Valla dalga geçiyosunuzda çatır çatır satıyor adam
Bu çin malları olmasaydı motosiklet yüzü göremezdik çoğumuz.150 lik peugeot scooterler vardı 4500 tl bugünün parasıyla.4500000 yazılıyodu ozamanlar.Bu çin malı motosikleti kullanmayıpta takıntılı olan arkadaşlar bi şeyi hesap etmiyolar.Çin malı motosikletler çıktığında motosiklet kullanmasını bilen bilmeyen,merakı olan herkes almıştı.O zamanlar scooter ler yok satıyodu.çünkü 4500 tl den 1000 tlye inmiş abi çin min gidiyo ya.Tabi bu olay sadece motosiklet tamircilerine ve harbi motosiklet kullanıcılarına yaradı.Tamirciler para kazandı,Harbi motosikletçilerde 3500 tl kar etmiş oldu.Böyle oluncada adam basmış parayı almış ama canını yemiş motorun.Neden?Bilmiyoki adam ucuz diye almış,ne yağ değiştirmiş ne bakım yapmış.Benzini koy git.Yahu buna senin övdüğün japon bile dayanırmı.Sakın dayanır deme o kadarda değil.Böyle vatandaşlar sayesindede çin malınında adı çıktı tabi.nasıl çıkmasın çok bile dayanmış o motor.Adam motora yağ konulduğunu bilmiyo aga,şaka gibi,motorun suçu ne.genede 5000 km gitmiş motorlar.O dönem bende 100 lük cub kullandım.6 yılda bozamadım.Vakti geldiğinde balata,lastik,ampul,eksoz,zincir,zincir dişlisi vs. değiştirdim.Ha bu masraflar japon motosiklerinde olmuyosa haklısınız.Ben hala 100-150 cc arası motosikletlere 3000 TL den fazla verme taraftarı değilim.Aslada şikayetçi değilim.