Videoyu izlemedim ve izlemeden yorumumu yapayım.
Kaza sebebine "trafiğin aniden durması" yazmış arkadaş. Benim bildiğim trafik kurallarına göre takip mesafesine ve hız sınırlarına uyulduğu sürece trafiğin aniden durması kazaya sebebiyet vermez/veremez istisnai durumlar hariç. Ben burada istisnai bir durum değil CBR 1000RR ve CBR 600RR görüyorum.
Önce öz eleştiri yapabilirsek kendimize ve çevremize daha faydalı bireyler oluruz diye düşünüyorum.
Katılıyorum. Trafiğin aniden durması diye bir kaza sebebi yoktur. Hız ve takip mesafesi hatası kaza sebebi olur. Geçen kurban bayramı 3. günü İzmir'den İstanbul'a dönerken Yine Karacabey yakınlarında araç trafiğinin yüksek hızı ve kalabalıklığı beni tedirgin etmeye başlamıştı. Öyle ki biri fren koysa bütün araçlar üzerine çıkacak şekilde. Bir aklı evvel gaza asılınca herkes koyun gibi peşine takılıyor. Derken korktuğum oldu. Polisin bayram trafiğini yavaşlatmak için kurduğu kontrol noktalarından birine denk geldik. Trafiği tek şerite düşürmüşlerdi. Olacağı anladığım için emniyet şeridine kaçtım. Ve arkada cayırtı koptu. Duramayıp birbirine vuran araçların arasında olsaydım. Beni pres makinasından çıkmış hale getirirlerdi. Şansa yaşıyoruz. Hepimiz öleceğiz. Tamam da. Bir geri zekalının elinden ölmek istemiyorum.