Ne kadar doğru yanlış bilmediğim için yazmadım
motor konusunda biraz anlarım bu aralar köydeyim tanıdık bi abi geldi motor çalışmak istemiyor rolantide durmuyor filan dedi bakarmısın geçen hafta ustaya gittim subap ayarı yaptı düzelmedi dedi
subaplara baktım klasik yöntem jilet aradan sıkı geçiyor kapadım kapağı karburatörün alt tasını söktüm tertemiz tüm deliklere hava filan tuttum söktüm güneşe tuttum içinden tel geçirdim sıktım hava filtresini süngerdi yıkadım kuruttum yine olmadı sonra arayıp abi karburatörde ayar kurcaladınızmı dedim hava ayar vidasını tarif etti sonra nette gördüğüm yöntemi uyguladım bazen rolanti düşüyor stop ediyor bazen gaz veriyor yada rolanti düzgün gaz verince bir daha inmiyor sonra benim ayar vidasına baktım 4.5 tur açık onada aynısını yaptım olmadı hala salaklıyor baya baya kızdım 6 saattir ugraşıyorum hava filtresini komple çıkardım süngeri filan hava ayar vidasını söktüm elime aldım sıfırdan sıkmaya başladım bi yerde düzeldi rolanti çalışması tek marşta olmaya başladı acaba dedim hava filtresimi tıkanık hava salmıyor taktım filtreyi kapadım kapağı sonra biraz ince ayar yaptım sonuna kadar sıktıktan sonra 5 turda düzeldi ben hep 2.5 larda oynamıştım ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan sağlıklı çalışıyor