olsun insanlık ölmüş... :pl:
Bir garibanı arkanıza alsanız sevindirseniz ölürmüsünüz ? :pl:
ben 1 motosiklete 2 göbekli abinin binmesine karşıyım sadece :)

aga motor süren adamı kısa mesafe 1. 2 km ardçı alırım kaskı olması kaydıyla. ama bilmeyen adamı almak istemiyorum. bahane çıkıyor anlık. kask yok oluyor acelem var oluyor. bigün kız arkadaşımın kaskı vardı çantada. bana diyo e kask var. dedim hatunun kaskını sana mı vercem? pıhk diye bi gülüş attım bön bön baktı. ya arkadaş herkesi ardçı almayı sevmiyorum. ben bıraksana diyor. taksimi lan bu?

Ben:Kask yok hacı. Kusura bakma . olSa ayıpsın...
Artcı: olsun abi ben kasksızda binerim.
Ben: Polis ceza yazarsa ... .. ödersin.
Artcı: Abi ben o zaman dolmusla gideyim :)

ne saçma yorumlar bunlar, arkadaşlar motosiklet tutku bile olsa en nihayetinde bir ulaşım aracı,

ne yani babamızı bir yere bırakmak istesek, ya da abimizi kardeşimizi, yada kızkardeşimizi bilmem neyimizi..

bunlar bunlar mı düşünülüyor. Sürücü kız olsun erkek olsun, arkadaşlar motosiklete biniyorsunuz, yatağa girmiyorsunuz.

İşte bu düşüncedekiler yüzünden farketmiyor motosiklete binsen de dolmuşa binsen de otobüse binsen de !!!

1. Kilodan dolayı motora sen hükmedersin bahanesi.
Kişinin yüzüne ve boyuna bakılır. (hani ben 70 kiloyum ordan yırtıyorum :flower: )
Soru:
-Hacı sen kaç kilosun ?
Cevap :
- 85-90 felan niye ki ?
Soru
- Daha önce artçı olarak hiç tecrüben varmı ?
Cevap
- Yok abi niye sordun referansta istermisin ?

- Hacı şimdi sen ben sürerken tırsıcan benden de ağırsın dönerken felan ben sağa yatırcam sen sola çekicen motoru (bu kısım fiziksel hareketlerle süslenirse tadından yenmez..) kesin kaza yaparız kaskta yok mancınık misali motordan fırlatılmaya hazırsan buyur gidelim. :pl: Şimdiye kadar bayağı bir artçıdan kurtarmıştır beni.

2. Yanında kaskın varsa gel bahanesi?
- Abi bende şuraya gidicem benide atarmısın ?
- Cebinde kask varmı ?
( Olay 1)
- Şurda arka cebimde bir tane olucaktı, İyimisin abi ne kaskı?.
- Tamam tak gidelim.

(Olay 2)
- Sende yedek kask yok mu ?
- Her daim yanımda 3-5 kask taşırım ben...

(Anlayışlı biriyse genelde başıma gelen.)
- Niye kasksız binilmiyomu buna?
- Valla 200 tl cezayı ödersen gideriz.
- O zaman ben taksiye bineyim..
- Daha ucuz olur.
Not: Yol uzunsa bu bahane tutar yoksa tutmaz, heleki adam birde bölgeyi biliyorsa ve o bölgede pek trafik polisi yoksa..

3. Ters istikamet bahanesi

- Bende şuraya gidicem abi benide götürürmüsün ?
- OO abi ora bana çok ters ya ben şurdan hemen kaçıp gidicem..

4. Cool takılma.
- Hacı yolunun üstü benide bi atsana be
- Taksi paranı vereyim istersen? (Ukala bir tavırla söylenince karşı taraf cevap veremiyor)

5. Benzin atma olayı .
Denemedim ama beleşçilere birebir olduğu söylenir
- Hacı tamam benzinciye bi girelim 10-20 benzin at gidelim..
- Taksiye veririm ben o parayı
- 0216 123 45 67
- o Ne ?
- Taksi durağının telefonu..

Şaka bir yana benim kişisel görüşüm artçı sizden ağırsa almakta tereddüt edin haklısınız, ama imkanınız varsa ve gıcık gittiğiniz biri değilse alın götürün, o yolda motorun yakacağı 2 kuruşluk benzin sizi iflas ettirmez. Her şeyden önce insana değer verin.

Artçı ağırlığını hiç düşünmemiştim. İyi bari karşı cins haricinde birini almazken yalan söylemek zorunda kalmayacağım en azından :pl: Kilolu olduğunu düşünen abiler vardır, ayıptır söylemesi 65kiloyum. :mrgreen:

F54

Ben tam olarak birilerini gezdirmeyi seviyorum
Erkek bayan fark etmez

ne saçma yorumlar bunlar, arkadaşlar motosiklet tutku bile olsa en nihayetinde bir ulaşım aracı,

ne yani babamızı bir yere bırakmak istesek, ya da abimizi kardeşimizi, yada kızkardeşimizi bilmem neyimizi..

bunlar bunlar mı düşünülüyor. Sürücü kız olsun erkek olsun, arkadaşlar motosiklete biniyorsunuz, yatağa girmiyorsunuz.

İşte bu düşüncedekiler yüzünden farketmiyor motosiklete binsen de dolmuşa binsen de otobüse binsen de !!!

sen olayı yanlış anlamışsın hocam. babasını, kardeişini falan herkes tabikide alır arkasına. Bu başlıkta bahsedilen almak istemediğin insanlaara üretilen bahaneler. mesela okuldan çıkacaksın, sınıftan gelmiş biri beni şuraya atsana yada bi ortamdan kalkıyorsun aynı ortamdan bi arkadaşın geliyo benide şuraya atıver... bunlar için bu bahaneler.......

+ : Hacı beni şuraya kadar atsana
- : At benzini ölüme bile gideriz kardeşim
+ : Tamam vericem ben
- : Şimdi alayım parayı yolda kalmayalım sonra
+ : ....
Yürüyerek uzaklaşır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar