Arkadaşlar Vites Hakkında Ufak Bir Soru Soracağım

Katılım
6 Haz 2011
Mesajlar
98
Şimdi arkadaşlar öncelikle vites küçültme teorik olarak doğru olarak nasıl yapılır önce onu yazarsanız sevinirim.

sonrasında mesela ben 5. viteste gidiyorum ve hızımı baya bir düşürdüm vites düşürmek istiyorum yaklaşık 30 km hıza kadar düştüm diyelim ben vites pedalına 1 kere bastıgımda hıza göre mesela 1. yada 2. vitesemi düşer yoksa 4. vitesemi düşer yani 1. vitese kadar sürekli vites pedalına basmak mı gerekir ?.



Kullanıcagım motor cbr 125 r 2011 bu arada
 
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
1,015
sıradan düşer :) 6,5,4,3,2,n,1 ...
düşene kadar basılacak, allah ne verdiyse :p
 
Katılım
6 Haz 2011
Mesajlar
98
hmm anladım kardeşlerim. çok saolun. peki bu cbr 125 in göstergesinde anlayabiliomuyz vitesin kaçta oldugu yazıyormu ? yani vites göstertgesi varmı?
 
Katılım
9 Ocak 2010
Mesajlar
2,425
vites düşmelerinde siizn dediğiniz gb pro bir sürücü hiç bir zaman 5 vitesde yüksek hızda giderken 30 km ye düşüp vites düşürmez. motorun devrine ve hızına göre vites düşürülür hiç bi zaman öle hızını iyi ce duracak kadar düşürüp ve ya durduktan sonra vites düşürmeyin vites aylarını ve dişlilerini zorlarsınız başka bişeye yaramaz.

olması gereken örneklerle açıklayayım :
diyelimki 6.vites 100 km hızla gidiyorsunuz ve yavaşlayıp durucaksınız yapmanız gereken 80 km hızlarda 5. vites 60 kmde 4. vites 40 km de 3.vites 20 kmde 2. vites ve direk boşa atınız kesinlikle 1 atıp tekrar boşa atmaya çalışmayın.çünkü sizi her seferinde zorlar ya devir almanız veya debriyajla gaz ve vites le oynamanız gerekecek buda canınızı sıkar.
 
Katılım
10 Eyl 2007
Mesajlar
1,015
CBR ın bildiğim kadarı ile hiçbir kasasında yok.en azından son 3 kasasında yok önceden de üretimi varmıydı bilmiyorum açıkcası :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst