arkadaşlar yardım

selam herkese iyi forumlar. 600 rr kullanıcıyım son 1 haftadır hafiften mekanik sesi duymaya başladım. 10-15 le seyrederken ortaya çıkıyo. muhtemelen sürekli geliyodur ses ama süratli giderken duyulmuyo. . sanki 2 metal birbirine vuruyo titreşim sesi çıkartıyo tam olarak kelimelere dökemiyorum o ayrı. motorun yağ değişim zamanı geldi acaba ondan kaynaklanabilirmi? yada ne gibi unsurlar bu mekanik aksam sesini benim duymamı sağlayacak akdar etkiler. şimdiden teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi yağı bitmişte piston vuruyorsa en kötü ihtimalle 1 km bile yapma direk değiştir yağı, motoru kucaklarsın allah muhafaza yüksek hacimli motosiklet kullanıyorsun yağını hergün kontrol etmen lazım

yarın değiştircem yağını umarım sorun bundan ibaretttir :S

Aynı sorun bendede oldu motor uhultu yapıyormu ? yani egsozda susturucu gibi sesi, bu geliyorsa biyal kolların güm olmuştur daha çok zorlarsan piston ve silindiride yersin.. yağını değiştir aynı ses daha çok yada az geliyorsa direkt biyal kollarını değiştir.

çip çip çip diye ince bi sesse sübaplar, devir arttıkça gelen bi mekanik sesse krank tarafından dır.
Yapacağın şey şu. eline hafif nemli bi bez al. motoru boş vitese al. nemli bezle egsozu kapat ama hava çıkmasına azıcık izin ver. sadece susturucu gibi kullan bezi. ondan sonra bak bakalım ses nerden geliyo, hangi devirde geliyo, nerde artıyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar