arkadaslar yardım..

yeni bws 100 aldım daha motora hıc bınmedım kapının onunde duruyor motor bugun geldı plakası yok fakat benm yardm almak ıstedığım bı konu war..motorun benzının yanında yagda yakması..galıba yag kapagı ayrı fakat soleydıgıne gore bellı bı mıktar benzın aldığında yagda koyman gerekıyo bı oranımı war? yoksa yag gostergesı kırmızı yanınca yag doldurmam yeterlımı

kim diyor onu ya,bws motoru iki zamanlıdır,benzinle beraber yağıda yakar o doğru ,fakat benzin aldığında bide ayrı yağ almana gerek yok,yağ deposunu doldurursun tamamdır,benzine yağ falan karıştırmana gerek yok,yağ lambası yanınca tekrar fullersin,hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

Ohhooo her benzin aldığımız da yağ da alırsak yandık :mrgreen::mrgreen:

Hayırlı olsun, kazasız belasız :)

Ohhooo her benzin aldığımız da yağ da alırsak yandık :mrgreen::mrgreen:

Hayırlı olsun, kazasız belasız :)

kardeş rus motorlarında her benzin aldıgında yağda almak zorundasın yoksa motor gider
ama bu konuyla alakası yok
:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşım, senin motosikletin sıfır mı yoksa ikinci el mi, anlayamadım?
Sıfır ise neden kitapçığını okumuyorsun? Önce kitapçığını iyice bir incele de ondan sonra kafana takılan bir şey olursa gelip sor. Başka türlü bu işin altından kalkamazsın. Yarın gelir, bunun egzostundan duman çıkıyor diye başlık açmayasın yani...

iki zamanlı motorlarda benim bildiğim benzine yağ karıştırılır benim kullandığım iki zamanlı motorlara böleidi 10lira benzin 2lira yağ al abi dört zamanlı koybenzini bas bu arada motorunda hayırlı olsun

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
iki zamanlı motorlarda benim bildiğim benzine yağ karıştırılır benim kullandığım iki zamanlı motorlara böleidi 10lira benzin 2lira yağ al abi dört zamanlı koybenzini bas bu arada motorunda hayırlı olsun

Dostum, iki zamanlı motoru bulunan motosikletlerin tümünde durum aynı değildir. Bazılarında yağı direk benzine katarsın, bazılarında ise yağı ayrı bir depoya doldurursun, benzine karıştırmazsın yani. Türkiyede herkesin tanıdığı iki zamanlı modellerden iki örnek verirsek. Bunlardan biri Jawa (depoya koyduğun benzine ayrıca gerekli oranda yağı da ilave edersin)... Diğeri ise MZ (benzin deposuna yağ ilave etmezsin; yağ için ayrı bir deposu vardır ve buradan gerekli miktarda karışımı kendisi otomatik yapar.

saolasnız arkadaslar..kusra bakmayın daha kıtapcıgına bakamadım babam motoru getırdı fakat kıtapcık fln gormedım pıyasada kaskı almadan anahtarları bıle wermıo :D:D cok sagolun :D:D 0 yanı :D:D

Yağ depodan enjeksiyonlu, ayrıca benzine katma, Kazlıçeşme kokareççisine dönersin. Bişi değil Buji yağlanır stop eder çalıştıramazsın. Şimdi bir de buji Ne diye sorarsın.
Katma benzine yağ.
Yağ göstergesi ışık yakar, o zaman yağ koy. Zeytinyağı koyma, benzinciye sor, O koyar iki zamanlı motor yağı. karışma sen:queen::queen:

lemaniac git bplerde var castrol,2 zamanlı motor yağı de verirler kırmızı küçük bi bidon misalı bişey o işte başka yağ tavsiye etmem

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Baştan Hayırlı olsun. O yağ oranını amcamdan sanki duymuştum ama tam emin değilim.
benzin aldığında her bir litreye bir poz kutusu oluyoya hani her bir litreye ondan ölçerek dök yinede ben bi babama sorayım abi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar