Arkadaşlar Yardımınıza İhtiyacım Var

Arkadaşlar motosiklet kullanmaya yeni yeni başladım.2 ay önce Asfalt yolda çakıl biriken yerde yazlıkta kayıp yan yatmıştım.O günden beri motosiklet kullanırken bozuk bir yola geldiğimde sanki her an düşecekmiş gibi oluyorum.Mesela sağ tali yola girerken az çakıl olsa bile bir korku geliyor içime.Acaba çokmu korktum?Veya sürüş tekniği olarak mı bir eksiğim var? Düşünceleriniz çok önemli benim için şimdiden teşekkürler...

korkman iyidir ama, bi daha düşmezsin. ben düşmediğim halde her türlü korkarım, virajlara aşırı yavaş girerim,vs:)

ozaman piskolojik sanırım yazlıkta kullanıyorum sadece motoru inş kurban bayramında da bi kaç tur atarız

Evet korku ürünü bu durumların çoğu..

Aşabilmenin de malesef tek yolu bir gün düşmeyi göze alıp (ki full koruma düşük süratte ve trafiksiz ortamda, eğitim esnasında düşüş yaşandığında zarardan ziyade çok önemli reflekslerinizi geliştirmiş olursunuz) bozuk yolda tecrübe sürüşleri yapmak..:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmiş olsun kanki...aynı sey bendede ıslak yolda oluyor...ilk defa ıslak zeminde yapismistım...3 yıl oldu hala aynı korku...ya düşersem....
ama cokta tın yani...kaderimizde varsa düşeriz...şuan yağmurlu havada 110-120 allah ne verdiyse gidiyorum...:D

bende kafanda bir düşünce herhangi bir gerginlik yoksa takım taklavat da yerindeyse..(kask..koruma.mont..) hızında normal seyir'deyse senin korkacağın birşey olmaması lazım..yol senden korksun..sen yinede BİSMİLLAH..demeden marş'a basma..:cat:

çakıla mıcıra vs kaptırıp düşmek binilen motora görede fark eder eğer binilen motor scoter veya küçük tekerlekli motorlardansa yağmurda ve mıcırda düşük bi sürat dahi olsa scoter tipler daha çok kaza riski taşır:wiinkk:

Bir sure ara vermeni oneririm ve yagisli havalarda kullanma frene ani basmaiardan kacin...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar