Arora 100 rolantide durmama sorunu

Arkadaşlar merhaba elimde bir motor var giderken gaz açınca sorun yok fakat rolantide hiçbir türlü durmuyor rolantiyi ayarlıyorum bazen kendi kendine gaz açıyor bazen kısıyor ayarladığım rolantide durmuyor soğuk sıcak farketmeksizin ilk çalışmada ugraştırıyor hava ayarı ile oynamışlar araştırdım sonuna kadar sık 2.5 tur aç filan yapıyorum fakat hiçbi türlü rolanti tutmuyor sizce sorun nedir

Öncelikle subap ayarına bak. Olmadı karbüratör bozuk olabilir. En son ihtimal silindir ile üst kapak uyumsuz, üst kapak 100'lük silindir ise 125'liktir mesela.

motor orjinal subap ayarına bakmak için açtım soğuduktan sonra ikisinin arasınada jilet giriyor karbüratör hava ayarından olabilirmi rolantinin salaklığı

motor orjinal subap ayarına bakmak için açtım soğuduktan sonra ikisinin arasınada jilet giriyor karbüratör hava ayarından olabilirmi rolantinin salaklığı
Hava ayarı çok etkili, aşırı hassas bir ayar değil diye gözlemledim bu güne kadar. Karbüratörü söküp bütün deliklerine hava basıp temizlemek faydalı olabilir diye düşünüyorum.

onu yaptım ama nafile giderken hiçbir sorun yok rolanti düzensiz bazen çıkıyor bazen düşüyor kendine kendine stop ediyor çalışmak istemiyor anlayamadım bi türlü özelden telefonunuzu verebilirmisiniz bir iki şey sormak istiyorumda

onu yaptım ama nafile giderken hiçbir sorun yok rolanti düzensiz bazen çıkıyor bazen düşüyor kendine kendine stop ediyor çalışmak istemiyor anlayamadım bi türlü özelden telefonunuzu verebilirmisiniz bir iki şey sormak istiyorumda
Özelden facebook gönderdim yemek saatinden sonra yazışırız.

karbüratör iğnesinde hasar olabilir hava yakıt ayarı rolantiyi düzensizleştirmez ya bi tıkanıklık var yada dediğim gibi karbüratör iğnesinde sıkıntı var

Sorunu çözdüm arkadaşlar herkese teşekkür ederim motoru sağlam teslim ettim :)

Ne kadar doğru yanlış bilmediğim için yazmadım :)

motor konusunda biraz anlarım bu aralar köydeyim tanıdık bi abi geldi motor çalışmak istemiyor rolantide durmuyor filan dedi bakarmısın geçen hafta ustaya gittim subap ayarı yaptı düzelmedi dedi

subaplara baktım klasik yöntem jilet aradan sıkı geçiyor kapadım kapağı karburatörün alt tasını söktüm tertemiz tüm deliklere hava filan tuttum söktüm güneşe tuttum içinden tel geçirdim sıktım hava filtresini süngerdi yıkadım kuruttum yine olmadı sonra arayıp abi karburatörde ayar kurcaladınızmı dedim hava ayar vidasını tarif etti sonra nette gördüğüm yöntemi uyguladım bazen rolanti düşüyor stop ediyor bazen gaz veriyor yada rolanti düzgün gaz verince bir daha inmiyor sonra benim ayar vidasına baktım 4.5 tur açık onada aynısını yaptım olmadı hala salaklıyor baya baya kızdım 6 saattir ugraşıyorum hava filtresini komple çıkardım süngeri filan hava ayar vidasını söktüm elime aldım sıfırdan sıkmaya başladım bi yerde düzeldi rolanti çalışması tek marşta olmaya başladı acaba dedim hava filtresimi tıkanık hava salmıyor taktım filtreyi kapadım kapağı sonra biraz ince ayar yaptım sonuna kadar sıktıktan sonra 5 turda düzeldi ben hep 2.5 larda oynamıştım ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan sağlıklı çalışıyor

tur sayısı kavramını yanlış anlamışsınız o yüzden böyle bir problem ile karşılaşıyorsunuz bir tur şu şekilde olmalıdır (-|-|-) umarım anlamışsınızdır :D senin tur sayın ise şu şekilde oluyor muhtemelen (-|-) bu çizgiler ile vidanın konumlarını göstermek istedim

360 derece bir tur değilmi benim drift 4.5 tur du ayarı düz vidayı I -- I bu yarım b tur daha böyle çvirisek 1 tur diye bliyorum

aynen 360 derece 1 tur olur 2 tur açmanız yeterli olacaktır aslında acaba manifoldda çatlakmı var diye düşündüm birden

evet plastik manifold çatlaklar var üstünde köydeyim manifold filan bulamam üstüne bişeyler sardım yürüsün yeter köy yerinde motor ağlıyor zaten :)

sorun ortaya çıktı işte :mrgreen: manifolddan fazla hava emdiği için ayar tutmaz motor tabiki manifoldu değiştirmenizi öneriyorum imkan yoksa sıvı conta sürüp etrafını sıkıca bantlayın

Şambrel kestim sardım ve tel ile şambreli sıktım hava alcağını zannetmiyorum ama motor benim değil elimden geleni yaptım şuan yürüyor kendisi bilir ben usta değilim evde parça yok yapıcak :)

Benimde rölanti sorunu var motor soğukken sorun yok ısınınca stop ediyor rölanti de durmuyor karbüratör komple değiştim yine aynı sorun var subaplarda olabilir mi çünkü 4 subaplı CG silindir kapağı taktım acaba sıkı olabilir

Benimde rölanti sorunu var motor soğukken sorun yok ısınınca stop ediyor rölanti de durmuyor karbüratör komple değiştim yine aynı sorun var subaplarda olabilir mi çünkü 4 subaplı CG silindir kapağı taktım acaba sıkı olabilir
subaplara baktır. benim önceki motorda da aynı sorun vardı, subap ayarı yaptılar düzeldi.

Motosikleti
Motorlu bisiklet
Karbüratör eski mi acaba yalama olmuş olabilir mi bazen oluyor (ben sadece karbüratörden bahsettim subaplarda sorun olabilir)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar