İnsan hepsine üzülüyor, ülkenin durumunuza üzülüyor fakat böyle gideceği de aşikar görünüyor.
Okur okumaz aklıma gelenlerin çoğu yazılmış, hak veriyorum hepsine.
Başlığın alakasıni kuramadım, artçi almamakla direkt ne ilgisi var bunun..Tanidığiniz varsa da başiniz sağolsun.
Yaş onbes yahu, onbes yasal olarak çocuk bu, sürücü belgesi alamaz, içki alamaz, imza atamaz anlamak zor gerçekten. Motor başkasınin degil! Bir anne düşünün motosiklet alıyor kendi üzerine, tüm sorumluluğu üzerinde olan çocuğuna veriyor sürücü belgesi yokken, fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamamişken. Alma motor, ağladı diye alma 160 km hız yapan, yasal olarak belgesiz kullanılmayan makineyi çocuğa vermek nedir! Bu işte birinci sorumlu annedir, vefat eden gencin sorumlusu da büyük ölçüde bu konuda çok şey söylenecek olsa da..Takip edeceksin çocugu sadece motosiklet meselesi de değil.Düşünüyorum da onbes yaşındayken harçliklarimizla bisiklet alınca bizden iyisi yoktu, şimdi çocuklar başlık açıyor ailem motor almıyor diye, evde ağlamış yetmemiş, burdan ikna yolu arıyor.
Üzülüyoruz ama, bu işlerin bir sebebi de denetimsizlik. Dışarda gördüğüm cub motorların, cglerin kullanıcıları nerdeyse hep çoluk çocuk, Yetişkinlerin bir çoğu kasksiz motosiklet tepesinde , motosiklet vergilerini artirilacağina bunlar için gereken yapılsın once kendi iyilikleri için, cezaysa ceza, hapiste hapis. Gözümun önünde, trafiğin yanında, bıyıkları terlemememis çocuklar motor üstünde ve yolculu vaziyette ,kasksız yetişkinler dolu, bas cezayi al motoru elinden velisine de ayrı ceza, bak gezebiliyorlar mı.Çok mu zor, tek yol değil ama bu da bir yol işte.Bana ne zararı var, bu kişiler için üzülmek istemiyorum çünkü, onların yüzünden günde iki kez üzerime kıran araç görmek istemiyorum, motosiklet önyargısı oluşsun istemiyorum.
Mesele sadece ceza falan değil ki, sirf şu konuda sürücü kursundan mevzuatına, denetiminden aile eğitimine, medyasından eğlencesine, sosyal hayatindan eğitim sistemine, siyasetinden ekonomisine denilecek çok şey var da hangi biri, neresinden tutulur.
Konuyu görünce daldım hemen, uzadı, karıştı, dağıldı.
Doğal seleksiyon deyip geçeceksin , ama olmuyor işte, denmiyor.